HÁBORÚ

Az összeomlás szélén Bidenék proxyhadserege

A kijevi junta csak ígérgetett, de semmit nem teljesített. Fogyóban a Nyugat türelme és adakozási hajlandósága. Ukrajna – mint történelme során bármikor – egy feneketlen pénznyelő, semmi egyéb. Egy életképtelen proto-állam, amelyről bebizonyította az idő, hogy a mai formában sosem lesz működőképes állam.


DÉL-AMERIKA

A MERCOSUR – “eu” megállapodásról, ismételten

Politikai turbolenciákó: Brüsszel már most követelődzik a dél-amerikai államokkal szemben, pedig még hatályba sem lépett a megállapodás. Az már most is jól látható, hogy a Magyarországról már jól ismert zöld-vörös terror szabadul a MERCOSUR-ra, amennyiben engednek a brüsszeli bohócoknak.


DÉL-AMERIKAI MAGYARSÁG

A polgári védelmi gyakorlat tanulságai

Komoly tanulságokkal zárult a polgári védelmi gyakorlat a Chacói Magyar Kolóniákon.


Magyar a magyarral

Rendszeresen jelentkező rovatunk deklarált célja, hogy közelebb hozza a „régi magyarokat” az újonnan, azaz az elmúlt másfél – két évtizedben érkezett dél-amerikai magyarokhoz.


DÉL-AMERIKAI MAGYARSÁGKONFERENCIA 2023

A Magyarságkonferencia résztvevői kiálltak a Magyar Kormány mellett

Fontos, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.


ÓHAZA

Gulyás Gergely: Hol van a pénz?

Budapest fizetésképtelensége kapcsán jogosan merül fel a kérdés: hová lett a főváros vagyona?


Gulyás Gergely: “Feltáró jellegű vallomást kellene tennie Karácsonynak”

Van egy ember, akinek minimális jövedelme van, érdemi megtakarítása nincs, majd az OTP-ben befizet (több, mint – a szerk.) 500 milliónyi támogatást nagyrészt euróban – ráadásul ahová befizeti a 99 Mozgalomnak, ott nincs is semmilyen adománygyűjtés.

CIGÁNYBŰNÖZÉS

Mi történt a héten?

A hét legelképesztőbb bűnesetei az Óhazából. Ezen a héten is volt bőven cigánybűnözés: betörések, rablások és kegyetlen gyilkosságok tarkították az Óhaza polgárainak életét. Vegyük sorra, mi történt ezen a héten a Kárpát-medence tehetetlen hatóságainak orra előtt!

MIGRÁNSBŰNÖZÉS

Franciaország


Sáskajárás

Sáskák módjára tombol a muszlim csürhe Franciaországban.

VILÁG

Soros zsoldosai XV. rész

Magyarországon és Oroszországban már leleplezték őket, de a világ többi része még ma is teljes egészében ki van szolgáltatva a Soros zsoldjában álló csinovnyikok nemzetrontó tevékenységének.

EURÓPA
Franciaország a polgárháború szélén

Szabadcsapatok küzdenek a vad migránshordákkal

Katonák álltak a rendőrök mellé a harcban

Rengeteg adományt adtak össze a franciák a kötelességét teljesítő, és ezért meghurcolt rendőrnek

Az emberek igazságérzete még működik Franciaországban is.

Lopnak, csalnak, hazudnak

A szokásos baloldali tempó az “európai parlamentben” is.

Brüsszel korrupt gazemberei – XXIV. rész

Bárhogy próbálja az úgynevezett „európai unió” eltitkolni, a baj óriási, és rendszerszinten létezik – sőt, mi több, maga a rendszer a probléma. Utánajártunk, kik érintettek egészen biztosan, és ki lehetnek rajtuk kívül még érintettek a lelepleződött brüsszeli korrupcióban. Tartsanak velünk, leplezzük le együtt a rendszerszintű brüsszeli korrupciót!

Közel-keleti hódítók Európában – XV. rész

Ismét egy tabutéma, amelyről nem szabad már a világ egyes részein beszélni. Pont ezért fontos feladatunk, hogy felnyissuk a gondolkodó ember szemét Dél-Amerikában.


LMBTQNZP+

Beteg állatok

Van, amire nincsenek szavak.

TUDOMÁNY

Vírusok és vakcinák – XI. rész

A COVID19-járvány kapcsán vetült reflektorfény a vakcinák világára. Hogyan akadályozták meg az oltások százmilliók halálát? Végigvesszük a teljes vakcinatörténelmet, tartsanak velünk ezúttal is!


Az atomenergia reneszánsza – XV. rész

A zöld őrület megbukott a hazugságaival, amellyel Csernobil óta hergelnek az atomenergia ellen. Franciaország több tucatnyi új blokkot helyez üzembe a jövőben, miközben Magyarországon is épül (legalább) két új atomerőművi blokk. Európában tucatnál is több állam részvételével atomenergia-párti szövetség jött létre – ennek apropóján jártunk utána az aktuális atomenergetikai fejlesztéseknek a világban.

TÖRTÉNELEM

A képmutatás birodalma – XV. rész

Hogyan épült fel, miként vette át az irányítást az emberek mindennapjai felett a mesterségesen ránk erőltetett képmutatás birodalma? Miként lett nyilvánvaló hazugságokból megkérdőjelezhetetlen, a törvény erejével védett alaptézis? Hogyan, milyen eszközökkel irányítják ma a világot annak arc és név nélküli, ismeretlen gazdái? A ma történéseinek megértéséhez egészen a régmúltba, jó 250 évvel kell visszaugornunk az időben.


Kisvasutak Magyarországon – XV. rész

A kisvasutak története koránt sem turisztikai fejezetekkel kezdődött az Osztrák-Magyar Monarchia területén.

SPORT

Szoboszlai

Magyar világsztár labdarúgó születik a szemünk láttára? Szoboszlai Dominiknak minden adottsága megvan ahhoz, hogy a legnagyobbak közé kerülhessen.

MÉDIA

SzektATV?

Különös képződmény a magyarországi médiában.

RECEPT

Sajtpite Gabitól

Isteni sajtpite halfélékhez, rákokhoz és a tenger más gyümölcseihez!

HUMOR

Bidé (politikai képregény)
18+

Állandó képregénysorozat lapunk hasábjain! A főhős nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok (talán nem is annyira csak) képzeletbeli elnöke, Herr President Bidé. Csetlő-botló főhősünk a vaskos elnöki teendők mellett napról-napra kénytelen megbirkózni saját maga, és narkomán fia ügyes-bajos dolgaival is.

A sorozatot kizárólag felnőtt olvasóinknak ajánljuk!

SZERKESZTŐSÉGI SAROK

A Dél-amerikai Magyar Hírlap válaszol

Ezen a héten is bőséggel kaptunk kérdéseket Tisztelt Előfizetőinktől. Meg is válaszoltuk mindet!

OLVASÓI LEVELEK

Bármely előfizetőnk írhat közérdeklődésre számot tartó olvasói cikket a Dél-amerikai Magyar Hírlapba. A beküldött cikket a rendelkezésre álló hely függvényében közöljük, amennyiben megfelel a jó ízlés alapvető követelményeinek és a hatályos paraguayi jogszabályoknak. Kérjük, a hagyományos levélben történt megkereséskor is tüntesse fel a telefonszámát vagy online elérhetőségeit az esetlegesen szükségessé váló szerkesztői egyeztetésék miatt.

Színes csíkos zászlócskák pihe-puha, három rétegű kivitelben?

A Hírlap válaszol:

Igen, … és igény esetén barna csíkkal is kiegészíthető!

Saját cikkeket a hirlap@dam.hu email-címre, vagy a szerkesztőségbe postai úton beküldve adhat le.

Bővebben sok más egyéb érdekes témával együtt a Dél-amerikai Magyar Hírlap 2023 július 7-én megjelenő hétvégi magazinjában.




Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük