DÉL-AMERIKAI MAGYARSÁG

Magyar a magyarral

Új, rendszeresen jelentkező rovatunk deklarált célja, hogy közelebb hozza a “régi magyarokat” az újonnan, azaz az elmúlt másfél – két évtizedben érkezett dél-amerikai magyarokhoz.


Magyarságkonferencia előtt

Izgatottan készül Dél-Amerika magyarsága a 2023-as Magyarságkonferenciára. Minden eddiginél több, színvonalas, érdekes program várja az érdeklődőket. Idén először az összes eseményről élő közvetítést láthatnak az előfizetők a DAMTV időszaki eseménycsatornáinak köszönhetően.

HÁBORÚ
A III. Világháború hajnalán


A kijevi junta harmatgyenge “ellentámadása”

Nem látszanak az Ukrajna nevű feneketlen kútba ölt százmilliárdok a junta katonai teljesítményén.


Veszélyes robotrepülőgépekkel tömte ki London a magyargyilkos kijevi rezsimet

A Storm Shadow a kilencvenes évek fejlesztése, de ma is roppant hatékony fegyvernek számít. Segítségével Oroszország mélyebben fekvő területei is támadhatóak. Egy relatív egyszerű modifikációval – nevesül az üzemanyagtartály megnövelésével – többszörösére növelhető az alapesetben is 250-300 km körüli hatótávolság. Egy módosított fegyverrel, avagy a hordozó repülőgép orosz légtérbe való merészkedésével akár Moszkva is támadhatóvá válik a kijevi junta számára, amely beláthatatlan következményekkel járna Európában.


ÓHAZA

Csehül áll a Katka

A hazaárulás manapság gyakorlatilag nem egy büntetendő bűncselekmény Európa “nagyondemokratikusTM” felén – amely már önmagában is megérne egy-két misét – de most nem erről fogunk írni, pedig Katka kapcsán erről is egész lexikonokat lehetne megtölteni tartalommal.

CIGÁNYBŰNÖZÉS

Mi történt a héten?

A hét legelképesztőbb bűnesetei az Óhazából. Ezen a héten is volt bőven cigánybűnözés: betörések, rablások és kegyetlen gyilkosságok tarkították az Óhaza polgárainak életét. Vegyük sorra, mi történt ezen a héten a Kárpát-medence tehetetlen hatóságainak orra előtt!

VILÁG

Soros zsoldosai – VII. rész

Magyarországon és Oroszországban már leleplezték őket, de a világ többi része még ma is teljes egészében ki van szolgáltatva a Soros zsoldjában álló csinovnyikok nemzetrontó tevékenységének.

LMBTQNZP+

A legaljasabb LMBTQNZP+ bűncselekmények a magyar kriminalisztika történelmében – VII. rész

LMBTQNZP+ bűnözők már a rendszerváltoztatás előtt is léteztek Magyarországon. Pedofilok, gyilkosok egész garmadáját kapcsolta le és vonta felelősségre a korabeli igazságszolgáltatás. Nem egy pedofil gyilkos az akasztófán végezte.


Csend a pedofil tanár ügyében

Szokatlanul gyorsan elcsendesült a pedofil tanár körüli botrány Magyarországon.

EURÓPA

Brüsszel korrupt gazemberei – XVI. rész

Bárhogy próbálja az úgynevezett „európai unió” eltitkolni, a baj óriási, és rendszerszinten létezik – sőt, mi több, maga a rendszer a probléma. Utánajártunk, kik érintettek egészen biztosan, és ki lehetnek rajtuk kívül még érintettek a lelepleződött brüsszeli korrupcióban. Tartsanak velünk, leplezzük le együtt a rendszerszintű brüsszeli korrupciót!


Közel-keleti hódítók Európában – VII. rész

Ismét egy tabutéma, amelyről nem szabad már a világ egyes részein beszélni. Pont ezért fontos feladatunk, hogy felnyissuk a gondolkodó ember szemét Dél-Amerikában.

TUDOMÁNY

Vírusok és vakcinák – II. rész

A COVID19-járvány kapcsán vetült reflektorfény a vakcinák világára. Hogyan akadályozták meg az oltások százmilliók halálát? Végigvesszük a teljes vakcinatörténelmet, tartsanak velünk ezúttal is!


Az atomenergia reneszánsza – VII. rész

A zöld őrület megbukott a hazugságaival, amellyel Csernobil óta hergelnek az atomenergia ellen. Franciaország több tucatnyi új blokkot helyez üzembe a jövőben, miközben Magyarországon is épül (legalább) két új atomerőművi blokk. Európában tucatnál is több állam részvételével atomenergia-párti szövetség jött létre – ennek apropóján jártunk utána az aktuális atomenergetikai fejlesztéseknek a világban.

TÖRTÉNELEM

A képmutatás birodalma – VII. rész

Hogyan épült fel, miként vette át az irányítást az emberek mindennapjai felett a mesterségesen ránk erőltetett képmutatás birodalma? Miként lett nyilvánvaló hazugságokból megkérdőjelezhetetlen, a törvény erejével védett alaptézis? Hogyan, milyen eszközökkel irányítják ma a világot annak arc és név nélküli, ismeretlen gazdái? A ma történéseinek megértéséhez egészen a régmúltba, jó 250 évvel kell visszaugornunk az időben.


Kisvasutak Magyarországon – VII. rész

A kisvasutak története koránt sem turisztikai fejezetekkel kezdődött az Osztrák-Magyar Monarchia területén.


SPORT

Döbbenet: lemondja a budapesti Eb-t a szövetség


Nem lesz 2024-ben Budapesten műkorcsolya- és jégtánc Európa bajnokság. Mi van a háttérben, miért került sor valójában erre az országimázs szempontjából rendkívül kellemetlen esetre?

MÉDIA

Nem érit a Netflix, hogy miért zuhan az előfizetők száma

Mi értjük.


A kádári diktatúra kézivezérelt médiájának újabb oszlopa a sírgödör szélén

Nincs jól Gálvölgyi János.

RECEPT

Hortobágyi palacsinta

Ki ne ismerte volna a hortobágyi palacsintát? Ha eddig nem készítettük, fogjunk is bele tüstént!

SZERKESZTŐSÉGI SAROK

A Dél-amerikai Magyar Hírlap válaszol

Ezen a héten is bőséggel kaptunk kérdéseket Tisztelt Előfizetőinktől. Meg is válaszoltuk mindet!

OLVASÓI LEVELEK

Bármely előfizetőnk írhat közérdeklődésre számot tartó olvasói levelet a Dél-amerikai Magyar Hírlapba. A beküldött cikket a rendelkezésre álló hely függvényében közöljük, amennyiben megfelel a jó ízlés alapvető követelményeinek és a hatályos paraguayi jogszabályoknak. Kérjük, a hagyományos levélben történt megkereséskor is tüntesse fel a telefonszámát vagy online elérhetőségeit az esetlegesen szükségessé váló szerkesztői egyeztetésék miatt.


Egy összehasonlíthatatlanul jobb minőségű élet kezdete

Nem találtam már a helyem abban a beteg Európában! – kezdte mondanivalóját olvasónk, aki egy hónappal ezelőtt költözött Európából a Chacói Magyar Kolóniára.

Saját cikkeket a hirlap@dam.hu email-címre, vagy a szerkesztőségbe postai úton beküldve adhat le.

Bővebben sok más egyéb érdekes témával együtt a Dél-amerikai Magyar Hírlap 2023 május 12-i hétvégi magazinjában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük