Tehervonat ütközött össze egy várakozó személyvonattal a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán szerda hajnalban, a balesetben többen megsérültek – közölte a Mávinform. A mentők négy embert könnyű sérülésekkel szállítottak a berettyóújfalui kórházba, egy ember kimentése pedig folyamatban van. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és frontálisan nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek.
(Kép: MTI/Czeglédi Zsolt)


    
Azt írták, a balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, továbbá a vonaton tartózkodó öt utasból négy megsérült. A helyszínelés ideje alatt szünetel a vonatforgalom Püspökladány és Berettyóújfalu között, az utasokat pótlóbuszok szállítják. A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit. A katasztrófavédelem azt írta, a tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból. A tehervonat a baleset előtt óránkénti 60 kilométeres sebességgel haladt, a személyvonat pedig az állomáson lassítva közlekedett.
    
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR-vezetője az MTI-nek elmondta, hogy nyolc mentőegységgel érkeztek a baleset helyszínére. Négy embert szállítottak a berettyóújfalui kórházba, egy ember kimentése pedig folyamatban van – tette hozzá.


(MTI / Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük