Tisztelt Olvasóink! A rendkívüli módon és gyorsasággal eldurvult paraguayi járványhelyzet miatt elmarad a szeptember 28-i, asuncióni közönségtalálkozónk. A paraguayi egészségügyi miniszter korábbi figyelmeztetése alapján az ország teljes, többhetes lezárására kell felkészülnünk. Ha ez mégsem történne meg, akkor is óriási felelőtlenség lenne kitenni a jelentős részben idősebb korosztályt képviselő látogatóinkat a fertőződés veszélyének.

Úgy gondolom – és ezt bárki, aki jelen volt, tanúsíthatja – hogy nagyon jól meg tudtuk oldani augusztus 20-án a látogatók kültéri szétültetését, valamint mindenki rendkívül felelősségteljesen, példás módon tartotta magát a egészségügyi védőintézkedések előírásaihoz. Mivel többszöri megkeresésünk ellenére, senki sem tudta megmondani az Egészségügyi Minisztériumban, hogy lehet-e holnaphoz egy hétre még bárminemű összejövetelt tartani az országban, így a rendezvényt a szerződéses határidőig, holnap estig visszamondjuk a rendezvényszervezőnél – így kímélve meg a lap költségvetését is egy jó eséllyel elmaradó esemény miatti felesleges kiadástól.

A tulajdonosunk döntése szerint előre hozzuk a szerkesztőség még mindig csak félkész, Chaco-i irodába való költöztetését, valamint új egészségügyi szabályokat vezetünk be – amik a működést illetően is alapvető változásokat hoznak. A szerkesztőségben csak egy személy tartózkodhat egy időben, a többiek digitális munkarendre állnak át. A közönségszolgálat az előfizetők részére is csak online formában áll majd rendelkezésre hétfőtől, a telefonos ügyfélszolgálati számon ezentúl meghatározatlan ideig üzenetrögzítő jelentkezik a nyitvatartási időben is. Az asuncióni iroda bérleti szerződését január elsejével felmondtuk – de még a héten kiköltözünk a Chaco-i központba, elkerülendő a fővárosban ragadásunkat.

Az asuncióni irodában hétfőtől nincs ügyfélfogadás – és ez vonatkozik a lefoglalt időpontokra is. Minden érintettet külön is értesítettünk a változásokról. Hirdetésfeladást, valamint előfizetést érintő kérdésekben online állunk rendelkezésre. Cégünk pénztára is zárva tart hétfőtől, így befizetéseket csak átutalással vagy online módon tudunk fogadni. A költözés hete alatt – bárminemű kérdés is adódjon – kérjük szíves türelmüket! Kérjük, halaszthatatlan ügyek kivételével most ne keressenek bennünket.

Az októberi szám a tervek szerint megjelenik – és így lesz ez a továbbiakban is. A fővárosi szerkesztőség mellett található trafikban az árusítási kísérlet nem hozott eredményt, így kizárólag előfizetőink számára lesz ezentúl elérhető a lap. A heti megjelenési ciklusra való váltásról jelenleg korai beszélni, de arra semmiképp nem kerül sor a tervezett időben, 2021 január elsejével. Terveink szerint a vakcina tömeges megjelenésével, illetve a pandémia lecsendesedésével egyidejűleg, március-április folyamán váltunk, addig a jelenlegi előfizetői feltételek a mérvadóak.

A Dél-amerikai Magyar Rádió ütemterve egyelőre nem változott – bár ha úgy adódna, hamarosan döntést kellene hoznunk egy esetleges halasztásról, főként a szolgáltatói, azon belül is a műholdas sugárzást illető szerződések miatt. A következő néhány hét során várható végleges döntés a rádió startjáról, a paraguayi vírushelyzettel kapcsolatos hatósági döntések függvényében. A stúdió 75%-os készültségben van, és minden beépítendő felszerelés megérkezett, novemberben már műsort gyárthat – így műszaki és programszervezési szempontból a decemberi indulás nincs veszélyben. A műholdas szolgáltatóval jól haladtak a tárgyalások, így a korábbi tesztadás helyén, azonos vételi adatok mellett lesz fogható a műsor. Ugyanez vonatkozik a jelenleg is tesztelő online adásra – változást itt sem fogunk eszközölni.

A napi hírekkel jelentkező online hírportál működésében sem tervezünk változást: a szerkesztőségi költözés alatt is állunk olvasóink rendelkezésére a megszokott hírekkel és rovatokkal.

Lantos István,
főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük