Rendteremtést sürgetett a követeléskezelőknél hétfői budapesti sajtótájékoztatóján dr. Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa. Mint mondta, sok megkeresés érkezik a párthoz a profitéhes követeléskezelőkkel kapcsolatban, akik gyakran potom összegekért vásárolják meg a követeléseket, de utána már nem lehet velük megállapodni. Ez pedig adósságspirálba kergeti az adósokat.

November 8-án Balatonalmádiban egy állatvédelmi alapítványt tett ki az utcára a behajtó. A Raiffeisen Bank teljesen elzárkózott az összes, az alapítvány által ajánlott megoldási javaslattól. Az esetről részletes helyszíni tudósítást olvashattak a Dél-amerikai Magyar Hírlap november 10-i lapszámában.
(Képek: Dél-amerikai Magyar Hírlap)


Dr. Fiszter Zsuzsanna megjegyezte: a piacvezető követeléskezelőknek évente 30-40 milliárd forint bevétele van.
    
A politikus felháborítónak és összeférhetetlennek nevezte, hogy végrehajtóknak is lehetnek érdekeltségeik ezekben a cégekben. Úgy vélte, a követeléskezelés szervezett üzlet, az emberek totális kizsákmányolása, ami ellen egy kormány sem lépett fel.
    
Ki kell húzni a végrehajtás méregfogát, és rendet kell tenni a követeléskezelőknél – mondta.
    
Kiemelte: a Mi Hazánk Mozgalom követeli, hogy mielőbb pótolják a joghézagot és definiálják teljeskörűen a követeléskezelést. Emellett a párt az egész eljárásra kikényszeríthető határidőket és teljeskörű szabályozást követel.
    
Hangsúlyozta: az összeférhetetlenségi szempontokat is figyelembe kell venni a követeléskezelőknél.


(MTI javítva / Címlapkép: Dél-amerikai Magyar Hírlap)

One thought on “Rendteremtést sürget a követeléskezelőknél a Mi Hazánk”
  1. Meg is lepett volna, ha a Raiffeisen Bank normálisan állt volna a dologhoz! Fillérekért rátehették a kezüket egy balatoni ingatlanra, naná hogy kitették szerencsétlen kutyákat az utcára. Az ilyeneknek nincs szívük. A tolvaj bankok, mint a Raiffeisen Bank, így és ebből élnek jól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük