Az ukrán An-26-os tragédiája előtt egy szerb MIG-21UM is veszteséglistára került a mai napon. A gépen tartózkodó pilóta és növendéke nem élte túl a balesetet – bár az első jelentések még arról szóltak, hogy egyiküknek sikerült katapultálnia, és túlélte a balesetet. A tragédiának a gép személyzetén kívül is vannak érintettei: az idős, szovjet gyártású vadászgép gyakorlóváltozata egy családi ház udvarára zuhant, ahol egy ott lakó sérüléseket szenvedett.




A Szerb Honvédelmi Minisztérium közölése szerint a katonai repülőgép kiképzőrepülést hajtott végre, amikor helyi idő szerint reggel 9 órakor, Brasina falu belterületén lezuhant. Mindkét pilótája meghalt a balesetben. A Honvédelmi Minisztérium, miután tájékoztatta az elhunyt pilóták családtagjait, tájékoztatja a lakosságot a pilóták kilétéről is. Alekszandar Vulin szerb védelmi miniszter és küldöttsége felkereste a baleset helyszínét, ahol a szemtanúkkal is elbeszélgetett. A baleset okának megállapítására szakértői bizottság alakult.



Alekszandar Vucsity, szerbia elnöke részvétét fejezte ki a pilóták hozzátartozóinak.

“Mélységesen megdöbbent a pilótáink halálhíre, akik Szerbiért éltek, és egész életüket a haza szolgálatának szentelték” – mondta Vucsity, aki jelenleg hivatalos látogatáson Törökországban tartózkodik.


(Dél-amerikai Magyar Hírlap / címlapkép: Srđan Popović link)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük