Az északi civilizációt fel kell rázni és elmondani, hogy a globalizáció elleni fellépéshez globális nyitásra van szükség – jelentette ki Toroczkai László pártelnök, frakcióvezető a Mi Hazánk Mozgalom október 23-i megemlékezésén, a budapesti Corvin közben, hétfőn.

A politikus arról beszélt: a kommunizmus vagy bolsevizmus “folyamatosan formát, nevet változtatva nemhogy meggyengült volna, de erősebb, mint valaha”, hiszen nemzeteket elpusztítani, népeket rabszolgasorba hajtani akaró internacionalizmusa mind hatalmasabb. Márpedig – tette hozzá -, ezt a rendszert éppúgy le kell rázni magunkról, mint a világon “élősködő” nemzetközi pénzügyi szisztémát.
    
Toroczkai László hangsúlyozta: elképesztő gyorsasággal kezdett megváltozni a világ, ennek része “a magyarság és az északi civilizáció népeinek döbbenetes fogyása”, történelmi tapasztalataik miatt ugyanakkor a magyarok a legbölcsebbek ebben a krízishelyzetben.
    
Felidézte: a 20. század két világháborúja után az Egyesült Államok vette át Európa addigi központi helyét, de ez az egypólusú világrend megszűnni látszik. Hangsúlyozta: nem tudni, hogy ezt hogyan és mi váltja, de mindent meg kell tenni, hogy a folyamat ne egy újabb világháborúba torkolljon, mert az a korábbi kettőnél is nagyobb pusztulást hozna.

Egy ágyú is elsült a megemlékezésen.
(MTI/Szigetváry Zsolt)


    
Úgy fogalmazott: olyan keleti nyitásra gondoltak, ahol Magyarország megőrzi a függetlenségét. Toroczkai László arról beszélt, nagy kataklizmái idején Magyarországot rendre cserben hagyták, ami azt jelzi, hogy “elsősorban magunkra kell számítanunk”.
    
Hangsúlyozta: piacot kell találni a magyar termékeknek, független, szuverén, jól működő, szabad, a hazai adottságokra építő magyar gazdaságra van szükség. Ez nem akkumulátorgyár-nagyhatalom, nem a német globalista multik gazdasága – mondta Toroczkai László, aki szerint egyre több állam és vezető hallja meg, mit is akarnak a magyarok.
    
A Mi Hazánk elnöke hozzátette, olyan családtámogatási rendszerre és nemzettudat-építésre van szükség, amely meg tudja fordítani a kedvezőtlen demográfiai trendeket.
    

Se Orbán, se Gyurcsány

A politikus arra is kitért: a Mi Hazánk megalakulása pillanatától azt hirdeti, hogy se Orbán Viktor, se Gyurcsány Ferenc rendszere nem lehet a magyarság jövője, hiszen azok több lényeges elemükben ütköznek az egyetemisták 16 pontjával, amelyek közül több mindmáig aktuális.

(MTI/Szigetváry Zsolt)


    
Novák Előd alelnök az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát, az egykori vezetők elszámoltatását, a korábbi elit luxusnyugdíjának megvonását szorgalmazta beszédében. Kifogásolta, hogy a kormányzat titkolja, hányan kapnak nyugdíjpótlékot a kommunista korszakban kapott kitüntetéseik után.
    
A magyarok 1956-ban kinyilvánították és bebizonyították, hogy a vérükben van a honvédelem – mondta Novák Előd, majd arról beszélt, ennek a megcsúfolása, amit a jelenlegi kormányzat tesz, Mária Teréziára nevezve át a Petőfi-laktanyát, Afrikába és más távoli vidékekre küldve magyar egységeket, miközben a déli határ védelménél volna rájuk szükség.


A kommunizmus terrorizmus

Résztvevők a Mi Hazánk Mozgalom megemlékezésén a budapesti Corvin közben az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján.
(MTI/Szigetváry Zsolt)


    
A kommunizmus terrorizmus – jelentette ki visszaemlékező beszédében Pongrátz András 1956-os szabadságharcos, hozzátéve, a forradalom azért robbant ki, mert az emberek már nem bírták tovább, hogy egy ilyen rendszerben éljenek.
    
Binder Csaba, a Mi Hazánk Ifjainak elnöke “a 21. századi szabadságharcosokhoz” szólt, megemlítve: a ma fiataljaiból sokan a könnyebb utat, a külföldön boldogulást akarják választani. Az igazán bátrak nem menekülnek a baj elől, hanem az első sorban harcolnak ellene – tette hozzá.
    
Roman Fritz, a lengyel Szabadság és Függetlenség Konföderáció alelnöke, a párt parlamenti képviselője a két ország és nép dicsőséges és drámai közösségét és történelmi barátságát méltatta, és “a nemzetek feletti szervezetek politikai diktátumai” elleni harc fontosságát hangsúlyozta.

Roman Fritz, a lengyel Szabadság és Függetlenség Konföderáció alelnöke.
(MTI/Szigetváry Zsolt)


    
Grundtner András, akit Budapest főpolgármesteri tisztségéért kíván indítani a Mi Hazánk Mozgalom a 2024-es önkormányzati választáson, azt hangsúlyozta, a magyarok tudják, ki az ellenfél, és az ugyanaz, mint 1956-ban: nem az egyszerű orosz katona, állampolgár, hanem “kizárólag a nemzetközi baloldali rablóbanda, mindegy, hogy nevezik magukat, milyen világmegváltó eszme mögé bújnak”.
    
Véleménye szerint továbbra is szervezni kell az ellenállást, védeni a nemzetet, távol kell tartani a baloldalt “minden közéleti szerepvállalástól”, egyben nemzeti és keresztény utat kell mutatni a magyaroknak.


(MTI / Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük