ELŐFIZETÉS 2023 – Kérjük tisztelt Előfizetőinket, hogy 2023-ra vonatkozó előfizetési igényüket legkésőbb december 23-ig jelezni szíveskedjenek, és annak díját december 31-ig kiegyenlíteni szíveskedjenek. Felhívjuk tisztelt figyelmüket, hogy év közben 2023-ban sem lesz lehetőség új előfizetés megkötésére!

Tisztel Előfizetőnk! December 16-i számunk ízléses karácsonyi ajándékkal együtt jelenik meg. A csomagban huszonöt darab pihe-puha, háromrétegű “uniós” zászlócskát találnak. Használják őket egészséggel!

További zászlócskák megvásárlására tíz tekercses kivitelben van lehetőség. Ne feledje: sok zászló, sok demokratikus döntés! Ha Karácsonyig szeretné megkapni, még ma rendelje meg!

HÁBORÚ
„Legyetek hát éberek, mert nem tudjátok sem a napot, sem az órát.” (Mt 25,13)

Télen hatalmas offenzíva indulhat Kelet-Európában

A háború mérföldkövéhez érkezett: az eddig óvatoskodó, diplomáciai megoldásra nyitott Oroszország minden bizonnyal mára belátta, hogy nincs más választása, mint a kijevi junta megsemmisítése. Ez jöhet az európai télben, ki tudja milyen mérvű eszkalációval…

Putyin: megfontolandó átvenni az amerikaiaktól a “lefegyverző csapás” koncepcióját

Az orosz elnök kilátásba helyezte, hogy Oroszország a biztonsága szavatolásához fontolóra veheti, hogy átvegye az amerikaiaktól a “lefegyverző csapás” koncepcióját. “Először: az Egyesült Államoknak van egy megelőző csapás koncepciója. Másodszor: egy lefegyverző csapásmérő rendszer fejlesztésén dolgoznak. Mi ez? Ez egy modern, csúcstechnológiai eszközökkel a vezetésipontok ellen végrehajtandó támadás, amely megfosztja az ellenséget az irányítórendszerektől” – mondta Putyin. “Ha már erről a lefegyverző csapásról beszélünk, talán el kellene gondolkodnunk azon, hogy átvegyük amerikai partnereink fejlesztéseit, a biztonságuk szavatolására vonatkozó elképzeléseiket?” – tette fel a kérdést.

Putyin elnök rámutatott: Oroszország helyesen cselekedett, amikor elindította a különleges műveletet. A különleges művelet már korábban is elindulhatott volna, de az orosz fél bízott benne, hogy “a minszki megállapodások keretei között meg lehet egyezni”.

Putyin elnök kijelentette: kiderült, hogy nemcsak az ukrán fél, de a szerződés többi részese is becsapta Oroszországot. A történtek felvetették a bizalom kérdését, mert Oroszország kész megállapodni Ukrajnáról, és a garanciákról, ám elgondolkodtató számára, hogy kivel is van dolga.


Fehéroroszország harckészültség-ellenőrzést tart a déli katonai egységeinél

Fehéroroszország előre be nem jelentett harckészültség-ellenőrzésbe kezdett déli katonai egységeinél Aljakszandr Lukasenka elnök, a fegyveres erők főparancsnoka utasítására – közölte kedden a védelmi minisztérium sajtóosztálya.

Több nyugati forrás is figyelmeztetett: Fehéroroszország hamarosan beléphet az Ukrajna területén folyó hadműveletekbe Oroszország oldalán. Más kérdés, hogy ezt már február 24-e óta szajkózzák Nyugaton, bármiféle valóságalap nélkül: még szankciókat is hoztak a kelet-európai ország ellen a hamis vádak alapján.


Csütörtökön ismét Donyeck békés polgári lakosait lőtte a kijevi junta

Ezúttal Grad rakéta-sorozatvetőkkel és 155 mm-es NATO-ágyúkkal lőtte Zeleszkij juntája a polgári lakosokat.



Strache: az “eu”-ban a béke hívei árulónak számítanak

Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár az “eu” tagállamaiban betiltatott RT hírtelevíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy az “eu” szankciós politikája nem hozta közelebb Ukrajnát a békéhez, és azokat, akik ezért panaszkodnak, árulóknak bélyegzik és rágalmazzák.

Strache éles hangon bírálja az EU Oroszországgal szembeni szankcióit, amelyeket többször is azzal vádolt, hogy tönkreteszik az unió gazdaságát, növekvő inflációt és munkanélküliséget idéznek elő, és az új évben tömeges fizetésképtelenségek és csődök hullámát hozhatják magukkal.

Az RT-nek kedden, miután a múlt hétvégén Bécsben egy semlegességpárti gyűlésen felszólalt, Strache az ukrajnai konfliktust az Oroszország és a NATO közötti globális háború részének nevezte, amelybe az európai vezetőket belerángatták.


Lengyel lap ébresztette fel a gyermekmesékben még mindig hívőket

A Do Rzeczy nevű lap listát készített az ukrán háborús propagandagépezet gyermekded állításairól, amelyek az eltelt közel egy év alatt egytől-egyig illúziónak bizonyultak.

1. Putyin fél lábbal a sírban áll már.
2. Az orosz hadsereg nemsokára kifogy az emberekből, a felszerelésből, lőszer helyett pedig öreg mosógépekkel (avagy azok alkatrészeinek felhasználásával – a szerk.) lövik az ukránokat.
3. Az ukránok megállíthatatlanok, és minden területüket vissza fogják szerezni az oroszoktól, beleértve az egyébként közel száz százalékban orosz etnikum által lakott Krímet.
4. Oroszország összeomlik a szankciós nyomás alatt, az oroszok pedig fel fognak lázadni, mert kivonult a Starbucks.
5. Putyin sorozása tömeges felkeléshez fog vezetni, amely megdönti a “rezsim” hatalmát.
6. Oroszország az összeomlás szélén van, veresége elkerülhetetlen, és meg fog szűnni létezni.

Mint a cikk szerzője írja: az ezen illúziókat dédelgetők abba a hibába esnek, hogy propagandakövető optimizmusuk teljesen elválasztotta őket a valóságtól. Sokan bedőlnek ezeknek az illúzióknak. A lap szerint egyedül Lengyelországban ennyire túlmitologizált és tartalmatlan a háborúról szóló közbeszéd – bár jegyezzük meg, Németországban és a skandináv államokban is érdemes lett volna szétnézniük, mielőtt ilyen könnyed kijelentést tesznek.

VILÁG

Ferenc pápa apokaliptikus látomása

Borzalmas jövőképet vázolt fel Ferenc pápa, miszerint az emberiség számára még sötétebb idők előjeleit látja.

A Katolikus Egyház 85 éves vezetője december 11-én, a Vatikánban tartott szentmiséjén mondta el, hogy szörnyű látomásai vannak a világról, amelyben az eddigieknél sokkal nagyobb pusztítás várható.

A pápa a világ jelenlegi helyzete – a háborúk, különösen az orosz-ukrán konfliktus, az emelkedő megélhetési költségek, a szegénység, az éhínség és a nemzetközi energiaválság – ellenére azt mondta, hogy a dolgok ennél még rosszabbra fordulnak.

Kifejtette: keserű idők járnak, a háború szele egyre erősebb és komoly gondot fog okozni az éhínség és a szegénység is. Ferenc Pápa látomása szerint ezekben a nyugtalanító időkben hamarosan még nagyobb pusztítás várható.


Kapcsolódó: figyelmükbe ajánljuk a Kultúra rovatunk könyvajánlóját, amelyben a Róma – és a ma ismert világ – végét jósoló, Armaghi Szent Malakiás püspök jóslatai nyomán íródott Utolsó Pápa című könyvet vettük terítékre.



Eszkaláció a szerbiai Koszovó tartományban

Tovább feszítik a húrt a szeparatista albánok – a provokációkban Washington és Brüsszel teljes támogatását élvezik. Szerbia elnöke elárulva érzi magát – valljuk meg, jogosan. Bármikor véres konfliktussá fajulhat az ellenségeskedés, amelyre egyre inkább vigyázó tekintetét veti Oroszország is.


Zeneszkij bohóca, Alekszej Aresztovics a NATO-ból és az “eu”-ból is kitetetné Magyarországot

„Az erkölcsnek vissza kellene térnie a politikába” – prédikált erkölcsről a kijevi junta úgynevezett tanácsadója – amely az országban beszélt kisebbségek nyelveit, ellenzéki pártokat, televíziócsatornákat, egyházakat tiltott be.

Nézzük a dolog szórakoztató oldalát: egy bohócnak kell is, hogy legyen képességre az emberek megnevettetésre. Zelenszkij sem csak azért tartja őt, hogy együtt kokózzanak nap mint nap.



Betiltották a házasságon kívüli együttlétet Indonéziában

Az eddig emberségesebb keretek közt működő ázsiai muzulmán ország a radikális iszlamizáció útjára lépett – épp úgy, mint megannyi más muszlim többségű ország.


Donald Trump: “Háládatlan zsidók, szégyelljék magukat!”

Donald Trump háládatlansággal és megbízhatatlansággal vádolta a zsidókat és Izraelt.



DÉL-AMERIKA

Juan Carlos Wasmosy – Az ősei hazájáért lelkesedő magyar, aki paraguayi elnök lett


Paraguay első szabadon választott “civil” elnöke (1993-1998) is egy magyar volt. Paraguay – amely ország nemzeti himnuszának zenéjét is egy magyar szerezte – az első valóban demokratikus keretek közt választott elnökként emlékezik a ma 83 éves, mérnök végzettségű – és nem mellékesen az ország jólétét ma is biztosító Itaipú vízerőmű létrehozásában elévülhetetlen érdemeket szerzett – Wasmosyra, a debreceni Vámosy család leszármazottjára.


Összecsapások Brazíliában

Összecsaptak a választási eredmények felülvizsgálatáért síkra szálló, Bolsonaro-párti tüntetők a rendőrséggel. Az elnökválasztást minimális többséggel “nyerő”, agg, börtönviselt Lulának ez idáig nem esett baja – de a népharag könnyedén elsodorhatja majd, akár még a január elsején esedékes beiktatása előtt.


Politikai földindulás Peruban

A perui Kongresszus elmozdította a hatalomból a korábban terrorizmusért bebörtönzött kommunista elnököt. Pedro Castillora hosszú – akár több évtizedes – börtönbüntetés várhat.


Erőszakos tüntetések a leváltott perui elnök érdekében

A bukott elnök támogatói országszerte az utcákra vonultak, és az erőszaktól sem riadtak vissza.


Paraguay 2023 április 30-án általános választásokat tart

A választások kimenetelét ma még igencsak nehéz megtippelni – de amit ma tudni lehet a paraguayi általános választásokról, azt összegyűjtöttük tisztelt Olvasóink számára.


Szegény Karácsony Argentínában

A legtöbb magyar számára ez a Karácsony sem lesz a bőség karácsonya Argentínában.


A chacói magyar kolónia hírei

Nem áll meg az élet az ünnepek alatt sem a folyamatosan bővülő chacói magyar kolónián.


ÓHAZA

Nyílt brüsszeli zsarolás

A diktatórikus Brüsszel összevonta az egymáshoz semmiben sem kapcsolódó magyar pénzek, a globális minimumadó európai országokra erőltetésének és a kijevi junta részére történő hitelfelvétel kérdését. Mindent (is) lehet az “unióban”, ha a brüsszeli vízfejek maguk írják kényük-kedvük szerint át az alkalmazandó szabályokat. Mi ez, ha nem a legegyértelműbb diktatúra?


Gazeta Wyborcza: Orbán meggyengült, és már nem tud nyomást gyakorolni az EU-ra

Nem érte el minden célját, nem kapta meg minden pénzét – de minden ászát bedobta a magyar kormány némi “uniós támogatásért” cserébe. A lengyel lap egyértelmű magyar politikai vereségként értékeli a történteket.


Szijjártó: több veszélyes elemet is sikerült kivetetni az “európai uniós” gázársapka-javaslatból

Továbbra sincsen döntés az “európai uniós” gázársapkáról, amelynek bevezetését a kormány még mindig rossz ötletnek és feleslegesnek tartja, azonban sikerült kivetetni több különösen veszélyes elemet is az eredeti javaslatból – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Brüsszelben.


Exkluzív – Lantos István: Az Óhazában jártam

Árstop van, de árstopos élelmiszer nincs az üzletekben. Nagyjából soha: cukrot például 17 nap alatt egyetlen csomaggal sem láttuk, csak a hűlt helyét. Benzin se volt, de amint megszűnt az árstop, azonnal – percek alatt – lett! Csodálatos, már-már abszurdba forduló történetek az Óhazából, első kézből, a Hírlap főszerkesztőjének tollából.


Dollárbaloldal a magyar emberek ellen – I. rész

Új cikksorozatunkban megpróbáljuk felgöngyölíteni Magyarország történetének messze legnagyobb mértékű illegális kampányfinanszírozási ügyét. A többmilliárdnyi júdáspénz ellenére a közönséges hazaárulókból álló magyarországi “ellenzék” a 2022-es választásokon ismételten óriásit bukott – a rengeteg illegális pénz ellenére sem sikerült a külföldi beavatkozás a magyarországi választásokba – de a bűncselekményeket fel kell deríteni, és a bűnösöket végre igazán meg kellene büntetni ahhoz, hogy Magyarország három évtizeddel az úgynevezett “rendszerváltást” követően egy tisztességes ellenzéket kapjon a mostani bűnözők helyett.


A Jobbik története: a nemzeti jobboldaltól az eszmék és a haza elárulásig – I. rész

A kilóra megvett, jobb sorsa érdemes párt története. Egykori jobbikos politikusok szólalnak meg a pártot egykor- és ma vezető politikusok hazaárulásáról.


Hiú remények: a Budaházy Bizottság képviselői jártak Novák irodájában

A “portáig” jutottak, az elnöknő nem fogadta őket. Neki fontosabb Ukrajna ügye, mint a magyar hazafiaké.

CIGÁNYBŰNÖZÉS
Tovább tombol a cigánybűnözés az Óhazában

Mi történt a héten?

A hét legelképesztőbb bűnesetei az Óhazából. Ezen a héten is volt bőven cigánybűnözés. Vegyük sorra, mi történt az Kárpát-medence tehetetlen hatóságainak orra előtt!

Elfogták a saját anyját halálra verő cigányt Sajókazán

Több mint háromszáz kilométerre a bűncselekmény helyszínétől, a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Sajókazán fogták el azt a fiatal kancigányt, aki megölte a saját anyját a Bács-Kiskun megyei Fülöpjakabon.


Arra ébredt egy nő Kazincbarcikán, hogy egy cigány próbálja megerőszakolni
18+

A nő párja is az ágyban aludt. A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 33 éves és egy 67 éves kancigány ellen lopás “vétsége” miatt, illetőleg a fiatalabb vádlottal szemben kifosztás bűntette és szexuális erőszak bűntette miatt.

A részleteket is tartalmazó cikket kizárólag felnőtt olvasóinknak ajánljuk!


Elpusztult a görög rendőrökre támadó fiatal cigánybűnöző

A fiatal cigánybűnözőt Szaloniki közelében lőtte fejbe egy rendőr, amikor a 16 éves, jogosítvánnyal sem rendelkező cigány egy benzinlopás után megpróbálta elgázolni a feltartóztatását megkísérlő motorosrendőröket.

Az ország cigányputrijainak tetvesei több görög városban is rombolásba, fosztogatásokba kezdtek a jogszerű rendőri intézkedés után.

A cigány, ha politikus – Se igény, se akarat nem volt a “cigánymunkára”

“Bizonyítottság hiányában”, hét évnyi munka után megszüntette a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) botrányokkal terhelt, “Híd a munka világába” nevű programjának ügyében.

Farkas Flórián volt fideszes országgyűlési képviselő nevével összeforrt felzárkóztatási program miatt 2015-ben indult eljárás költségvetési csalás gyanúja miatt. Az ORÖ-nek elsősorban “európai uniós” forrásból létre kellett volna hoznia egy országos lefedettségű munkaerő-közvetítő irodahálózatot, amely folyamatos és kiszámítható munkát biztosított volna a cigányoknak.

Az ORÖ több más “védhetetlen” tétel mellett autókra, használhatatlan irodákra, bútorokra és egy gellérthegyi villára költötte a kapott milliárdokat. Működő irodahálózat természetesen így sosem jött létre, másra ment el a pénz.

Az eredetileg ötmilliárd forintos, később 1,6 milliárdos költségvetésűre visszavágott program miatt az ún. “európai unió” csalás elleni hivatala, az “olaf” is vizsgálódott. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 2016-ban – példátlan módon – elismerte, hogy védhetetlen visszaélések történtek a “brüsszeli pénzeket” felemésztő projektben, ezért felmondta az “uniós” támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal, amelyet kötelezték a támogatás visszafizetésére. Természetesen ebből sem lett semmi, mert nem is lehetett: akkor már nyoma sem volt a milliárdnak. elkerülendő a brüsszeli cirkuszt, az összegből 1,3 milliárd forintot a magyarok adóbefizetéseiből “átvállalt” a kormány, mivel csak 300 millió forintot sikerült visszavenni a cigányszervezettől.


A cigány, ha jogvédő – Száva Vince “cigányjogvédőről” 32 évvel ezelőtt megírták az óhaza lapjai, hogy Rákóczi téri strici volt

A cigány politikust egy interjú során szembesítették azzal, hogy két, még a ’90-es években megjelent újságcikkben is azt írják, hogy bűnözői életformát folytatott.

A Kurír 1990. augusztus 6-i számában „közismert Rákóczi téri striciként” hivatkoznak rá, a Népszava 1995. január 20-i példányában pedig a következőket olvashatjuk:

Száva Vince ellen 1994. június 17-e óta – 3045/94 Bü. számon – csalás és más bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt jelenleg is eljárás folyik a XIII. kerületi rendőrkapitányságon. Száva Vince és társai fiktív ingatlanközvetítő irodán keresztül önkormányzati lakásokat értékesítettek. A nyomozás adatai ez ideig egy 300 ezer, egy 280 ezer és egy 400 ezer forintos csalás gyanúját alapozzák meg.

Száva a kamerák előtt tagadta, hogy a két cikk közül akár csak az egyiknek is lenne valóságalapja – állítása szerint sosem folyt ellene rendőrségi eljárás. Sőt, kilátásba helyezte: pert indít a róla “hazugságot terjesztő” újságírók ellen. No persze, 32 év múltán…


Cigánystriciket fogtak Szabolcsban

A szabolcsi nyomozók a TEK segítségével fogták el annak a veszélyes nyíregyházi cigánycsaládnak a tagjait, akik – közismerten cigány módi – kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket bírtak rá prostitúcióra, hogy az abból származó jövedelmükből a saját megélhetésüket finanszírozzák.


Cigánytámadás Tiszaújvárosban

Egy halott maradt a késekkel és bokszerrel felfegyverkezett cigányok támadása utána.


A cigány, ha fiatal “erőforrás” – 13 évesen rabolt ki egy 10 évest, cigarettát követelve

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy 13 éves budapesti “fiú” ellen, aki a gyanú szerint 2022. december 6-án 11 óra 30 perc körül az egyik kerületi játszótéren pénzt vagy cigarettát követelve szorítani kezdte egy 10 éves fiú nyakát, majd annak kabátjából kivett egy 2000 forintos bankjegyet.

A rablásról a kisfiú édesanyja értesítette a rendőrséget 11 óra 59 perckor, az egyenruhások pedig negyed órán belül a helyszínen elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható fiatal cigánybűnözőt, majd a kerületi kapitányságra állították elő.

A cigány, ha “szent” – Nem volt eléggé szentéletű a zalai “cigány Jézus”, 6 évet kaphat

Egy 69 éves cigány, T. Miklós magát “Jézus reinkarnációjának” kiadva egy valóságos szektát épített maga köré, és “gyógyításért” cserébe csalt ki pénzt közel két tucat áldozatától. Mindezt évtizedek óta végezhette a hatóságok szemei előtt, ám három éve valamilyen csoda folytán mégis eljárás indult ellene. Most úgy fest, a “természetesen” szabadlábon “védekező” csaló cigányt bíróság elé állítják. Ha mindent beismerne, “papíron” 6 évre kerülne rácsok mögé – amely legfeljebb négy évet jelent a gyakorlatban a bűnözősimogató Magyarországon.

Miután kiderült, hogy az ál-Jézus kihasználta a benne megbízó, köréje csoportosuló embereket, az egyik sértett a pénzét követelte tőle. A csaló cigány az autójába zárkózott, amelynek ajtaját a szerencsétlen áldozat magán kívül kezdte el rángatni, miközben azt ordítozta:

“Nyisd ki, szállj ki, te hülye cigány, tönkretetted a családomat, az életemet, csaló hazug, rabló tolvaj vagy, fa**odnál fogva rángatlak ki, elintézlek még ennyi idősen is!”


Komplex cigányromantika Tiszadadán: megfojtotta a férje részeg szeretőjét a feleség

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt az 52 éves nőt, aki júniusban megfojtotta férje szeretőjét Tiszadadán.

A cigányasszony 2022. június 18-án délután megjelent a sértett otthonában, ahol a férjét és a szeretőjét az ágyban találta. Kiabálni kezdett velük, majd a nőt többször megütötte, a haját cibálta és a földre rántotta. A férfi megpróbálta a két nőt szétválasztani, azonban a felesége egy hamutállal fejbe vágta, mire a “bátor” férj kimenekült a lakásból. A cigány nő ezután olyan erővel fojtogatta a földön fekvő másik nőt, hogy az a helyszínen életét vesztette.


Az a legendás cigány családszeretet… – Késsel próbálta szexre kényszeríteni unokáját a cigány nagypapa

Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt a cigányt, aki a gyanú szerint késsel próbálta szexre kényszeríteni unokáját. Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-kapitányság indított eljárást hozzátartozója sérelmére élet, testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt.



“Nem megyek veletek, dögöljetek meg!” – közölte a vasvillás cigánybűnöző a fegyvert rántó rendőrrel, majd elfutott

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt nyomoz a cigánybűnöző ellen.

A rendőröket ez év november 27-én értesítették, hogy egy Pest megyei település vasútállomásán egy tíz év körüli cigánylány a vasúti síneken sétál. A rendőrök hazavitték a gyermeket, és amikor átadták a szülőknek, ellenőrizték az apa adatait. Megállapították – bárkit meglep? – hogy a cigány körözés alatt áll, ezért közölték vele, hogy előállítják. A férfi azonban ellenállt, egy vasvillával a rendőrök felé indulva azt kiabálta: “nem megyek veletek, dögöljetek meg!”. Az egyik rendőr ekkor elővette a szolgálati fegyverét, és felszólította a gyanúsítottat az együttműködésre, de ő erre a lakásába futott, majd kiugrott a hátsó ablakon és elmenekült.

A rendőrség kedden elfogta és előállította, majd a nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a cigánybűnözőt, aki – ki tudja, milyen alapon – panasszal élt a gyanúsítás ellen. A 48 éves kancigány ellen a rendőrség zaklatás és – kit lep meg? – más bűncselekmények miatt is nyomoz.


A cigány egyenruhában – Vádat emeltek a cigány tartalékos ellen, aki várandós nőt akart megerőszakolni

Szexuális erőszak bűntette miatt vádat emelt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy 35 éves kancigány ellen, aki erőszakoskodott egy várandós nővel júniusban Miskolcon. A cigány önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezető volt a bűncselekményt követő felfüggesztéséig.


A cigány, ha zavarja a repülőgép – Vádemelés egy tiszakeszi cigány ellen, aki vadászpilótákat vakított el lézerrel

Több rendbeli, közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 45 éves kancigány ellen, aki lézerrel vakított el három gyakorlatozó vadászpilótát

A cigánnyal szemben mindössze felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak, és elkobozták a bűncselekményhez használt nagyteljesítményű lézerét.

LMBTQNZP+

Biden szövetségi törvényt írt alá a deviánsok úgynevezett “házasságáról”

Mostantól nem dönthetnek szabadon a (csak nevükben) szövetségi államok a deviánsok “házasságának” elismeréséről. A brüsszeli diktatúrához roppant hasonlatos lépést több ezer politikus kritizálta országszerte. Ugyanez, a helyi “tagállami” törvényeket megkerülő forgatókönyv valósul meg az óceán túlpartján, a brüsszeli diktatúrában sínylődő, függetlenségüket vesztett európai országokban is.

A köpönyegforgató Biden 1996-ban, szenátorként még megszavazta a Kongresszusban a valódi házasság védelméről szóló törvényt. Az 1996-os “Defense of Marriage Act” kimondta, hogy a házasság egy nő és egy férfi közösségét jelenti.


EURÓPA
Magyarországnak rövid úton vége, ha nem lép ki az “európai unióból”

Brüsszel zsarnokai sarokba állították Magyarországot

A kormány szerint Magyarország így is nyert: hozzájuthat a pénze egy részéhez – amelynek azonban súlyos kompromisszumok sorozata lett az ára.


Van bőr a pofáján – Manfred Weber: Orbán Viktor nyitotta meg a határt az illegális migrációnak

Brüsszeli alternatív valóság. Ma már annyira nyeregben érzik magukat a lelketlen gazemberek, hogy mindenki számára egyértelmű evidenciáknak is szemrebbenés nélkül ellent mernek mondani. Most a magyargyűlölő brüsszeli bohócok egyik legnyomorultabbja böfögött fel egy egészen elképesztő hazugságot az illegális migrációról.


Európa sírásói – portrésorozat – XXV. rész

Hosszú a sor, meg kell hagyni – de jobb ismerni az európai nemzetek árulóit, mint meglepődni később a gaztetteiken. Sorozatunk utolsó előtti részéhez érkezett – de van egy olyan érzésünk, hogy hamarosan újabb szériát leszünk majd kénytelenek indítani Európa fogyni nem akaró sírásóiról.

KULTÚRA

Könyvajánló – Alekszandr Dugin: Az eurázsiai küldetés

A Nyugat napjainkban már nem a békés, a harmonikus életet jelenti, hanem a fény nélküli szakadék mélyét, a lelki sivárságot, a pusztulást, az életösztön teljes hiányát. A Nyugat ma a megtestesült pokol, ahol most minden porig ég, ami évezredeken keresztül épült szellemi és lelki értelemben egyaránt.

Az Európát tönkre tevő erők az elmúlt évtizedekben tovább terjeszkedtek Kelet felé. A globalisták Ukrajnán keresztül megkezdték Kelet ostromát, annak a fellegvárnak az elpusztítását, amely tradicionális alapokon nyugszik, és még van benne erő.

Alekszandr Dugin ma a fent megnevezett „keleti” világ legjelentősebb filozófusa. Az eurázsianizmus keretében egy olyan gondolatkört élesztett újjá, modernizált, mely nem egyszerű utópia, hanem egy stratégia. A túlélés stratégiája, az ellenállás stratégiája, a győzelem stratégiája. Ezért akarták Alekszandr Dugint minden helyről kitiltani, elpusztítani, lánya meggyilkolásán keresztül megtörni –- mondják róla a hívei.

Dugin évekkel ezelőtt azt írta: „a világ hamarosan elmerül a káoszban. A pénzügyi rendszer össze fog omlani. Zavargások, etnikai és társadalmi konfliktusok fognak kitörni mindenhol. A jelenlegi rendszer összeroppan és bedől. Ezután az átmeneti időszak után egy közvetlen globális diktatúrát fognak bevezetni. Készen kell állnunk és azonnal el kell kezdeni az ellenállás világméretű megszervezését.”

Ma már sokak számára világos, hogy mi következik. A Great Reset transzhumán globális ideológiája csap össze a tradicionális alapokra építkező, az embert középpontba helyező eurázsianizmus erőivel.


Könyvajánló – John Hogue: Az ​utolsó pápa

„A szent római egyház utolsó üldöztetésénél Péter, a római fog ülni (a pápai trónon), aki sok megpróbáltatáson keresztül fogja legeltetni juhait. A megpróbáltatások végeztével a hét dombra épült város elpusztul, és a félelmetes bíró megítéli népét.”

1139-ben Szent Malakiás zarándokútra indult Írországból Rómába. Amint megpillantotta az Örök Várost, a földre vetette magát és latin verseket kezdett mormolni a pápák eljövendő sorsáról. Szavait a Vatikán több mint 300 éven át zárolva tartotta. A Szent jóslatainak már több, mint 90%-a vált valóra. A kötet az első teljes tanulmány, amely a próféciákról az elmúlt száz évben jelent meg. A szerző bemutatja a pápák történetét, a katolikus próféciák 800 évét, és kitér az olyan kortársak jóslataira is, mint Nostradamus. Hogue mesterműve felfedi az igazságot Szent Malakiás próféciáiról és elmondja, hogy a vatikáni politikacsinálók miért tartották túl veszélyesnek a jóslatokat ahhoz, hogy közzétegyék őket.

SPORT

A korrupt “sportvezetők” foggal-körömmel ragaszkodnak a pénzhez

Továbbra is áll a bál az ESL – az Európai Szuperliga körül. A két korrupt “sportszervezet” nem csak a Szuperligában részt vevő egyesületeket szankcionálná, de kénye-kedve szerint az ESL-ben pályára lépő labdarúgókat is kitiltaná a FIFA és az UEFA rendezvényeiről. Nem hiába, ugye a pénz az pénz – és a pénzt mind az UEFA, mind a FIFA zsebtömögető vezetése nagyon szereti. Önálló kezdeményezésnek, nem az általuk “jattolt” sorozatoknak nincs helye a világban! – szerintük.

Szerintünk meg nagyon is van! A legjobb bizonyíték erre pont a FIFA és az UEFA kielégíthetetlen pénzéhsége, és a konkurensnek tekintett kezdeményezésekhez való teljességgel elutasító hozzáállása. A világ futballja jobban járna, ha a megreformálhatatlan vízfej által a labdarúgásra aggatott láncokat lerázná – és egy valóban sportszövetségnek tekinthető, a lehető legkevesebb pénzből működő, teljes mértékben átlátható nonprofit szervezet venné át a helyüket.



Orbán a katari “vébéért” lelkendezett: jó, hogy egy arab ország látja vendégül a világot

Katarban, a bizonyítottan korrupcióval “elnyert” kvázi-világbajnokságon tette tiszteletét a magyar kormányfő, és persze meg is szólalt a botrányos kvázi-vébé kapcsán. Bár ne tette volna.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Nem jó, hogy egy futballkultúra nélküli, korábban semmiféle érdemi megmérettetésre kijutni nem tudó, diktatórikus, egész rendszerében korrupt államocska korrupcióval nyer el egy csonka-világbajnokságot, egy velejéig korrupt sportszervezet sportvezetőinek lefizetésével. Nem jó ez így, higgye el nekünk – ha Ön ezt saját maga nem látja. Nagyon nincs ez rendjén. Ez minden olyan nemes értéknek a megcsúfolása, amiről ennek a csodálatos sportágnak, a labdarúgásnak szólnia kellene.


A marokkói csürhe Brüsszel után szétverte Párizst is

Kultúrlényeknek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető marokkói “szurkolók” verték szét Párizs belvárosát is. Eközben egy németországi televíziós műsorvezető az ún. “isis” egykori harcosaihoz (mi inkább bohócoknak neveznénk a maskarás terroristákat – a szerk.megj.) hasonlította a marokkói válogatott “szurkolóit” ill. tagjait. Gyaníthatóan nem is tévedett, és nem kevés terrorista akad a marokkói vandálok közt, akik valóban megjárták a magát “iszlám államnak” nevező terrorszervezetet.

A nézhetetlen antifutballt “játszó” marokkói válogatott a kulturált szurkolást még hírből sem ismerő, a meccseken végig fújoló, agresszív barbárokból álló “szurkolótáborával” egyetemben az egyetlen afrikai “alakulat”, amely eljutott az elődöntőig, ahol Franciaország (nem éppen franciákból álló) válogatottja verte rommá őket a korrupcióval megkaparintott katari csonka-világbajnokságon.

Montpellier városában a marokkói barbárok rombolása közben egy fiatalkorú rendbontó pusztult el egy, a muzulmán vandálok által megtámadott autó kerekei alatt. Ez úton is őszinte együttérzésünket fejezzük ki a szerencsétlen, megtámadott francia autós felé. Valószínűleg koncepciós kirakatper vár rá a macroni Franciaországban, ahol majd a saját életét védő autós lesz kénytelen a megalázó tárgyalások sorozatán bizonygatni ártatlanságát.

IT

Valami “magyar dolog” készül Dél-AmerikábanDél-amerikai magyar informatikai projekt

Alig húsz fős törzsgárdájú, külsősökkel is száz fő alatti, de annál lelkesebb fejlesztőcsapat engedett betekintést a folyó fejlesztési projektjeikbe. De vajon miért épp Dél-Amerikában tevékenykednek? – adódik a kérdés, hiszen a többség nem Dél-Amerikában született magyar. Ezt is megtudhatja exkluzív riportunk segítségével.



Nagyon fáj az észak-amerikai “demokratáknak” a TikTok működése, betiltanák a kínai kézben lévő platformot

Demokrácia és piaci verseny mindenek előtt! – de csak akkor, ha észak-amerikai. Kínai “kémkedés” nem lenni jó, amerikai egyenesen kötelező!


Letartóztatták a csődbe vitt kriptotőzsde volt igazgatóját

A zsidó családból származó Sam Bankman-Fried a Bahamákon lévő luxusingatlanában próbálta “kipihenni” a csőd okozta lelki megrázkódtatásokat. Hogy mit keresett a Bahamákon, az nagy kérdés, ugyanis másnap az amerikai Kongresszus előtt kellett volna felelnie a tetteiért.

A bahamai hatóságok minden bizonnyal hamarosan kiadják a milliárdos sikkasztással gyanúsított, gyakorlatilag szökést megkísérlő egykori igazgatót a washingtoni igazságszolgáltatásnak.

A gyanú szerint Bankman-Fried igazgatóként a befektetők ezreinek pénzét sikkaszthatta el. A cég csődje őt magát nem rázta meg annyira, mit a balszerencsés ügyfeleit: Bankman-Fried ha multimilliárdosnak már nem is, de továbbra is multimilliomosnak mondhatja magát.

MÉDIA

Ünnepi műsorfolyam a DAMTV-ben

Idén is minőségi ünnepi műsorfolyammal készül előfizetői számára a Dél-amerikai Magyar Televízió.


Sorosék gyűlölködő médiabirodalmat építenek Európában

“Soha nem lehet elég a liberális demokráciából!”


Újabb “uniós” szankciók jöhetnek az orosz média ellen

Nagyon fájhat az igazság a brüsszeli embergyűlölőknek, ha ennyire üldözni kénytelenek azt. Brüsszel, a “szabad média” egykori “nagy védelmezője” egyre inkább meghasonlik önmagával. Az üldözési mániás Brüsszel már az oroszpártinak kikiáltott youtubereket, influenszereket is szankcionálná. Európára igencsak sötét idők köszöntöttek, ideje ezt mindenkinek elfogadnia. Ez legkevésbé sem Oroszországról szól, hanem az európaiak teljes elnyomásáról.

DAM Autó

A nagy pickup teszt, VI., befejező rész: Nissan Titan, egy újabb lelketlen japán

Nem nagy kedvel “húztuk be a kötelezőt”, az észak-amerikai “teljes méretű kisteherautók” szűkös kínálatában szereplő Nissan Titant. Nem ok nélkül került ez a modell a sorozatunk befejező részébe, ezt el kell árulnunk a kedves olvasónak. Aztán jött a meglepetés! Annyira messze nem rossz a Nissan, mint a Toyota előző héten tesztelt, fullsize pickup-ra tett gyengécske próbálkozása. Azonban van egy kis bökkenő: a Nissan Titant a dízelmotor hiánya vállalhatatlanná teszi a világ nagyobbik fele számára.

A kehés benzines okozta csalódottságunkat csillapítandó, mint egy “bónuszként” mellé tettünk egy magánimportos, 2019-ben gyártott, 5 literes Cummins dízellel szerelt “nehézsúlyú” Titan XD példányt – amely nyomatékos, nyugodt motorjával sokkal jobb benyomást gyakorolt ránk, mint a gyöszösebb, benzines Titan.

A dízel két évvel ezelőtti kivonása után, a 2021-es évtől a gyártó kénytelen volt beszüntetni a kanadai értékesítést, annyira gyengén alakultak az 5,6-os V8-as benzinmotorral szerelt modellre leadott rendelések. Kedves Nissan, nem lehet, hogy talán érdemes lenne a vásárlókra hallgatni inkább? – mert egyébként egy egészen vállalható, a konkurens japánnál sokkal jobban használható autót tetszettek összerakni. Ez így minden esetre elégtelen.


A nagy pickup teszt – Összefoglaló és eredményhirdetés

Egy hatrészes sorozat végén illik némi összefoglalót is a cikk végére kanyarítani a szűk másfél hónap alatt tapasztaltakról. Ezek alapján egyértelmű győztes a RAM 3 literes dízellel szerelt modellje. Aki ilyet szeretne új példányként megvásárolni, annak nagyon – de tényleg nagyon – kapkodnia kell magát, ugyanis a Dodge – pardon, a RAM – is befejezi a dízelek árusítását 2023 januárja után az 1500-asokhoz. Benzinessel nem nyert volna a RAM, ezt is mindenképp hozzá kell tennünk az összképhez.

A Ford F-150-ese nem kis előzetes előnnyel indult a versenyben, hiszen magunk is hosszú évek óta, tucatnyi példányban használjuk megelégedéssel a paraguayi Chaco kegyetlen körülményei közt. Gyengébb rendelkezésre-állósága, gyakori meghibásodásai, egészen felfoghatatlan ostobaságai miatt a gyakorlatban egy hajszállal jobban használható és megbízhatóbb RAM mégis maga mögé utasította a Ford legendáját. 2021-ben a kacskaringós (képmutató) “zöld útra” lépő Ford befejezte a kiváló, rendkívül megbízható három literes dízel árusítását – “helyette” egy gyakorlatban teljességgel használhatatlan elektromos divatkiadással állt elő az arra fogékony, fizikai munkát még csak híradóban sem látott városi puhányok számára. Használtan azonban kiváló vételnek számít a 2021-ig árusított dízel, amely bizony ma is keményen tartja az árát a Ford elhibázott “dízelmentesítési” döntését követően: egy 4-5 éves példányát sem kapjuk meg 70-80 ezer dollárnál olcsóbban Dél-Amerikában.

A General Motors “ikrei” foglalták el a harmadik-negyedik helyet – a különbségeket – illetve leginkább azok hiányát – tekintve nem is olyan meglepő módon holtversenyben. A Chevrolet Silverado 1500 és a GMC Sierra 1500 közül hangyányit az utóbbi tetszett jobban tesztelőinknek – de amint a feleségek véleménye került elő, a Chevrolet nyerte a (minden szempontból) házon belüli versenyt. A kiváló, soros (!) hathengeres dízel szembe megy az ostoba divathóbortoknak, a képmutató ál-környezetvédősködésnek – és egyúttal rendkívül megbízható úti- és munkatársunk volt mindkét modellben. Nem zárnánk ki, hogy hamarosan állandó szereplői lesznek a kolónia életének. Hogy melyik, azt meg nem tudnánk ma még mondani. A Silverado és a Sierra gyakorlatilag egy modell, azonos műszaki tartalommal – így a kettő közt leginkább szubjektív esztétikai okok, vagy épp a valamennyire különböző csomagajánlatok dönthetnek a vásárlásnál.

Ötödik helyre – hatalmas előnnyel az utolsóként végző japán konkurens előtt – a Nissan Titan jött be. Bizony egy normális dízelmotorral és egy kellemes árazással vállalható alternatíva lehetett volna.

A szégyenteljes utolsó-, azaz a hatodik helyen bármiféle kétség és töprengés nélkül a gyalázatos Toyota Tundra végzett. Nem mérvadó, de egybehangzó véleményünk szerint ezt az autót csak a márka rajongói és nettó őrültek vásárolhatják meg – és a kettő közt bizony nagyarányú átfedés is lehet.

Az ünnepek időtartamára pihenni tér a DAM Autó parányi szerkesztősége, de annyit már most elárulhatunk, hogy az új év első hónapjaiban egy újabb sorozattal kedveskedünk majd tisztelt Olvasóinknak.


Tartósteszt: Ford F-150 DIESEL 3.0 V6

A “nagy pickup teszt” általunk évek óta használt résztvevője a Ford F-150-ese. A szerkesztőségben és a magyar kolónián tucatnyi példánya fut a legfrissebb szériának – amely jó okot adott arra, hogy igazán “tartósnak” nevezhető tartóstesztet írjunk tisztelt Olvasóink számára. A többéves üzemeltetés, szervizköltségek, meghibásodások és a problémák mind terítékre kerülnek – ahogy a sérülések, baleseti javítások valós költségeibe is első kézből nyerhetünk betekintést. Tartsanak velünk ezúttal is!

EGYÉB TÉMÁINKBÓL
Heti szubjektív – Lantos István főszerkesztői jegyzete
Európa pusztulása egyúttal Dél-Amerika nagy lehetősége is lehet

El kell fogadni: a kényelmes európai életnek vége. A Nyugat nagyvárosai élhetetlenné váltak – és mára már az európai vidéket is sikerült tönkre tenniük azoknak, akinek ez volt a feladatuk. 2022 végén minden további nélkül kijelenthető: Dél-Amerika nem egy országa kínál az európaiaknál jobb lehetőségeket az öreg kontinensről a menekülés útját kereső, dolgos és tehetséges polgárok számára.

HUMOR

Bidé (politikai képregény, VIII. rész)
18+

Állandó képregénysorozat lapunk hasábjain! A főhős nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok (talán nem is annyira csak) képzeletbeli elnöke, Herr President Bidé. Csetlő-botló főhősünk a vaskos elnöki teendők mellett napról-napra kénytelen megbirkózni saját maga, és narkomán fia ügyes-bajos dolgaival is.

A sorozatot kizárólag felnőtt olvasóinknak ajánljuk!

OLVASÓI LEVELEK

Bármely előfizetőnk írhat közérdeklődésre számot tartó olvasói levelet a Dél-amerikai Magyar Hírlapba. A beküldött cikket a rendelkezésre álló hely függvényében közöljük, amennyiben megfelel a jó ízlés alapvető követelményeinek és a hatályos paraguayi jogszabályoknak. Kérjük, a hagyományos levélben történt megkereséskor is tüntesse fel a telefonszámát vagy online elérhetőségeit az esetlegesen szükségessé váló szerkesztői egyeztetésék miatt.

Brüsszel kimutatta a foga fehérjét

“Brüsszelben nincs jogállamiság, sőt soha nem is volt!”
Az Óhazában élő olvasónk írása.


Argentínából jöttem, a mesterségem címere: borász

“Elég volt egy életre a Buenos Aires-i dilettánsokból!”
Mendozából érkezett, ma már Paraguayban élő előfizetőnk cikke.


Gaúcho a XII. kerületből

Egy hatalmas váltás fordulatokban gazdag története. Paraguayban élő, Budapesten született és nevelkedett előfizetőnk levele.


Saját cikkeket a hirlap@dam.hu email-címre, vagy a szerkesztőségbe postai úton beküldve adhat le.

Bővebben sok más egyéb érdekes témával együtt a Dél-amerikai Magyar Hírlap 2022 december 16-i lapszámában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük