Csoboth Kevin pályafutása során először kapott helyet kezdőként a magyar labdarúgó-válogatottban, amely közép-európai idő szerint 18 órától Bulgária vendége lesz Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Marco Rossi szövetségi kapitány – ahogy a sorozat eddigi összes találkozóján – a kapuban az éppen 33. születésnapját ünneplő Dibusz Dénesnek szavazott bizalmat, előtte pedig Willi Orbán és Fiola Attila sérülése miatt Botka Endre szerepel Lang Ádám és Szalai Attila mellett.
    
A középpályán Nagy Ádámnak és Styles Callumnak kell megszűrnie az ellenfél akcióit, míg a széleken Kerkez Milos és Nego Loic szerepel majd. A támadó trióban Varga Barnabás hiányában Ádám Martin lesz az ék, míg őt a csapatkapitány Szoboszlai Dominik mellett a nemzeti együttesben először kezdő Csoboth Kevin segíti. Az újpesti támadó hetedszer öltheti magára a címeres mezt, de most először kezdőként.
    
Zárt kapus mérkőzés ellenére a rendőrség hatalmas létszámban vonult fel, még vízágyú is bevetésre készen állt, a Vaszil Levszki Nemzeti Stadiont pedig hermetikusan elzárta a bolgár szurkolók bejelentett tüntetése miatt, amelyhez néhány magyar drukker is csatlakozott.
    
A lengyel Daniel Stefanski sípjelére kezdődik majd a bolgár-magyar mérkőzés, melyet az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetít. A csoportjában veretlenül éllovas nemzeti együttes már döntetlennel is bebiztosítja Eb-részvételét, míg győzelemmel biztosan csoportelsőként zár.

    A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata:
Dibusz – Botka, Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Styles, Kerkez – Csoboth, Szoboszlai – Ádám


(MTI / Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük