HÁBORÚ

Boris Pistorius hadügyér: a hadsereg képtelen lenne megvédeni Németországot

„Nincsenek olyan fegyveres erőink, amelyek képesek lennének megvédeni az országot, vagyis amelyek képesek lennének megvédeni (Németországot) egy támadó, brutálisan lefolyású, agresszív háborúval szemben” – vallotta be az ország védelméért hadügyminiszterként első helyen felelős Pistorius.



Tovább csökkent Oroszország külső adósságállománya

A külső adósság GDP-hez viszonyított aránya 18,1%-ról 17,1%-ra csökkent, amivel a G20-on belül messze a legjobb helyen áll Oroszország. Összehasonlításképp ez a legutolsó adatok szerint Magyarországon 59,7%, Argentínában 2021-ben 56.6 % volt.


Ukrán terrortámadás a Brjanszki területen

Két embert megöltek az ukrán terroristák, egy 10 éves kislányt súlyosan megsebesítettek.

„A fegyveresek beszivárogtak a határ menti területre és tüzet nyitottak a civilekre. Láthatták, hogy a jármű civil, hogy civilek vannak benne, gyerekek… és tüzet nyitottak” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.


25 eu-s” ország és Norvégia újabb egymilliárd euróért szállíthat lőszert Ukrajnába

A fegyverszállítás finanszírozásából azonban két brüsszeli iga alatt nyögő ország kimarad. A két kimaradó kiléte nem nyilvános, de az értesülések szerint Magyarország köztük van.

VILÁG

Lavrov: egyes tagállamok cirkusszá változtatták a G20-csoport napirendjét


„A G20-ak Moszkva elleni támadásai különösen vadnak tűnnek azoktól a nemzetektől, amelyek soha nem panaszkodtak a szervezet ülésein Washington közel-keleti kalandjainak sok százezer áldozata miatt, amelyeket a nemzetbiztonság ürügyén hajtottak végre több ezer kilométerre amerikai földtől” – mondta Lavrov. Érvei aligha támadhatóak.

„Óvakodnunk kell az illegális szankcióktól, a piacok manipulációjától, az önkényes árkorlátoktól és a más felek erőforrásainak kisajátítására irányuló egyéb kísérletektől” –tette hozzá.


Már a franciák is menekülnek hazájukból

Nagyjából 2,5 millió francia él külföldön – a lakosság közel öt százaléka. A miértek egyértelműek: a franciák nem érzik magukat biztonságban a saját hazájukban. A BFM TV felmérése szerint a franciák kétharmada érez így. A kivándorlási országok közt Portugália és Spanyolország kitüntetett helyet foglal el, de egyre többen mennek Magyarországra és Dél-Amerika biztonságosabb országaiba is.


Már James Bond sem a régi…

Át kellett írni a klasszikus James Bond regényeket: ezentúl nem találkozhat az olvasó a néger szóval. Azt egyelőre nem tudni, hogy a négereket minek fogják hívni az új kiadásban.


DÉL-AMERIKA

Önálló úton a globális dél

Köztük természetesen Dél-Amerika is. A BRICS bővülése aggodalommal tölti el Washingtont.

DÉL-AMERIKAI MAGYARSÁG

IV. Dél-amerikai Magyarságkonferencia júniusban

Idén június 15 és 18 közt kerül megrendezésre a Dél-amerikai Magyarságkonferencia.


Történelmünk – Egyszer volt…
Az immigráns-hajók

Ma is élnek köztünk olyan magyarok, akik még hajókon érkeztek az ígéret földjére, Dél-Amerikába. A történet az Ő történetük is…

ÓHAZA

Egyre több a tetves cigány a Felvidéken is


A tetvesség egyre nagyobb probléma az Óhazában. A Felvidék, különösen a keleti régiója a cigányok magas aránya miatt különösen fertőzött. A tetvesség elsődleges hordozói Felvidéken is a higéniai problémákkal küszködő-, azaz magyarul megmondva koszos cigányok. Az óvodákban a tiszta magyar gyerekek is könnyen elkaphatják a velük brüsszeli parancsra összezárt cigánypurdéktól a tetvességet, amelyet sok esetben csak a haj teljes levágásával lehet megszüntetni. Ez értelem szerűen különösen a kislányoknál okoz súlyos lelki problémákat.


Szijjártó Péter a svéd állami propagandatévében: Magyarország küldetése, hogy leleplezze a svédországi álhíreket

„Az elmúlt években hazugságokat és koholt híreket terjesztettek Magyarországról a svédországi kormánytisztviselők elég rendszeresen” – mondta Szijjártó Péter az svt Agenda című propagandaműsorában.

Az interjú közép-európai idő szerint vasárnap 21 óra 15 perces kezdéssel látható az svt2 műsorán.


Ismét Magyarországra látogat Ferenc Pápa

Az argentin születésű szentatya április 28-30. között látogat Magyarországra.


Magyarország elcigányosodása – II. évad 9. rész
Pusztul a magyar, a cigány veszi át a helyét az Óhazában

A roppant sikert hozó első évad után itt a második! Egy évet kellett rá várni, de reményeink szerint megérte a várakozás. Bár ennek látható jelei az olvasó felé nemigen voltak, a háttérben igen komoly és költséges munka folyt az elmúlt évben is. A Dél-amerikai Magyar Hírlap valaha volt legnagyobb költségvetésű cikksorozatának első évadát a második több, mint kétszeres költségvetéssel követi. Több, mint másfélszer annyi interjú, kétszer annyi tartalom és háromszor annyi felkeresett helyszín – ha a legalapvetőbb “paramétereket” nézzük. Kérjük, tartsanak ezúttal is velünk és ismerjék meg Magyarország kibontakozóban lévő, végletekig elkeserítő nemzettragédiáját – az okokat, a miérteket, és a nemzettragédiához vezető csendes halálmenetet. Már késő lenne tenni? Egyáltalán akar bárki is tenni ellene? A legtöbben talán fel sem ismerték, vagy már belenyugodtak az “elkerülhetetlenbe”.


CIGÁNYBŰNÖZÉS

Mi történt a héten?

A hét legelképesztőbb bűnesetei az Óhazából. Ezen a héten is volt bőven cigánybűnözés: betörések, rablások és kegyetlen gyilkosságok tarkították az Óhaza polgárainak életét. Vegyük sorra, mi történt ezen a héten a Kárpát-medence tehetetlen hatóságainak orra előtt!


Tovább színészkedik az elítélt muzsikus-cigánybűnöző

Nem akaródzik bevonulnia a börtönbe a cigánynak.


LMBTQNZP+

Szigorítások várhatóak a gyermekvédelmi törvényben

Az Országgyűlés az őszi ülésszakán szavazhat az új szigorításokról. A cél, hogy a törvény a gyermekeket megrontó pedofilokra nagyobb erővel tudjon lecsapni.

EURÓPA
A totális katasztrófa szélén az öreg kontinens

Brüsszel korrupt gazemberei – 6. rész

Bárhogy próbálja az úgynevezett “európai unió” eltitkolni, a baj óriási, és rendszerszinten létezik – sőt, mi több, maga a rendszer a probléma. Utánajártunk, kik érintettek egészen biztosan, és ki lehetnek rajtuk kívül még érintettek a lelepleződött brüsszeli korrupcióban. Amit eddig tudni lehet, a cikksorozatunk első részében összegyűjtöttük tisztelt Előfizetőinknek. Tartsanak velünk, leplezzük le együtt a rendszerszintű brüsszeli korrupciót!


TUDOMÁNY

Mesterségesen érlelt petesejtek

Új fejezetet nyithat a meddőség kezelésében az új technika.

TÖRTÉNELEM

A szovjet-rendszer bűnei – III. rész

A történelem legpusztítóbb ideológiája a szocializmus és a hozzá ezer meg ezer szállal kapcsolódó kommunizmus. Semmi más borzalom nem követelt annyi halálos áldozatot a világban, mint a baloldali téveszmék. Három évtizeddel a Szovjetunió megszűnése után ideje végre levonnunk a konzekvenciákat.

IT

Kína is „műholdseregeket” épít

Musk „műholderdeje” után jön a kínai „másolat”! A China Aerospace Science and Industry Corp. (CASIC) bejelentette, hogy szeptemberben megkezdik a saját internetes elérést biztosító, alacsony pályára (LEO) szánt műholdflottájuk felbocsájtását.

A SPACEX már eddig is több, mint 3500 műholdat bocsájtott fel – komoly gondot okozva ezzel a csillagászat tudománya számára. A sok ezer műhold Napról visszatükröződő fénye szinte minden csillagászati észlelést nehezít, vagy épp lehetetlenít el. A konkurens amerikai, európai és kínai rendszerekkel együtt hamarosan több tízezerre nőhet az alacsony pályás telekommunikációs műholdak száma.

A SPACEX február 27-én bocsájtotta fel az első, v2 Mini szériához tartozó, növelt méretű műholdjainak első csomagját. A 21 műhold több, mint háromszor nagyobb tömegű, és négyszer nagyobb napelemfelületekkel rendelkezik, mint a korábbi, jelentős fényszennyezést okozót v1.5-ös társaik.


SPORT

Instant karma: a kínai szövetség elfelejtette benevezni a hazaáruló félvér magyarokat a világbajnokságra


Az árulókat sehol sem szeretik, legfeljebb csak megtűrik, kihasználják őket. A Liu-testvérek nagyon elszámolták magukat. Az ország kedvenceiből az gyűlölt árulókká vált Liu-k Kínának sem kellenek – csak a hely, amit a kiiktatásukkal csináltak a kínai sportolóknak.

HUMOR

Bidé (politikai képregény, XVII. rész)
18+

Állandó képregénysorozat lapunk hasábjain! A főhős nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok (talán nem is annyira csak) képzeletbeli elnöke, Herr President Bidé. Csetlő-botló főhősünk a vaskos elnöki teendők mellett napról-napra kénytelen megbirkózni saját maga, és narkomán fia ügyes-bajos dolgaival is.

A sorozatot kizárólag felnőtt olvasóinknak ajánljuk!

OLVASÓI LEVELEK

Bármely előfizetőnk írhat közérdeklődésre számot tartó olvasói levelet a Dél-amerikai Magyar Hírlapba. A beküldött cikket a rendelkezésre álló hely függvényében közöljük, amennyiben megfelel a jó ízlés alapvető követelményeinek és a hatályos paraguayi jogszabályoknak. Kérjük, a hagyományos levélben történt megkereséskor is tüntesse fel a telefonszámát vagy online elérhetőségeit az esetlegesen szükségessé váló szerkesztői egyeztetésék miatt.

A legjobb magyarok közt, a legjobb magyarok közt!

Újabb magyar család a paraguayi magyar kolónián. ezen a héten az ő olvasói levelüket közöljük.


Saját cikkeket a hirlap@dam.hu email-címre, vagy a szerkesztőségbe postai úton beküldve adhat le.

Bővebben sok más egyéb érdekes témával együtt a Dél-amerikai Magyar Hírlap 2023 március 3-i lapszámában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük