Tisztelt Előfizetőink! Eheti lapszámunk az “Új Magyar Informatika” című magazinmellékletünk novemberi számával együtt jelenik meg.

Eheti lapszámunk mellett a Magyarországra látogatók számára létfontosságú, a legújabb bűncselekmények nyomán aktualizált Kárpát-medencei cigánybűnözés-térképet is találnak. Ezen különböző színekkel jelölve megtalálják a veszélyességi fokuk szerint a legveszélyesebb, az erőszakos cigánybűnözés által leginkább érintett helyeket, amiket turistaként mindenképp el kell kerülniük.

Az eheti Hírlap tartalmából:

HÁBORÚ

Moszkva: elsődleges feladat az atomhatalmak összecsapásának megelőzése

“Oroszország abból indul ki, hogy a nukleáris fegyverek csökkentése és korlátozása, a stratégiai kockázatok csökkentése, valamint a nukleáris szintre való eszkalálódással fenyegető nemzetközi incidensek és konfliktusok veszélyének csökkentése terén a hatályos megállapodások továbbra is aktuálisak” – közölték.

“Megerősítjük maradéktalan elkötelezettségünket az öt nukleáris fegyverrel rendelkező állam vezetőinek a nukleáris háború és a fegyverkezési verseny megelőzéséről szóló, 2022. január 3-i közös nyilatkozata mellett. Szilárd meggyőződésünk, hogy a jelenlegi nehéz és zavaros helyzetben, amely a nemzetbiztonságunk aláásására irányuló felelőtlen és gátlástalan cselekedetekből adódott, a nukleáris hatalmak katonai összecsapásának megakadályozása elsődleges feladattá válik.”



A kahovkai vízerőmű gátjának lerombolásával ölt volna le tízezreket a kijevi junta

Megkezdődött a lakosság evakuálása Herszon megyében, a Dnyeper bal partjától mért 15 kilométeres sávban. A három napig tartó kitelepítés akár 70 ezer embert is érinthet – jelentette ki Vlagyimir Szaldo, az oroszországi Herszon régió kormányzója.


Medvegyev: csak orosz győzelem esetén kerülhető el a nukleáris világháború

Bízzunk benne, hogy igaza van a volt orosz elnöknek – és így valóban elkerülhető a globális nukleáris háború kitörése.


Kim Dotcom bizonyítékot találhatott az Északi Áramlat vezetékei elleni merénylet elkövetői ellen

Truss, a mindössze 44 napnyi miniszterelnökség után lemondani kényszerült brit kormányfő percekkel az Észak Áramlat elleni támadás után küldött egy üzenetet Blinkenek, amelyben azt írta, hogy “kész”.



Sötét Ukrajna – Romokban maradék-Ukrajna energiarendszere

Mind az elektromos elosztóhálózat, mind az erőművek rendkívüli károkat szenvedtek el a kijevi junta terrorcselekményeire adott orosz válaszcsapásokban.


Moldova is áram-, és gázellátás nélkül maradhat

A posztszovjet államkreatúra elnöke, Maia Sandu szerint Moldova drámai energiaválsággal küzd. Az államfő szerint félő, hogy áram és gáz nélkül maradnak a télen. Sandu szerint az ellátással már most is komoly gondok vannak, minden nap kihívást jelent az ország energiaszükségletének biztosítása.


Veszteséglista

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és denácifikálására. Azóta négy, hatalmas többséget hozó népszavazás után négy új régióval – egy bő Magyarországnyi területtel és lakossággal – gazdagodott Oroszország. No de mit áldozott fel ezért? Sorra vesszük Oroszország háborús-, és szankciós veszteségeit – de nem feledkezünk meg az elhibázott brüsszeli szankciókkal szerzett orosz nyereségről sem.

Amíg az orosz szaldó pozitív, addig ezt a legnagyobb jóindulattal sem lehet elmondani a kijevi junta által uralt maradék-Ukrajnáról.


Sojgu: 87 ezer orosz mozgósított katonát vezényeltek a frontra

A részleges mozgósítás keretében besorozott 300 ezer katonából 87 ezret vezényeltek eddig a harci övezetbe – mondta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden.


Londoni orosz nagykövet: Nagy-Britannia mélyen belekeveredett az ukrajnai konfliktusba

Az orosz nagykövet nyilvánvalóvá tette, hogy Moszkva tökéletesen tudatában van annak, hogy a britek részt vettek a fekete-tengeri orosz flotta, illetve az orosz infrastruktúra elleni terrorcselekmények előkészítésében, végrehajtásában, illetve a végrehajtásban részt vevő ukránok kiképzésben.


Álhír-figyelő

Rengeteg átlátszó hazugság került be a fősodratú médiákba a háborúval kapcsolatban. Az ukránok – ha valamiben tényleg erősebbek – nyilvánvalóan hathatós nyugati támogatással – akkor az a háborús propaganda és dezinformáció. Összeszedtük, ki mit hazudott az elmúlt héten. Előre annyit elárulhatjuk: volt bőven hamis hír ezen a héten is!


Szerb mozgósítás a “koszovói határnál”

Könnyen új frontok nyílhatnak meg az aberráció útjára lépett Nyugat, és a normalitáspárti kelet ideológiai alapon vívott világháborújában.


VILÁG

Brazil politológus: Oroszország lerombolja az USA által létrehozott világrendet

Moszkva azon van, hogy lefejezze a kijevi megbízottat, és végső soron lerombolja a NATO egységét – írta Pepe Escobar független geopolitikai elemző.

“Moszkva – és ami fontos, nem Peking – az, amely lerombolja a hegemónok kitalált, “szabályokon alapuló nemzetközi rendjét”, amelyet természeti erőforrásai, élelmiszerellátása és megbízható biztonsága támogat”


Putyin a SWIFT-rendszer alternatívájának megteremtéséért emelt szót

“Oroszország úgy véli, hogy az új nemzetközi pénzügyi platformok létrehozásának folyamata elkerülhetetlen. Ezeknek a platformoknak a nemzeti joghatóságokon kívül kell lenniük, biztonságosnak, depolitizáltnak, automatizáltnak és minden irányítóközponttól függetlennek kell lenniük” – mondta Putyin elnök csütörtökön a Valdaj Vitaklub 2022 alkalmával.


Irán csatlakozik az Oroszország által vezetett Eurázsiai Gazdasági Unióhoz

“Megállapodtunk abban, hogy megszüntetünk minden olyan akadályt, amely jelenleg az országaink közötti kereskedelem fejlesztésének útjában áll. És beszélünk a harmadik országok határainál lévő akadályok csökkentéséről” – mondta Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes.


Heti Biden – Agyhasadás

A nyolcvanat taposó, csetlő-botló, szenilis öregember története lehetne vicces is, ha nem lenne a kezében az amerikai atomrakéták indítókulcsa.

Összeszedtük az amerikai elnök ballépéseit. Egyben látva ezeket mindenképp felmerül a kérdés: meddig mehet még ez így?


Joe Biden pornóvideó kering az Interneten
18+

Az alma nem esett messze a fájától? Az nem újdonság, hogy tele van az Internet az amerikai elnök fiának szexvideóival, amelyeken prostituáltakkal létesít szexuális kapcsolatot, fegyverekkel pózol és kokaint szív – de ezúttal az aggastyán elnökről kezdett el keringeni egy legalább egy évtizedes videófelvétel a világhálón. A felvételen a meztelen Joe Biden egy szintén meztelen, kikötözött, valószínűleg latin-amerikai származású fiatal nőt ver korbáccsal.


Soros az olaszországi választásokba is beavatkozott

Soros György 1,5 millió euróval támogatta a hazaárulókból álló “Több Európa” listáját, azzal a feltétellel, hogy úgynevezett “antifasiszta koalíciót” alakítanak.


Kadirov: Kit tartanak pszichiátrián az USA-ban, ha nem az azonos nemű párokat?

Egy New Yorkban hozott bírói ítéletre reagálva mondta a csecsen vezető:

“Ez azt jelenti, hogy a bíróság egy olyan megmagyarázhatatlan és erkölcsileg lehetetlen családot egy hagyományos családdal hasonlított össze”.

Majd azt is hozzáfűzte, hogy: “Félek elképzelni, hogy az Államokban kit tartanak pszichiátriai klinikákon, ha ezek az emberek szabadon járnak.”


Putyin szorosabb kapcsolatot sürget az Arab Ligával

Oroszország kész fellendíteni a kapcsolatokat az Arab Ligával és annak minden tagjával, különösen a regionális és globális biztonság megerősítése terén – mondta az orosz elnök.


Oroszország könnyít a külföldiek vízumeljárásán

2023-tül egyoldalú könnyítéseket vezethet be Oroszország a vízumok terén, amely vízummentességet hozhat például a turistavízumok tekintetében egy sor, egyébként Oroszországgal szemben vízumkényszert alkalmazó ország polgárai számára.


Brit tudósok…

Brit tudósok, kutatók, a biztonsági szolgálatok és persze a legendásan “hiteles” brit média szerint Putyin Parkinson-kóros, de hasnyálmirigy és prosztatarákja is van egyszerre, mindemellett már többször meg is halt és mi csak a számos alteregóját láthatjuk nap mint nap a televízióban. Ön tud még ezek után is hinni a briteknek?


Több méteres kráterek az Északi Áramlat-1 vezetéknél

Miután a svéd hatóságok “összetakarítottak” az angolszászok után helyszínen, a terrortámadás koordinátáihoz engedték a csővezetéket tulajdonló társaság embereit. A kráterek közötti csőszakasz megsemmisült, darabjainak szétszóródási sugara legkevesebb 250 méter – közölték a cég emberei.


DÉL-AMERIKA

Brazil választások – Isten ezúttal nem volt a brazilokkal

A megkérdőjelezett tisztaságú választásokon a korábbi elnök, a börtönviselt
, bosszúra éhes aggastyán Lula nyert.


Brazil választások – Barikádok az autópályákon

Bolsonaro – javarészt fehér – hívei választási csalást kiáltottak. Elfoglalták az autópályákat, blokádokat emeltek. A hadügyminisztérium épületét körülvéve követelik a hadsereg beavatkozását.



Brazil választások – Brazília az argentin útra lép, ha a börtönviselt Lulát beiktatják

A szándékos brazil államcsőd sem elképzelhetetlen fogatókönyv. A bűnözés emelkedése és a gazdasági gondok borítékolhatóak.


Brazil választások – Polgárháború törhet ki az országban

A tüntetők nem tágítanak.


A bolíviai elnök átszervezi a katonai vezetést, miután felfedte a puccskísérletet

Arce leváltotta a vezérkar főnökét, valamint a légierő, a haditengerészet és a szárazföldi erők parancsnokait is. A bolíviai elnök hangsúlyozta, hogy a fegyveres erők “kötelesek megvédeni a törvényesen megválasztott kormányt és tiszteletben tartani az alkotmányt”.

2019 novemberében az akkor hivatalban lévő bolíviai elnök, Evo Morales az újraválasztása után a katonaság nyomására lemondott. A Szenátori Kamara (a parlament felsőháza) második alelnöke, Jeanine Anez bejelentette, hogy új választásokig átveszi az államfői posztot, és kinevezte kabinetjét. 2020 októberében az országban új szavazást tartottak, amelynek eredményeként helyreállt a demokratikus rend: Luis Arce-t, Morales munkatársát választották meg elnökké.


Áremelkedések Dél-Amerika-szerte

Elérte Dél-Amerika eddig szerencsésnek számító országait is az infláció réme.


1956 november 4 – Dél-amerikai magyar megemlékezések

A kommunista megtorlások áldozataira emlékeznek pénteken a paraguayi magyarok – köztük még élő, ’56-os emigránsok. A DAMTV egész estés programmal emlékezik meg a levert forradalom hőseiről.

ÓHAZA


Orbán: Magyarország tárt karokkal várja a nyugati menekülteket

Magyarország továbbra is tárt karokkal várja a Németországból érkezőket, sőt, mindazokat a nyugatiakat, akik szabadon és az otthonitól eltérő légkörben akarnak élni.


Putyin: a magyar javaslatot a keresztény értékekről egyenesen szabotázsnak minősítette az “eu”

A normális emberi értékek védelmében egyre gyakrabban és erőteljesebben fellépő orosz elnök a Valdaj nemzetközi vitaklub helyszínén beszélt, majd válaszolt újságírói kérdésekre – mintegy három órán keresztül.


Idegenlelkű bírók Magyarországon – I. rész

Kik bíráskodnak ma Magyarországon? Kifélék, mifélék ezek az idegen arcok? Miként vették át az uralmat a magyarországi bírói karban az antimagyar elemek? Elöljáróban eláruljuk, hogy nem ma, hanem 1945-ben kezdődött az a folyamat…

Komoly rendszerszintű probléma, amivel a brüsszeli diktatúrában nem is lehet érdemben mit kezdeni. Állam az államban, hatalom a hatalom felett a törvényeket egyedi szájíz szerint alkalmazó idegenlelkű bírók garmadája. Utána jártunk, miként jutott odáig Magyarország, hogy már a saját hazájában sem lehet magyar az úr.

Senki se készüljön álomutazásra: ocsmány pofázmányok, rettenetes méretű orrok és irgalmatlan elálló fülek tulajdonosait vesszük sorra új sorozatunkban – nem feledkezve meg a bűnlajstromukról sem.

CIGÁNYBŰNÖZÉS
Tovább tombol a cigányok által elkövetett erőszak az Óhazában


Mi történt a héten?

A hét legelképesztőbb bűnesetei az Óhazából. Ezen a héten is volt bőven cigánybűnözés. Vegyük sorra, mi történt az Kárpát-medence tehetetlen hatóságainak orra előtt!


Cigány “szóváltás” a 4-6-os villamoson

Három cigány támadott egy idős szerencsétlenre hétfő délután a 4-6-os villamoson, majd a cigánybűnözők megverték az idős ember segítségére siető villamosvezetőt is. Borítékolható, hogy a bűncselekményeket a cigányok minden komolyabb retorzió nélkül meg fogják úszni – mint mindig.


Szétrepedt a koponyája a Népliget mellett összevert embernek

A 26 éves cigánybűnözőnek semmi bántódása nem esett, amikor magával rántotta a lépcsőn a szerencsétlen középkorú férfit, a lépcső éles sarkához verve annak fejét. Az egyik szemtanú szerint kegyetlen volt, amit látott.

“A két ember leesett, láttam, amint legurulnak, miután fent valami verekedés volt. Az egyiknek szétloccsant a feje”. Hozzátette, “olyan volt, mint egy horrorfilm. Láttam, ahogy itt fekszik, ki van csavarodva a lába, és tiszta vér minden, mert ömlik a füléből”.


Korán kelt (?) a cigányasszony Miskolcon – hát persze, hogy rablás lett a vége

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 31 éves helyi nősténycigánnyal szemben.

A gyanúsított Miskolcon, a Szemere Bertalan utcában, 2022. november elsején 5 óra 45 perc körül rátámadt egy 57 éves nőre, akitől erőszakkal el akarta venni a táskáját, közben az útonálló cigány pénzt is követelt. A földre tepert szerencsétlen idős nő először ellenállt, majd a fenyegetés és a fizikai erőszak hatására megtört. A támadó a zsákmányával – több mint tízezer forinttal, mobiltelefonnal, illetve a táskában lévő személyes iratokkal együtt – elmenekült a helyszínről.


Úgy megverte a mentőst a cigány, hogy eszméletét vesztette

Az 52 éves nógrádi cigány február 28-án bántalmazta a cigánybűnöző fiának segítségére siető mentőst. A valódi büntetés ezúttal is elmarad: az ügyész előterjesztése alapján még csak börtönbe sem kell vonulnia a közveszélyes agresszív cigánynak, csupán a valamivel száz dollár feletti összegű bűnügyi költségeket kell megfizetnie – ha végül elítélik.


Járó motorú láncfűrészt dobott a sértett mellkasára a cigány Borsodban

Egy kétméteres kaszával is a sértettre támadt. Úgy fest, ez mindössze a “csínynél” alig többet jelentő vétség kategóriát merítette csak ki az úgynevezett magyar igazságszolgáltatásnál.

Az ügyészség – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben közérdekű munka “büntetést” indítványozott.



EURÓPA

Vucic: pokolian nehéz tél előtt áll Európa – mindenki tudja ki szabotálta a gázvezetékeket

“Öt-hét nap múlva hidegebb időjárás kezdődik, és akkor Európa elkezdi elégetni a gáztartalékait” – mondta Vucic. “Tegnap a gáz ára 219 dollár volt 1000 köbméterért, ma pedig 450 dollár” – tette hozzá.


Soros ügynökei az “európai parlamentben” – IX. rész

A lista több, mint egyszerűen csak hosszú – egyetlen rész nem is lesz elég arra, hogy bemutassuk, kik is dolgoznak az európai nemzetállamok végérvényes felszámolásán. Sorra vesszük Európa moslékait, tartsanak velünk!


Az Európán élősködő szörnyszülött – XXII. rész

Az ún. “európai unió” igaz, édes-hazug brüsszeli máztól mentes története. Hogyan lett a kölcsönös gazdasági előnyöket kínáló együttműködésből egy diktatórikus politikai szörnyeteg?


Európa sírásói – portrésorozat – XIX. rész

Hosszú a sor, meg kell hagyni – de jobb ismerni az európai nemzetek árulóit, mint meglepődni később a gaztetteiken.

IT

A szakértő tanácsa: vásároljunk be alaposan hardverekből

Nehéz idők jöhetnek az IT-iparra.


Bemutatkozott az RDNA3 architektúra

Megérkezett a AMD Radeon Rx 7900-as sorozattal az RDNA3 architektúra, egyúttal a világ első chiplet-es GPU-ja. A termék bemutatójáról részletes tudósítást közöl a novemberi Új Magyar Informatika magazin, ahol a várható teljesítményt és a már ismert képességeket is kivesézzük.

MÉDIA

Orosz ENSZ-képviselő: az egész világ szenved a nyugati propagandától


Nem titok, hogy a Nyugat valóságos információs háborút indított ellenünk, amely nemcsak Oroszország és Ukrajna lakóit érinti, hanem az embereket szerte a világon”.

“Ahogy a nyugati fegyverek most a Donbassz és a felszabadított területek városait veszik célba, úgy a nyugati propaganda információs gránátokat lő ki a saját polgáraira.”


Facebook a sajtószabadság ellen – Ismét letiltották a Vadhajtások oldalát

Nevetséges, mondvacsinált ürüggyel tiltatták be Soros cenzorai az egyik legnépszerűbb magyar online hírportál oldalát.

EGYÉB TÉMÁINKBÓL

Heti szubjektív – Lantos István főszerkesztői jegyzete

Embernek is hitványok, nemhogy mások bíráinak lenni

Komoly botrány kerekedett abból az Óhazában, hogy két, magát “független bírónak” nevezni merészelő lény látogatást tett a Washington által provokációként Budapestre kinevezett buzeráns nagykövetnél. Az eset folytatásában azt is elárulta a bírók számára mentséget kereső bírói szervezet, hogy “régóta kiválóak a kapcsolataik” a tengerentúli nagyhatalom embereivel. Abszolút abszurd a soha sem volt “független magyar bíróságokról”, (nagyjából) MCCLXXIV. fejezet…


Jegyzet Extra – Szarházi sátorozik

A lyukas zoknis nindzsa, a netto-bruttó elmebeteg mandátumtulajdonos újabb értelmetlen ámokfutásba kezdett Budapesten. Mennyire alacsony szinten kell legyen valaki ahhoz morális és szellemi téren, hogy ezt tegye? Politikai bohóc, közpénzen hizlalt semmittevő politikus, vagy egyszerűen csak a Lipótmező bezárásának szomorú hozadéka? Talán mindhárom egyszerre – egy igen torz, skizofrén vonásokat mutató személyiségben.

HUMOR

Bidé (politikai képregény, IV. rész)
18+

Új képregénysorozat lapunk hasábjain! A főhős nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok (talán nem is annyira csak) képzeletbeli elnöke, Herr President Bidé. Csetlő-botló főhősünk a vaskos elnöki teendők mellett napról-napra kénytelen megbirkózni saját maga, és narkomán fia ügyes-bajos dolgaival is.

A sorozatot kizárólag felnőtt olvasóinknak ajánljuk!

OLVASÓI LEVELEK

Bármely előfizetőnk írhat közérdeklődésre számot tartó olvasói levelet a Dél-amerikai Magyar Hírlapba. A beküldött cikket a rendelkezésre álló hely függvényében közöljük, amennyiben megfelel a jó ízlés alapvető követelményeinek és a hatályos paraguayi jogszabályoknak. Kérjük, a hagyományos levélben történt megkereséskor is tüntesse fel a telefonszámát vagy online elérhetőségeit az esetlegesen szükségessé váló szerkesztői egyeztetésék miatt.

Saját cikkeket a hirlap@dam.hu email-címre, vagy a szerkesztőségbe postai úton beküldve adhat le.

Bővebben sok más egyéb érdekes témával együtt a Dél-amerikai Magyar Hírlap 2022 november 4-i lapszámában!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük