Művészek, zenészek, táncosok összefogásával a háborús helyzetben lévő kárpátaljai magyarság megsegítésére rendeznek estet Együtt egymásért! címmel április 27-én a Fonóban. A Fonó Budai Zeneház MTI-hez elküldött szerdai tájékoztatójában a szervezők kiemelik, hogy a magyar összetartás nem csak a határvonalig tart és a kultúra nehéz helyzetben is segítséget tud nyújtani embertársaink számára.
    
“Az esten bemutatjuk Kárpátalja népművészetének sokszínűségét külhoni és itthon élő művészbarátainkkal együtt, amellyel célunk a háborús helyzetben lévő, kárpátaljai magyarság megsegítése” – hangsúlyozták a szervezők.
    
A rendezvény kiemelt vendégei lesznek Pál Lajos kárpátaljai népzenész, a Kárpátalja Táncegyüttes, a Kokas Banda, a Csipkés Zenekar, a Sodró Együttes, a Prima Volta Zenekar, a Cifra Zenekar, valamint a Paládi Fiúk. Az est házigazdái Pál István “Szalonna”, Módos Máté táncos, Váradi Levente fotográfus, Mir Dávid Hessami néptáncos lesznek. Váradi Levente képeiből összeállított kiállítás is várja majd a közönséget.  
    
A rendezvényre a teljes árú mellett támogatói jegyek is válthatók. Az est további támogatói között van Szalonna és Bandája, Magyar Állami Népi Együttes tánckara és a Forrás Néptáncegyüttes – áll a közleményben.

(MTI / A címlapkép korábban készült: MTI/Balázs Attila)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük