Beigazolódni látszik a több független ukrán forrás által is megerősített gyanú, miszerint az ukrán elnök már legalább egy hete Lengyelországban bujkálhat a közelgő felelősségre vonás elől. Volodimir Zelenszkij komikus, ukrán elnök ma lelkesítő hatásúnak szánt videófelvételt közölt a közösségi médiában arról, ahogy sérült ukrán katonákat látogat meg egy kijevi kórházban. A dologba egy nagyon csúnya “baki” csúszott:

A felvételen egy orvosnő is látható a komédiás Zelenszkij mellet, nevesül Inna Deruszova, aki február 26-án meghalt. Még ennél is kellemetlenebb, hogy Zelenszkij maga adományozta neki a posztumusz “Ukrajna hőse” címet ezek után.



Az orvosnő halálát rokonai is megerősítették – ami ma is látható a közösségi oldalán.



Az ukrán elnök utóbbi napokban bemutatott “fellépései” korábban készülhettek, illetve egy részük egyértelműen greenbox – zöldhátteres – technikával került felvételre. A CIA korábban felajánlotta a komikus-elnöknek – sokak szerint saját ügynöküknek – hogy kimenekítik, azonban akkor Zelenszkij állítólag megtagadta Kijev elhagyását. Azonban az azóta nyilvánosságra került felvételek alapján ma már minden jel arra utal, hogy ez a kimenekítés valóban megtörtént – és Zelenszkij csak azt csinálja, amit egész életében tett komikusként: eljátssza a rá kirótt szerepet.

A nyugati médiákat ma is uralja az ukrán háborús propaganda: gyakorlatilag gondolkodás nélkül közlik a nyugati fősodratú médiák a nagyobbnál nagyobb blődségeket. Alig akad már ukrán forrásból származó “hír”, aminek bármiféle valóságtartalma lenne: a hamisítások folyamatosak. Nem egyszer odáig ment az ukrán háborús propaganda, hogy videójátékból vágtak ki jeleneteket egy-egy repülőgép “lelövéséről” – kompenzálandó a harctéri sikertelenségüket, különös tekintettel a már szinte teljes egészében megsemmisült Ukrán Légierőre. Az egyik ilyen hamisítványt – amelyen egy “ukrán” MIG-29-es a DCS nevű számítógépes játékban “lelő” egy “orosz” Szu-35-öst – máig mutogatja az Ukrán Televízió, mint “győzelmi trófeát”. Mondhatnánk, szánalmas – de sokkal inkább kétségbe ejtő. Ezekért a hazugságokért emberek ezrei halnak meg nap mint nap, teljesen értelmetlenül – miközben elnökük, az ukrán haderők legfőbb parancsnoka már valószínűleg rég Lengyelországban bujkál.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap / orosz médiaforrások nyomán)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük