HÁBORÚZelenszkij kokainmámorban vezeti pusztulásba a világot

Piszkosbombát készített a kijevi junta

A bombát egy “false flag” (hamis zászlós) támadáshoz tervezi felhasználni a Washington vezette bábállam.


Az Egyesült Királyság segíthette atomtechnológiához a kijevi juntát

Az orosz titkosszolgálati értesülések szerint Kijev kis hatóerejű atombombát fejlesztett London segítségével.



Medvegyev: Oroszország megtöbbszörözte a fegyvergyártását

A korábbi orosz elnök Nyizsnyij Tagilban egy harckocsigyárat látogatott meg. Többszörösére nőtt a termelés tüzérségi eszközökből és lőszerekből, drónokból és precíziós fegyverekből is.


Több tucat “al-kaida” terrorista harcol ukrán egyenruhában

A kijevi juntát is a kézivezérlő Biden-rezsim küldhette régi jó barátait az ukrán frontra. Csak a szíriai Idlib-tartomány muszlim szélsőségesei közül hetvennél is több terrorista érkezett maradék-Ukrajnába harcolni.


Ömlenek az észak-amerikai és a nyugat-európai dollármilliárdok az Ukrajna nevű feneketlen kútba

Közben az európai lakosság 20%-a az éhezés szélére jutott. Az Egyesült Államok félidős választásai vethetnek véget az eszetlen pénzszórásnak Amerikában – de mi lesz Európa szegényeivel? Brüsszeli hazaárulók – élükön Ursula von Leyen-nel – közölték, hogy Brüsszel tovább finanszírozná a kijevi juntát. Az európaiak egyre nagyobb részének okoz gondot a számláik befizetése, és egyre többen kénytelenek elhagyni egy-egy étkezést Brüsszel háborús ámokfutása miatt.


Újabb katonairepülőgép-katasztrófa Oroszországban

Ismét lakóépületekre zuhant egy harci repülőgép, egy héten belül immáron másodszor. Ezúttal a földön csodával határos módon nincsenek áldozatok, de a két hajózó életét vesztette az Irkutszk régióban történt balesetben. A Szuhoj SZU-30-as típusú repülőgép gyári berepülésen vett részt. Szakértőnk szerint a Putyin elnök által rendeletileg felpörgetett gyártási program is szerepet játszhatott a tragédiában. Oroszország szemmel láthatóan a légierő sokkal intenzívebb alkalmazására készülhet Ukrajnában.


Álhír-figyelő

Rengeteg átlátszó hazugság került be a fősodratú médiákba a háborúval kapcsolatban. Az ukránok – ha valamiben tényleg erősebbek – nyilvánvalóan hathatós nyugati támogatással – akkor az a háborús propaganda és dezinformáció. Összeszedtük, ki mit hazudott az elmúlt héten. Előre annyit elárulhatjuk: volt bőven hamis hír ezen a héten is!

VILÁG

12 éves kislányt ölt az illegális algériai betolakodó Franciaországban

Sajnos okkal mondhatjuk, hogy már megint…

Az arab nő (!) megerőszakolhatta, sőt a szerveit el is adhatta a szerencsétlen kislánynak. Borzalmas részletek, egy mára nagyon is általánossá vált bűnügyben.


Összeomlóban a washingtoni hegemónia

A világ egyre több országa ébred fel. Óriási meglepetésre Szaúd-Arábia is köztük van. Biden most kénytelen szembenézni korábbi tettei és mondatai következményével.


Biden: akár holnap összeeshetek holtan

“Szerintem jogos dolog aggódni bárkinek a kora miatt, beleértve az enyémet is”.

Biden azzal folytatta, hogy a legjobb módja annak, hogy ítéletet alkossanak az egészségéről, ha megfigyelik őt. “Tudják, hogy lassulok-e? Nem tartom ugyanazt a tempót?” – tette fel a kérdést az elmondottaktól láthatóan megszeppent fake news (MSNBC) riporternek.

Bidennel számos, kimondottan sokkoló eset történt az elmúlt években – amely egyértelműen az amerikai “atomgomb” őrének leépült szellemi egészségéről tett tanúbizonyságot.


750 milliárd lesz az ukrajnai helyreállítás

Az éhező és vacogó európai és az észak-amerikai adófizetőknek kellene állniuk a számlát.


Kína kommunista pártja újabb öt évre főtitkárrá választotta Hszi-t

Egyes szakértők szerint Kína harmadjára is megválasztott államfője Tajvan visszafoglalásának célját tűzhette ki életműve megkoronázására.


Az Egyesült Államok után németországi liberális politikusok provokáltak Tajvanon

A Magyarországon is kimondottan rossz emlékeket ébresztő “Szabad Demokrata Párt” (FDP) tagja, Peter Heidt vezette csoportot – messze a diplomáciai rangjukon felül – Tajvan elnöke, Caj Jing-vej fogadta.


BALKÁN

Bosznia-Hercegovina a széthullás szélén

A mesterségesen egyben tartott, egymással a végtelenségig ellenséges népek alkotta államalakulat bármikor felbomolhat.


Az úgynevezett “koszovó” ismét háborúba keveredhet Szerbiával

Pattanásig feszült a helyzet a Balkán illegálisan kikiáltott, a világ országainak többsége által el nem ismert úgynevezett “országa” körül.

DÉL-AMERIKA

Ki a “magyar” RTL által megalázott kolumbiai kisfiú?

A balliberális szennymédia kimutatta a foga fehérjét. Tényfeltáró riportunkkal a gyalázatos eset nyomában jártunk.

ÓHAZA

Október 23-i megemlékezések országszerte

A kormányfő ezúttal Zalaegerszegen mondott beszédet – ezzel is mutatva az ország négyötödének otthont adó vidék fontosságát.


A M.O.S.L.É.K. az elvtársaik által vérbe fojtott ’56 emlékét gyalázta

Van bőr a pofáján. Nincs bőr a pofáján?


Soros-pénzek nyomában (I. rész)

Kiknek jut “Gyuri bácsi” guruló milliárdjaiból? Kik, és milyen aljas célok támogatására hivatott a szélsőségesen nemzetellenes milliárdos pénzügyi birodalma?

A Momentum nevű, szélsőségesen antimagyar tevékenységet folytató párt tevékenységével foglalkozik sorozatunk első része.


“Magyar” ügyvédek hazaárulása ?

Nem minden magyar, amit magyarnak hívnak! Egyre szélesedik a botrány a hazájukat (?) módszeresen, hosszú ideje készséggel eláruló, balliberális pénzekkel alaposan kitömött “magyar” ügyvédek körül. Sajtószemle az Óhazából.


Timi-kém Orbán elkergetését vizionálta

Nem ma őrült meg a magyar sajtó által nyugati titkosszolgálati kapcsolatokkal is meggyanúsított arcátlan hazaáruló.


Tíz évet kértek a végrehajtók főnökére

Schadl György tíz évet kaphat, míg az ügyben szintén érintett Völner Pálra nyolc évet róna ki az ügyészség. Schadl és 21 bűntársa korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt tölthet hosszú éveket rács mögött, amennyiben jogerős ítélet születik. Schadltól 200 milliót, Völnertől 25 millió forintot is elvenne az ügyészség.


Patkányok lázadása

Néhány ezer idegenlelkű, már kinézetre sem “százas” – és legkevésbé sem magyar – szerencsétlen tüntetett “a tanárok mellett” Budapesten. Ugyanazok a ronda, idegen tekintetek – ugyanazok a régi sallangok. Ez kevés lesz az Orbán-kormány leváltásához, kedves belvárosi patkányok…

Érdemes egy pillantást vetni “a magyarországi tanárokra” is, “akikért” tüntet a balliberális tüntetésekről már réges-rég nagyon is jól ismert csürhe.

CIGÁNYBŰNÖZÉS

Mi történt a héten?

A hét legelképesztőbb bűnesetei az Óhazából. Ezen a héten is volt bőven cigánybűnözés. Vegyük sorra, mi történt az Kárpát-medence tehetetlen hatóságainak orra előtt!

EURÓPA

Vásároljon “európai uniós” zászlókat Karácsonyra!

Az újdonság 12 tekercsnyi, tekercsenként 250 lapnyi “uniós” zászlót tartalmaz. A zászlócskák háromrétegű, 100%-ban cellulózból készült, kimondottan puha, de mégis erős, prémium minőségű termékek. Lepje meg velük családtagjait Karácsonyra! A vásárlással dél-amerikai magyar karitatív célokat támogat.


Ursula családjával együtt lophatta szét az európai vakcinabeszerzési programot

Nem csak a pozíciójába, de a személyes szabadságába is kerülhet, amennyiben bebizonyosodnak a megalapozottnak tűnő vádak. A több tízmilliárd eurós lopásban érintett lehet a volt doktornő szinte teljes, egyébként igen népes családja.


Joseph Borrell, a rasszista

Dzsungelszakértővé avanzsált az agyalágyult brüsszeli politikus – meg is kapta érte a “haladóktól” a magáét. Pestiesen szólva visszanyalt a fagyi – van ez így.

Soros ügynökei az “európai parlamentben” – VIII. rész

A lista több, mint egyszerűen csak hosszú – egyetlen rész nem is lesz elég arra, hogy bemutassuk, kik is dolgoznak az európai nemzetállamok végérvényes felszámolásán. Sorra vesszük Európa moslékait, tartsanak velünk!


Az Európán élősködő szörnyszülött – XXI. rész

Az ún. “európai unió” igaz, édes-hazug brüsszeli máztól mentes története. Hogyan lett a kölcsönös gazdasági előnyöket kínáló együttműködésből egy diktatórikus politikai szörnyeteg?


Európa sírásói – portrésorozat – XVIII. rész

Hosszú a sor, meg kell hagyni – de jobb ismerni az európai nemzetek árulóit, mint meglepődni később a gaztetteiken.

SPORT

Dzsudzsák utoljára?

A görögök elleni búcsúmérkőzésével a legendás labdarúgó lesz a legtöbb alkalommal válogatottként pályára lépő labdarúgó a magyar futball történelmében. A Debrecenben remek formában futballozó Dzsudzsák Balázs nem zárta ki a visszatérést sem.


Elindult a műkorcsolya-szezon

Oroszországban Kamlia Valijeva részvételével indult meg a szezon. A női versenyt – a rövid-, és a szabadprogramot egyaránt – a Dél-Amerikában műholdról ingyenesen fogható orosz Első Csatorna közvetítette.

IT

Tenger alatti optikai kábel meghibásodása kellett félelmet

Komoly fennakadásokat okozott a meghibásodás a globális internetforgalomban. Mi lesz, ha a tenger alatti – az Egyesült Államok által dominált – optikai vezetékekkel is történik majd némi földrengéssel együtt járó, végzetes “meghibásodás”?


MÉDIA

Kolumbiai kisfiút gyalázott a szélső-liberális szennycsatorna Magyarországon

A minap RTL-é “egyszerűsödött”, 25 éven át a közéletet RTL Klub néven mérgező balliberális szennycsatorna ezúttal egy dél-amerikai kisfiút alázott meg adásában.


Lezárult a nyilvános vita a Hírlap jövőjéről

Az egy évvel ezelőtt meghatározott árakat a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehetett tartani. Az előfizetőkkel folytatott egyeztetés nyomán kompromisszumos-, a sokféle tervezett csomag helyett egyetlen-féle előfizetési lehetőséget a lehető legolcsóbban kínáló megoldás született.

A Hírlap a terekkel ellentétben továbbra sem jelenik meg a kontinensen kívül. Csak ezzel az egyetlen a lépéssel több, mint negyvenezer dollárt sikerült megtakarítani. Nem lesz kizárólag online olvasható előfizetés sem, erre a felmérések szerint szinte semmi igénye nincs az olvasóinknak – így erre költeni sem éri meg egyenlőre. Az idén bemutatkozott, a laphoz mellékelt színvonalas magazinok hatalmas sikert arattak – így a tervektől eltérően jövőre ezek is a Hírlap mellékleteként jelennek majd meg.

KULTÚRA

Könyvajánló – Gerilla, Franciaország végnapjai

Zseniális, jövőbelátó könyv az illegális migráció által tönkretett Franciaországból.

EGYÉB TÉMÁINKBÓL

Heti szubjektív – Lantos István főszerkesztői jegyzete

HUMOR

Bidé (politikai képregény, IV. rész)
18+

Új képregénysorozat lapunk hasábjain! A főhős nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok (talán nem is annyira csak) képzeletbeli elnöke, Herr President Bidé. Csetlő-botló főhősünk a vaskos elnöki teendők mellett napról-napra kénytelen megbirkózni saját maga, és narkomán fia ügyes-bajos dolgaival is.

A sorozatot kizárólag felnőtt olvasóinknak ajánljuk!

OLVASÓI LEVELEK

Bármely előfizetőnk írhat közérdeklődésre számot tartó olvasói levelet a Dél-amerikai Magyar Hírlapba. A beküldött cikket a rendelkezésre álló hely függvényében közöljük, amennyiben megfelel a jó ízlés alapvető követelményeinek és a hatályos paraguayi jogszabályoknak. Kérjük, a hagyományos levélben történt megkereséskor is tüntesse fel a telefonszámát vagy online elérhetőségeit az esetlegesen szükségessé váló szerkesztői egyeztetésék miatt.


N

Saját cikkeket a hirlap@dam.hu email-címre, vagy a szerkesztőségbe postai úton beküldve adhat le.

Bővebben sok más egyéb érdekes témával együtt a Dél-amerikai Magyar Hírlap 2022 október 28-i lapszámában!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük