DÉL-AMERIKAI MAGYAR HÍRLAP
102. évfolyam, 8. számának tartalmából

HÁBORÚ

Ma egy éve kezdődött az orosz különleges művelet


Február 24-én kezdődött az orosz különleges hadművelet Ukrajnában. A célokat már a legelején megnevezte az orosz elnök.



Moszkva kilép az Új Start egyezményből

Putyin közölte, hogy Moszkva nem lép ki a nukleáris fegyvereket korlátozó megállapodásból, de a tárgyalásokhoz való visszatérés előtt elemeznie kell, hogy a fegyverzetkorlátozás miként viszonyul majd az Egyesült Államoké mellett az ugyancsak NATO-tag Nagy-Britannia és Franciaország nukleáris arzenáljához.


Mentőautót lőtt ki a kijevi junta a Donbaszban

A mentőkocsiban a három fős személyzet életét vesztette. Egy nő súlyos sérüléseket szenvedett a támadás következtében.


Korrupció gyanúja miatt indult nyomozás a Biden-rezsim által Ukrajnába küldött pénzeszközök kapcsán

Illegálisan pénzelheti az Egyesült Államok elnöke a kijevi juntát. Az elszámoltathatósági bizottság elnöke, James Comer hivatalos iratban szólította fel a Külügyminisztériumot, a Pentagont és az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségét, hogy az Ukrajnának küldött gazdasági és katonai segítségnyújtással kapcsolatos összes dokumentumot és közleményt legkésőbb március 8-ig adja át a szövetségi Képviselőház Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottsága számára a nyomozás lefolytatásához.


Eltűnt fegyverek nyomában

A nyugati fegyverszállítmányok és hadianyagok mindössze harmada érkezik meg a frontra – a többi valahol elveszik a közismerten világelső ukrán korrupciós csatornákban. Hogy hol és milyen céllal kötnek majd ki ezek a fegyverek, azt ma még csak találgatni lehet.


Berhovka felszabadulása

Karnyújtásnyira az orosz erők a kulcsfontosságú Artyomovszk városától.


Biden Kijevben provokált hétfőn

Az amerikai elnök meghunyászkodott: az amerikai diplomácia kikönyörögte, hogy látogatása idején ne támadják az oroszok a junta székhelyét.


Berlusconi helyretette a gúnyolódó Zelenszkijt

„Mit tud rólam ez az úr? Semmit sem tud. Gyermekként éltem át a bombázásokat” – mondta a legendás olasz politikus.


Az ostoba németországi zöldpolitikus 360-fokos fordulata

Egy 360 fokos fordulattal pontosan ugyanabba az irányba megyünk tovább, mint a fordulat előtt – csak erről nem akaródzik tudomást vennie az ép ésszel szemlélve elképelhetetlenül butácskának látszó Annalena Baerbocknak.


Az ukránok „transzgender” zsoldosa is megsérült a harcokban

A transzhulladék saját állírása szerint a kicsi kacsóján sérült meg egy csúnya-ronda-gonosz orosz lövedék repeszei miatt.

Ja kérem, a háború a köcsögöket sem kíméli…

DÉL-AMERIKAI MAGYARSÁG

IV. Dél-amerikai Magyarságkonferencia júniusban

Idén június 15 és 18 közt kerül megrendezésre a Dél-amerikai Magyarságkonferencia.


Történelmünk – Egyszer volt…
A dél-amerikai magyar papság

A kontinens magyarsága, ahogy odahaza is, több felekezethez tartozott. Ezen felekezeteknek megvoltak a saját papjaik, gyülekezeteik a nagyobb városokban.


VILÁG

Szijjártó Péter az ENSZ-ben


A béke küldötteként beszélt a magyar külügyminiszter.

„Ez a háború csak szenvedést hozott, ennek a háborúnak nincsenek győztesei, csak vesztesei. Naponta emberek százai vagy ezrei vesztik életüket.”

„(…) az ENSZ főtitkárát is arra kértem, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az ENSZ be tudja tölteni ezt a szerepet, hogy az ENSZ közvetítő vagy a megbeszélések számára platformot biztosító szervezet lehessen ebben a háborúban” – mondta Szijjártó Péter.


Biden a teljes leépülés határán: az elnök újabb botladozásai

Ezúttal Varsóban gyűlt meg a repülőgép-lépcsővel a baja az aggastyánnak.


Újabb 16 évet kapott a zsidó producer nemi erőszakért

A ma 70 éves Weinsteinnak a 23 éves New York-i börtönbüntetését követően kellene majd leülnie a Los Angelesben most rá kiszabott 16 évet. 109 évesen szabadulhatna az erőszaktevő gazember.




ÓHAZA

Provokálni küldték a buzeráns nagykövetet Budapestre

Jócskán túllép azon a hatókörön a ratyi provokátor, amit egy nagykövetnek jogi értelemben kijár: pofátlan módon teljesen nyíltan beavatkozik Magyarország belügyeibe.

Magyarország elcigányosodása – II. évad 8. rész
Pusztul a magyar, a cigány veszi át a helyét az Óhazában

A roppant sikert hozó első évad után itt a második! Egy évet kellett rá várni, de reményeink szerint megérte a várakozás. Bár ennek látható jelei az olvasó felé nemigen voltak, a háttérben igen komoly és költséges munka folyt az elmúlt évben is. A Dél-amerikai Magyar Hírlap valaha volt legnagyobb költségvetésű cikksorozatának első évadát a második több, mint kétszeres költségvetéssel követi. Több, mint másfélszer annyi interjú, kétszer annyi tartalom és háromszor annyi felkeresett helyszín – ha a legalapvetőbb “paramétereket” nézzük. Kérjük, tartsanak ezúttal is velünk és ismerjék meg Magyarország kibontakozóban lévő, végletekig elkeserítő nemzettragédiáját – az okokat, a miérteket, és a nemzettragédiához vezető csendes halálmenetet. Már késő lenne tenni? Egyáltalán akar bárki is tenni ellene? A legtöbben talán fel sem ismerték, vagy már belenyugodtak az “elkerülhetetlenbe”.


A Gyurcsány-fiú ott folytatja, ahol az apja abbahagyta

Gyurcsányék családi szinten is „remekelnek” a magyar emberek megnyomorításában: ezúttal a hazaáruló Gyurcsány 33 éves fia okozott súlyos közlekedési balesetet Budapesten. Az áldozata, egy hetvenes éveiben járó férfi súlyos sérülésekkel került kórházba.


Zenélő utak az Óhazában

Megmutatjuk, hol kel dalra a kerekünk alatt az út az Óhazában!

CIGÁNYBŰNÖZÉS
Tombol a cigánybűnözés az Óhazában

Mi történt a héten?


A hét legelképesztőbb bűnesetei az Óhazából. Ezen a héten is volt bőven cigánybűnözés: betörések, rablások és kegyetlen gyilkosságok tarkították az Óhaza polgárainak életét. Vegyük sorra, mi történt ezen a héten a Kárpát-medence tehetetlen hatóságainak orra előtt!


Továbbra sem vonult be a börtönbe a jogerős büntetésének letöltésére a muzsikus cigánybűnöző

Halálos beteg, most épp ezt hazudta a trombitás áram- és gáztolvaj cigány. Ha igaz lenne a meséje, az sem lenne ok egy jogerős ítélet végrehajtásának elhalasztására, ugyanis a vélt panaszai semmiben nem akadályozzák a büntetés végrehajtását.


LMBTQNZP+

Házkutatás a buzeráns tanár lakásában

A csigatestű véglénytől informatikai eszközöket foglalt le a rendőrség. A magyarellenes, buzeránsimádó PDSZ aktivistáját már keresik a hazafiak…


Újabb pedofil botrány: 13 éves kislányt erőszakolt meg a tanár

Dőlnek a dominók – újabb liberális tanár bukott le egy gyermek megerőszakolásával.


Az LMBTQNZP+ „apa” ügye

Újabb pedofil bukott le. A ratyi – aki a falujában női ruhákban járt-kelt – tízévesen erőszakolta meg először a saját kislányát. Végül ő maga, a liberális apa adhatta át a pedofil történelemtanárnak a beteges szexuális vágyai kielégítésére a 13 éves lányát. A tanár ezért pénzt is fizethetett a tűsarkúban járó hulladéknak.


Kiderültek, kik és hol laknak a gyermekeket erőszakoló pedofilok

A pedofiloknak nincsenek személyiségi jogaik! – írta az egyik magyar nyelvű hírportál. A kuruc.info közölte a most lebukott pedofilok teljes nevét, lakcímét és fényképét is.

EURÓPA
A totális katasztrófa szélén az öreg kontinens

Nebenzia: az orosz-eu kapcsolatok már nem léteznek

„Kiderült, hogy még mindig egy egész szakadék volt alatta, amely nemcsak a mi kapcsolatainkat nyelte el – amelyek most lényegében nem léteznek -, hanem magát az (úgynevezett) eu-t is” – jelentette ki a Biztonsági Tanács csütörtöki ülésén Vaszilij Nebenzia, Oroszország állandó ENSZ-nagykövete.

„Egy évvel azután, hogy teljesen megszakadtak a kapcsolataik hazánkkal, az (úgynevezett) eu GDP-növekedése a nulla közelében ragadt. Ugyanakkor kétszámjegyű mutatókkal mérik a rekord inflációs rátákat. Örömében, hogy leugrott az ‘orosz gáztűről’, az (úgynevezett) eu rászokott a ‘kemény drogokra’ – a méregdrága amerikai cseppfolyósított földgázra” – tette hozzá a nagykövet.

„A dolgok odáig jutottak, hogy Brüsszel csendben lenyelte, hogy legközelebbi ‘szövetségese’ felrobbantotta a fő gázvezetékét, amelyet ráadásul az európai befektetők fizettek” – mondta.


Brüsszel korrupt gazemberei – 5. rész

Bárhogy próbálja az úgynevezett “európai unió” eltitkolni, a baj óriási, és rendszerszinten létezik – sőt, mi több, maga a rendszer a probléma. Utánajártunk, kik érintettek egészen biztosan, és ki lehetnek rajtuk kívül még érintettek a lelepleződött brüsszeli korrupcióban. Amit eddig tudni lehet, a cikksorozatunk első részében összegyűjtöttük tisztelt Előfizetőinknek. Tartsanak velünk, leplezzük le együtt a rendszerszintű brüsszeli korrupciót!

TUDOMÁNY

Jégkorszak küszöbén globális felmelegedősről handabandálni…

Politikai agenda lett az áltudományos eszmékből. A zöld az új vörös, de a célpont továbbra is ugyanaz: Ön!


Kik azok a revizionisták?

Ha a tudományos ellenvéleményük miatt kutatókat üldöznek, avagy valamilyen tézist a törvény erejével erőltetnek az emberekre – akkor ott valami eget verő disznóságnak kell megbújnia…

TÖRTÉNELEM

A szovjet-rendszer bűnei – II. rész

A történelem legpusztítóbb ideológiája a szocializmus és a hozzá ezer meg ezer szállal kapcsolódó kommunizmus. Semmi más borzalom nem követelt annyi halálos áldozatot a világban, mint a baloldali téveszmék. Három évtizeddel a Szovjetunió megszűnése után ideje végre levonnunk a konzekvenciákat.

IT

Gyártástechnológiák útvesztőjében

Az Intel átnevezte a gyártástechnológiáit, de a többi gyártó is már évek óta hazudozik a saját gyártástechnológiájának megnevezésével. Most egyszer és mindenkorra helyére tesszük a nagyot mondó chipgyártókat: a hamis marketingen túli, valódi adatok, teljesítménymutatók a legbelsőbb szakmai körökből. Tartsanak velünk!

MÉDIA

Három éve alakult újra a Dél-amerikai Magyar Hírlap szerkesztősége

Jeles évfordulóhoz érkezett a 101 éve indult lap legújabb-kori története.


Adócsaláson kapták a BBC-t Indiában


Nem tisztázott, hogy mennyi bevételt termel a brit propagandacsatorna az országban – és az után mennyi adót is fizet?

A briteket súlyos bűnök terhelik Indiában: a gyarmattartó brit birodalom halálos áldozatainak száma 165 millióra tehető. Ennyi embert gyilkolt le London a gyarmati céljaik megvalósítása érdekében, mindössze 40 év leforgása alatt Indiában…


HUMOR

Bidé (politikai képregény, XVII. rész)
18+

Állandó képregénysorozat lapunk hasábjain! A főhős nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok (talán nem is annyira csak) képzeletbeli elnöke, Herr President Bidé. Csetlő-botló főhősünk a vaskos elnöki teendők mellett napról-napra kénytelen megbirkózni saját maga, és narkomán fia ügyes-bajos dolgaival is.

A sorozatot kizárólag felnőtt olvasóinknak ajánljuk!

OLVASÓI LEVELEK

Bármely előfizetőnk írhat közérdeklődésre számot tartó olvasói levelet a Dél-amerikai Magyar Hírlapba. A beküldött cikket a rendelkezésre álló hely függvényében közöljük, amennyiben megfelel a jó ízlés alapvető követelményeinek és a hatályos paraguayi jogszabályoknak. Kérjük, a hagyományos levélben történt megkereséskor is tüntesse fel a telefonszámát vagy online elérhetőségeit az esetlegesen szükségessé váló szerkesztői egyeztetésék miatt.

Halál a pedofil tanárra!

Nincs olyan keresztényi megbocsájtás, amivel ezt az aljasságot el kellene a normális közösségnek tűrnie. Santiagói előfizetőnk levele.


Saját cikkeket a hirlap@dam.hu email-címre, vagy a szerkesztőségbe postai úton beküldve adhat le.

Bővebben sok más egyéb érdekes témával együtt a Dél-amerikai Magyar Hírlap 2023 február 24-i lapszámában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük