Tisztelt Olvasóink! Elkerülendő a gazdasági világválság közepette a 150 százalékot meghaladó előfizetési-díj emelkedést, a Dél-amerikai Magyar Médiacsoport Önökkel együtt meghozott döntésével számos területen költségcsökkentést vezet be.

A Médiacsoport hetilapja, a Dél-amerikai Magyar Hírlap lemond a 2023 januári napilappá válási céljairól. Amennyiben az év folyamán mégis sikerül elindítani a napilapot, úgy tisztelt Előfizetőink azt digitális formában ingyenesen “vehetik majd kézbe” az év végéig – az olvasmányosabb nyomtatott hetilap megmaradása mellett. Kedvezményesen a papír alapú napilap is elérhető lesz ez esetben egyes területeken, mindenek előtt Argentínában, Paraguayban és Brazília egyes délkeleti részein.

A napilap indulásáig napi híreket továbbra is az előfizetéses online felületen, valamint esténként a Dél-amerikai Magyar Televízió (DAMTV) Híradójában láthatnak. A Televízió esetében marad az IPTV-alapú kontinentális-, illetve a néhány városban ma is elérhető digitális (illetve a chacói hálózaton a digitális mellett analóg) kábeltelevíziós terjesztés. Ezen elérés bővítéséről egyenlőre le kell mondanunk – így sem műholdas terjesztés, sem a már meglévő kábeltelevíziós penetráció növelése nem várható 2023-ban. A Dél-amerikai Magyar Rádió (DAMR) tervezett kontinentális adásának indításáról 2023 második félévében születik majd döntés. A kontinentális rádió online tesztjei továbbra is folyamatosak, míg a DAMTV és a DAMR multiplexének műholdas tesztelésére a tervek szerint három alkalommal kerül majd sor 2023 folyamán, köztük augusztus 20-án is.

Az előfizetési díjak – feltételezve a 2022-es előfizetői számot – a működési költségek szűk ötödét fedezik. Ez úton is kérjük tisztelt Előfizetőinket, hogy éves előfizetéseiket megújítani szíveskedjenek a dél-amerikai magyar nyelvű kiadványaink megmaradása érdekében.

A pénzügyi mutatókat tekintve a Médiacsoport 2023-as költségvetése stabil, a kitartó támogatóinknak köszönhetően egész évre biztosított. A Televízión januártól valamivel több reklámmal találkozhatnak, azonban ennek mértéke továbbra sem közelíti meg a kereskedelmi televíziók mértékét. A Televízió saját vállalása szerint közszolgálati jellegű marad, az óránkénti reklámidőt pedig 5%-ban, azaz 3 percben limitálja, és egyáltalán nem alkalmaz műsormegszakítással járó reklámblokkot. Emellett az eddigi “állásidőben”, a reggeli, éjszakai műsorsávokban a Televízió számára bevételt jelentő, saját kivitelezésű “teleshop” műsor kezdi meg működését DAM-TS néven. Izgalmas, egyebek mellett magyarságunkhoz szorosan köthető termékekkel várjuk tisztelt nézőinket a képernyők elé.

A már a Televízióban is hirdetett módon a 2023-as előfizetési díjcsomagok roppant mód egyszerűsödtek, egyetlen kedvezményes csomaggá redukálódnak: a Hírlap 2022-ben érvényes előfizetési díjai változatlanok maradtak, és egyúttal továbbra is jár melléjük a 2022 szeptemberétől már megszokott összes melléklet (DAM Katonai Magazin, Új Magyar Informatika, Dél-amerikai Férfimagazin és a Dél-amerikai Magyar Nő c. magazin, illetve a szezonális magazinmellékletek). A Televízió előfizetési díja beolvad a Hírlap előfizetési díjába, az minden meglévő DAMTV-előfizető számára így gyakorlatilag ingyenesen, további díj megfizetése nélkül lesz elérhető. Aki eddig nem rendelkezett a DAMTV vételére alkalmas eszközzel, roppant kedvezményes áron megvásárolhatja azt.

A 2023-as előfizetők ingyen kapják meg a Dél-amerikai Magyar Hírlap Évkönyvét is. Az előfizetése meghosszabbítása mellett új előfizetői címre történő ajándékozás esetében mindkét (illetve minden további) előfizetésre 20% kedvezményt biztosítunk. Új előfizetés igénylése: hirlap@dam.hu


2023-as díjszabás:

Kedvezményes éves előfizetési díj Paraguayban 899.000 PYG. Egy szám ára 20.000 PYG. Laponként kizárólag a szerkesztőségben vásárolható meg, korlátozott számban. Újságárusoknál jelenleg nem kerül terjesztésre! Paraguayon kívüli éves előfizetési díjak;
Argentína, Brazília, Chile, Bolívia, Uruguay, Kolumbia, Ecuador, Peru és Venezuela – 1.999.000 PYG (kb. 280 USD, paraguayi guaraniban fizetendő). Suriname, Guyana – 2.399.000 PYG (kb. 335 USD).


A tavalyi árhoz képest nem változó, kedvezményes előfizetési díj kizárólag a 2022 december 31-ig befizetett előfizetési díjakra érvényes! Az előfizetési igényét kérjük, legkésőbb december 23-ig jelezni szíveskedjék! Ahogy az előző évben, úgy jövőre sem lesz év közben előfizetésre lehetőség. Kérjük, semmiképp se mulassza el a befizetési határidőt!


(Dél-amerikai Magyar Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük