Sammi Palinkas egy ausztrál kortárs country előadóművész és dalszerző, aki igen korán, 3 évesen elkezdett énekelni. Zenei fejlődésére számos zenész gyakorolt hatást – köztük olyan country legendák, mint Dolly Parton, Kenny Rogers és Loretta Lynn. Sammi professzionális zenei pályafutása már egészen kisgyerekként elkezdődött, amikor 8 évesen megnyert egy nemzeti televíziós éneklési versenyt (Channel 7, 20th Century Fox, Gold FM & partners), amely az “Anasztázia” című mozifilm megjelenését ünnepelte, és családját egy minden költséget fedező párizsi utazással jutalmazta.

Sammi előadóművészi szenvedélye számos színpadi és televíziós megjelenéshez vezetett, többek között 11 évesen játszotta a “Pepper” szerepét a SEL/GFO melbourne-i szezonjában, az “Annie” című darabban a Regent Színházban, Anthony Warlow főszereplésével. Az évek során Sammi tökéletesítette alkotói tudását, éveken át írt dalokat Ausztrália és az Egyesült Államok közt dolgozva, neves dalszerzőkkel és producerekkel együttműködve, köztük Andrew Bolooki-val (Selena Gomez, The Weeknd, Post Malone), Fiona Kernaghan-nal (Mindy McReady, Tina Arena), Sally Barris-szel (Trisha Yearwood, Martina McBride, Lee Ann Womack), Sam Gay-jel (Deric Ruttan, Little Texas, Bryan White) és Templeton Thompson-nal (Reba McEntire, Jo Dee Messina & Little Texas) egyaránt. Sammi amióta csak az eszét tudja, színpadon áll: több mint 25 ezer fős közönség előtt is fellépett, valamint országos televíziós közönségeket is szórakoztatott Ausztráliában. Legutóbb Sammi énekelte a nemzeti himnuszt a televízióban közvetített VFLW Nagydöntőn (AFL, Channel 7) egymást követő második évben, fő fellépőként szerepelt a „Big Hug Day”-en (3AW/Channel 9/Eynesbury Homestead) októberben, 14 és félezer ember előtt lépett fel a „Carols by Kingston” rendezvényen, és a NSAI (Nashville Songwriters Association International) “One’s to Watch” listáján szerepelt a „Don’t Blink” című, rendkívül sikeres kislemezével.

Jelenleg Sammi első albumán dolgozik az elismert producer, Rod McCormack (Paul Kelly, The Wolfe Brothers & Lee Kernaghan) vezetésével. Első country kislemeze, a „Meet in the Middle” a harmadik helyen debütált az ausztrál iTunes Country listáján, a nyolcadik helyen az összes műfaj között, és bekerült a hivatalos Ausztrál Country Rádió Hot 50 listájára. A következő kislemezek, a „You’ve Lived” és az „Don’t Blink”, valamint a karácsonyi kislemeze, a „From Me to You” szintén az ausztrál iTunes Country listájának ötödik helyén debütáltak.

Sammi Palinkas – Let Your Hair Down című dalához készült videóklip.


Első 2024-es kislemeze, a „Let Your Hair Down” további mérföldkőnek ígérkezik Sammi Palinkas egyre bővülő repertoárjában, bemutatva tehetségét, energiáját és eltökéltségét hivatása iránt. Az új kislemezen lévő dal megtalálható minden jelentős zenei platformon és a YouTube kínálatában is.

Sammi zenei hatásai nyilvánvalóak dinamikus vokális tartományában és erőteljes színpadi jelenlétében, inspirációt merítve olyan előadóktól, mint Shania Twain, Keith Urban, Carly Pearce, LeAnn Rimes és Carrie Underwood.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap/F. Silvai/www.sammimusic.com nyomán / Címlapkép: www.sammimusic.com)


Az alábbi linkeken találják a művésznő hivatalos oldalait:

Streaming

A művész saját weboldala & LinkTree

Facebook

Instagram

YouTube

Tik Tok

Twitter/X

Apple Music

Spotify

Amazon Music

2 thoughts on “Sammi Palinkas új kislemezzel jelentkezett”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük