BRÜSSZELI AGYHALÁL – Ki kell lépni az “európai unió” nevezetű diktatúrából!

Bevezetik a totális diktatúrát az úgynevezett “európai unióban”

Csak a hivatalos brüsszeli álláspontot szabad majd hangoztatni. Teljesen mindegy, ha már olyan, rég megbukott hazugságokról van szó, mint a “bucsai mészárlás” nevű megrendezett színjáték – tilos lesz tagadni a nyilvánvaló brüsszeli hazugságokat is. Totális szájzártörvény jön a brüsszeli elnyomás alatt senyvedő országokban.



Tombol a brüsszeli cenzúra

Már a látszatra sem ügyelnek a brüsszeli elvtársak. Csak a hazug diktatúrák sajátja az ellenvélemények teljes elnyomása – és pontosan ez az, ami most történik az “európai unió” nevezetű bohócszakszervezetben.


A szovjet-típusú diktatúrák legsötétebb éveit idéző diktatúra tombol az úgynevezett “európai unióban”

A sárgacsillagos kék zöldség az új vörös. Sokat látott idős barátaink szerint is ez már a harmincas évek sztálini terrorját, vagy épp az ötvenes évek rákosista elnyomását idéző diktatúra.


Megvonták a magyarok saját pénzét a magyaroktól a brüsszeli diktátorok

Kérdés, minek is fizeti Magyarország az évi 610 milliárdos “tagdíjat”, ha aztán a saját pénze vissza nem adásával zsarolhatják majd Brüsszelből?


HÁBORÚ

Ezt már mintha hallottuk volna korábban valahol…

A kijevi junta dicső tavaszi hadjáratról ábrándozik: 2023-ban “visszavennék” a közel száz százalékig orosz lakosságú Krím félszigetet. A kijevi junta narkotika-mámorban leledző fejesei közt olyan hangokat is hallani, hogy lesznek majd “nagy meglepetések”, meg tavaszra jönnek majd a “csodafegyverek” is…


Butuska Ursula: már több, mint százezer ukrán fegyveres pusztult el

Butuska Ursula leleplezte a már zsigerből hazudozó kijevi juntát: több, mint százezer nacionalista pusztult el eddig a véreskezű kijevi junta elleni különleges műveletek eredményeként a kivételesen talán tényleg igazat mondó von Leyen asszony szerint.

A videót azonban példátlan módon levették, megvágták, majd az érzékeny részek nélkül újra feltöltötték butácska Ursula butácska sajtósai…

VILÁG

Zaharova náci torzszülöttnek nevezte a lett képviselőt

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője náci torzszülöttnek nevezte Aleksandrs Kiršteins lett parlamenti képviselőt, miután az oroszokról közölt egy ruszofób bejegyzést a Twitteren. Kiršteinis azt írta, hogy “nincs orosz nemzet”, és hogy az orosz nyelv “akkor alakult ki, amikor a mongol-tatárok megpróbáltak ukránul beszélni”.

“Kérdezd meg ezt a náci torzszülöttet: amerikai létezik?” – javasolta a diplomata.


Zelenszkij fizesse vissza a segélyeket és vigye haza a pénzt, amit ellopott!

Florian Philippot, korábbi “ep”-képviselő, kontinens-szerte ismert francia politikus kijelentette, hogy vissza kell követelni Volodimir Zelenszkijtől az Ukrajnának nyújtott segélyek visszafizetését.

Leszögezte: mielőtt újabb milliárdokat küldenének Zelenszkijnek, minimum azt kellene kérniük tőle, hogy hozza haza azokat a tízmilliókat, amiket adóparadicsomokban rejteget.


LMBTQNP+
A pedofília általános jelenség lehetett a washingtoni demokraták körében

Számos magasrangú demokrata politikus mellett több – köztük ma is élő – elnök érintett lehet.

DÉL-AMERIKA

A paraguayi magyar kolónia hírei

Pezseg a levegő az új paraguayi magyar kolónia körül. Helyszíni riport.

Többen meghaltak egy autópályát elárasztó földcsuszamlásban Brazíliában

Legalább ketten meghaltak és sokan eltűntek egy autópályát elárasztó földcsuszamlásban Brazília déli részén – írta a BBC hírportálja csütörtökön. Paraná államban a hét elején sárlavina zúdult a BR-376-os autópályára, és elsodort legalább tizenhat járművet.
    
A mentést a rossz időjárás és a terep nehezíti. A helyi hatóságok szerint 30-50 ember tűnhetett el. Hatan túlélték a szerencsétlenséget, köztük Guaratuba polgármestere, Roberto Justus, aki egy interjúban azt mondta: csodának tekinti, hogy életben van.
    
“Borzasztó volt” – tette hozzá. “A hegy egyszerűen ránk omlott. Az összes útjában lévő autót elsodorta.” A brazil meteorológiai szolgálat heves esőzésekre figyelmeztetett több államban. A helyi hatóságok attól tartanak, hogy az ítéletidő további földcsuszamlásokhoz vezethet.

(MTI)

ÓHAZA

Magyarországi moslék a magyarok ellen

Jobbik, dk és a mérhetetlen pártocskák egymással versengve szálltak be a magyarok elleni koncepciós eljárásba. Nem egyszer elhangzott már: Magyarországnak nem ellenzéke, hanem csak ellensége van.


Rákay Philip leleplezte a dollárbaloldalt

Magyarország hazaáruló ellenzéke ellenségei most sem hazudtolták meg önmagukat. Normális országban ezért legalább 20-25 év börtön járna, de sokkal inkább halálbüntetést érdemelnének a dollárbaloldal pénzzel megvásárolható Soros-csicskái. A legnemesebb ellen követtek el bűnt: a sajátjuknak hazudott nemzetük ellen. Persze hol magyarok ezek… az egy külön misét is megérne!


Gerinctörés

Zelenszkijjel jópofizott a “magyarországi” köztársasági elnökasszony. Újabb, ki tudja már hányadik szégyenfolt Novák dicstelen elnökségében.


Meghibásodás a Százhalombattai Olajfinomítóban – Veszélyben az Óhaza üzemanyag-ellátása

A szegény embert az ág is húzza: nem elég a brüsszeli szankciós elmebaj és a kijevi junta kénye-kedvének megfelelő olajszállítások bizonytalansága, most az országhatárokon belül is hatalmas probléma adódott az magyarországi üzemanyag-ellátást tekintetében.


Magyarország elcigányosodása – a második évad

A Dél-amerikai Magyar Hírlap legnagyobb költségvetésű cikksorozata óriási sikert hozott. Egy év kemény munkájával elkészült a folytatás. A cikksorozatok alapján már készül a televíziós dokumentumfilm-sorozat is.

CIGÁNYBŰNÖZÉS
Tovább tombol a cigány erőszakhullám az Óhazában

Mi történt a héten?

A hét legelképesztőbb bűnesetei az Óhazából. Ezen a héten is volt bőven cigánybűnözés. Vegyük sorra, mi történt az Kárpát-medence tehetetlen hatóságainak orra előtt!


Kalapáccsal, TikTok-videoban fenyegette a rendőröket a cigánybűnöző

A marcali rendőrök rablással és betöréssel is gyanúsítják azt a 30 éves lengyeltóti kancigányt, akit testvérével egy időben, 2022. november 29-én délelőtt Nemesdéden fogtak el.


Saját lányát erőszakolta egy 77 éves cigány

A “legendás cigány gyermekszeretet…”


EURÓPA

Soros ügynökei az “európai parlamentben” – XIII. rész

Sorozatunk befejező részéhez érkeztünk. A lista több, mint egyszerűen csak hosszú – egyetlen rész nem is volt elég arra, hogy bemutassuk, kik is dolgoznak az európai nemzetállamok végérvényes felszámolásán. Sorra vettük Európa moslékait. A zárógondolatok előrevetítik: lesz még ilyen sorozatunk a jövőben, mert ezek az aljas emberek soha nem fognak elfogyni. Amíg a polip fejét nem vágják le, a csápjai is aktívak maradnak.


Az Európán élősködő szörnyszülött – XXVI. rész

Befejező részéhez érkezett az úgynevezett “európai unió” igaz, édes-hazug brüsszeli máztól mentes története. Hogyan lett a kölcsönös gazdasági előnyöket kínáló együttműködésből egy diktatórikus politikai szörnyeteg? Az elmúlt fél évben ennek jártunk utána.


Európa sírásói – portrésorozat – XXIII. rész

Hosszú a sor, meg kell hagyni – de jobb ismerni az európai nemzetek árulóit, mint meglepődni később a gaztetteiken.

SPORT

Auf Wiedersehen!

Nem buzulni kellett volna, kedves németországi labdabohócok! – és igen, “csak” németországiak, közel-távol sem németek, mert németnek ezt a szaros-pelenkás csürhét aligha lehetne jó szívvel nevezni.


Nohát! Nem segített a deviáns-propagandista karszalag Neueréken

Ki gondolta volna? Reméljük, a korpásodás elleni sampon azért majd segít, …opó!


Botrányosan vacak női bírók debütáltak a csak nevében “világbajnokságon”

Gyalázatos bírói “teljesítményt”, tévedések garmadát hozta az első, kizárólag női játékvezetőkből összeálló játékvezető-hármas. A korrupt katari “vébérendezést” végsőkig védő aktuális FIFA-elnök pöffeszkedve tekintette meg a VIP-foteljéből a mérkőzést.


A FIFA maga a rendszerszintű probléma

Nem a labdarúgással van baj a világban, hanem a labdarúgásra terpeszkedett korrupt oligarchiával.


Még több afrikai ás ázsiai hulladékcsapat jöhet a 2026-as “vébére”

A harmatgyenge csapatok a labdarúgás meggyalázását jelentik. Miközben zseniális dél-amerikai és európai válogatottak maradnak ki az úgynevezett “világbajnokságokról” a roppant szegényesen mért európai és dél-amerikai kijutó helyek miatt, addig innen-onnan összevásárolt, futballkultúrával még csak nyomokban sem rendelkező országok kapnak helyeket, hogy aztán szénné égjenek dögunalmas mérkőzések tucatjain. A “zseniális” FIFA 48-csapatosra bővítené a “vébét”, az új helyeket gyakorlatilag mind ázsiai és afrikai csapatoknak adva.


Elvették az ukrán “labdarúgó” neonáci zászlaját

A neonáci Azov zászlóalj zászlaját elvették a spanyol szurkolók, majd a helyi hatóságok lefoglalták azt a katari világbajnokság spanyol-német mérkőzésén – panaszolta a közösségi médiában egy Roman Zozulja nevezetű ukrán “labdarúgó”.

IT

Ünnepi termék-körkép

Mit érdemes vásárolni Karácsonyra?

MÉDIA

Dákó-tévé

Viccnek tűnik, de úgy fest, valósággá válik pénteken: a dk nevezetű, közönséges hazaárulókból álló álbaloldali gittegylet “televíziócsatornát” indít Magyarországon. Az előzetes “kiszivárogtatások” alapján a baloldal legocsmányabb pofázmányai tűnnek majd fel a gyurcsányi tévében. Neves konzervatív véleményformálók már “műsortervet” is letettek a baloldali szennymédia “asztalára”…

DAM Autó

A nagy pickup teszt, IV. rész: Chevrolet Silverado 1500

Ismerős forma, ismerős részletek – azonos alapok: a GMC Sierra testvérmodellje, a Chevrolet Silverado 1500 járt tesztelőink kezei közt. A kiváló dízelmotorral is elérhető amerikai pickup hűséges társnak bizonyult a tartós tesztünkön.

EGYÉB TÉMÁINKBÓL

Heti szubjektív – Lantos István főszerkesztői jegyzete
Politikai terror Európában

Brüsszel leleplezte önmagát. Már a látszatra sem adnak az “európai unióban”.


HUMOR

Bidé (politikai képregény, VI. rész)
18+

Állandó képregénysorozat lapunk hasábjain! A főhős nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok (talán nem is annyira csak) képzeletbeli elnöke, Herr President Bidé. Csetlő-botló főhősünk a vaskos elnöki teendők mellett napról-napra kénytelen megbirkózni saját maga, és narkomán fia ügyes-bajos dolgaival is.

A sorozatot kizárólag felnőtt olvasóinknak ajánljuk!

OLVASÓI LEVELEK

Bármely előfizetőnk írhat közérdeklődésre számot tartó olvasói levelet a Dél-amerikai Magyar Hírlapba. A beküldött cikket a rendelkezésre álló hely függvényében közöljük, amennyiben megfelel a jó ízlés alapvető követelményeinek és a hatályos paraguayi jogszabályoknak. Kérjük, a hagyományos levélben történt megkereséskor is tüntesse fel a telefonszámát vagy online elérhetőségeit az esetlegesen szükségessé váló szerkesztői egyeztetésék miatt.

Álljon a sarkára, miniszterelnök úr!

Nyílt levél Orbán Viktor részére. Uruguayi olvasónk írása.


Saját cikkeket a hirlap@dam.hu email-címre, vagy a szerkesztőségbe postai úton beküldve adhat le.


Bővebben sok más egyéb érdekes témával együtt a Dél-amerikai Magyar Hírlap 2022 december 2-i lapszámában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük