Tisztelt Előfizetőink! Eheti lapszámunk az “Új Magyar Informatika” című magazinmellékletünk októberi számával együtt jelenik meg.


HÁBORÚ

Zelenszkij a III. Világháborúra hívott fel, megelőző atomcsapást méretne a NATO-val Oroszországra

A zsidó komikus nukleáris katasztrófába döntené a Világot washingtoni tartótisztjei kedvéért:


“Megelőző csapásokra van szükségünk, hogy ők (Oroszország) tudják, mire számíthatnak, ha atomfegyvereket vetnek be. Nem pedig fordítva – megvárni Oroszország nukleáris csapásait, hogy aztán azt mondhassák: Á, hát így állunk, akkor ezt kapjátok ki” – mondta az őrület egyre egyértelműbb jeleit mutató Zelenszkij.

Dimitrij Peszkov orosz szóvívő figyelmeztetett: Zelenszkij kijelentései nem mások, mint felhívás a világháború kirobbantására.

A legfrappánsabban a volt orosz elnök, Dimitrij MEdvegyev reagált:

“A pszichiátereknek megelőző koponyatörést kellene adniuk ennek az idiótának, mielőtt még több kárt okozna a népének és mindenki másnak” – mondta Medvegyev.



Ez történt a fronton

Részletes, minden jelentősebb csapatmozgásra kiterjedő háborús térkép, hírek és veszteséglisták, valamint szakértői elemzés az elmúlt hét eseményeiről.


Újabb négy megye tért vissza Oroszországhoz

A Krím 2014-es demokratikus visszatérése után visszatért Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporozsje is az anyaországhoz. A héten jogilag is Oroszországba integrálták a hatalmas többséggel Moszkvához csatlakozni kívánó oroszajkú megyéket.


Medvegyev: a Nyugatnak egy vesztes gazdasági háborúban kell majd kegyelemért könyörögnie

“A pokol szankciói már a nyolcadik körükön vannak túl. Mint tudjátok, a pokolban kilenc kör van. Tehát vannak még tartalékok.” – írta Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, majd azzal folytatta: “Hadd tomboljanak tovább az ellenségeink”. Medvegyev figyelmeztetett: az öngyilkos brüsszeli szankciók miatt kegyetlenül hideg tél vár a kontinens lakóira orosz gáz nélkül. Miközben Oroszország “legnagyobb ellenségei” kétszámjegyű, nem egy esetben 20%-ot is meghaladó inflációval küzdenek, Oroszország alig érezte meg a szankciók hatását – sőt, még növelni is tudta energiaexportból származó bevételeit. A Rubel mindeközben szárnyal és Oroszország köszöni szépen, jól van.


Az ukránok százasával végzik ki a “kollaboránsnak” titulált szerencsétleneket

Az ukrán titkosszolgálatok eddig 1309 “kollaboránsnak” titulált személyt fogtak el, közülük 450-et már ki is végeztek.

“Levadásszuk és agyonlőjük őket, mint a disznókat” – mondta Anton Gerascsenko, a kijevi junta belügyminisztériumi tanácsadója.


Hazaáruló ellen emeltek vádat Oroszországban

Hazaárulás miatt emeltek vádat Vlagyimir Kara-Murza Kreml-kritikus “ellenzéki újságíró” ellen – közölte a védőügyvédje csütörtökön. A vád megalapozott állításai szerint az “újságíró” évek óta együttműködött egy NATO-ország valamely ügynökségével.

Az árulót alaposan megfizették tartótisztjei: az RT hírtelevízió forrásai szerint Kara-Murza éveken át Oroszország biztonsága ellen irányuló segítséget nyújtott NATO-tagállamok szervezeteinek, és ezért havonta mintegy 30 ezer dolláros (közel 13 millió forintos) júdáspénzt vett át.


Már több, mint kétszázezer tartalékos készül az új oroszországi területekre

Jól halad a Putyin elnök által elrendelt részleges mozgósítás. A korábban tapasztalt problémákkal úgy tűnik, sikerült megbirkózni.

Közben Razman Kadirov, a csecsenek rettegett vezére kiskorú – 14, 15 és 16 éves – fiait küldte az ország védelmére. Elmondása szerint fiai a legkeményebb frontszakaszokon fognak szolgálni.


Elon Musk az ukrán parlamentnek: Basszátok meg mindannyian!

A világ leggazdagabb embere ezúttal sem kertelt, és csattanós választ adott az elpofátlanodott kijevi juntának. Musk “búcsúzóul” még fel is törölte a Kijevben székelő ügynökökkel a padlót: közzé tette a 2012-es választás eredményét – amely jól mutatja a működésképtelen állam (failed state), Ukrajna etnikai megosztottságát. A térkép szerint Oroszországnak bőven van még mit Ukrajnából felszabadítania…


Kirill pátriárka: Donbaszban senki nem akar buzifelvonulásokat

Az orosz ortodox egyház feje nyíltan beszélt a nyugaton tomboló “eltörléskultúra” (cancel culture) elutasításáról.


Az Egyesült Államok a saját “szövetségeseit” is becsapja

Miközben Washington újabb és újabb szankciókat présel ki az európai vezetőkből, saját országának gazdaságával szemben már koránt sem olyan szigorú. Az Egyesült Államok 7,7%-kal, félmilliárd dollár fölé növelte az augusztusi importját Oroszországból a júliusban mért 484,4 millió dollárról. Ehhez kell vastag bőr azon a bizonyos pofázmányon – de úgy tűnik, nincsenek eme kelléknek híján a washingtoni döntéshozók. Európa mindeközben tönkremegy a Washington által kierőszakolt szankciók miatt. Új gyarmatosítás kezdődött, és a “gyarmatosított fél” ezúttal a korábbi gyarmattartók kontinense?


Szinte biztosra vehető, hogy Washington áll az Északi Áramlat felrobbantása mögött

Egyetlen országnak állt érdekében a gázvezetékek felrobbantása, az Egyesült Államoknak. Biden februárban megígérte, meg is csinálták. Összeszedtünk minden létező információmorzsát a témában, amelyek alapján szinte teljes bizonyossággal kizárható, hogy más követte volna el a robbantásokat.


Ostobácska Ursula még mindig nem érti, vagy nem akarja érteni

“Súlyos szakaszába lépett az energiaválság” – rikácsolta a szerencsétlen, de az még nem esett le neki, hogy ezt az energiaválságot bizony ők maguk okozták…

Ha már ostobácska Ursula nem érti, mutatjuk neki is, hogy miként jutott Európa a “zöld fordulattól” a totális tragédia felé vezető útra.


VILÁG

Új idők szele Európában – Jobboldali győzelem Olaszországban is

A múlt héten aratott fényes jobboldali győzelem után aligha marad kérdéses Róma politikai irányváltása.


Oroszországban rekord gabonatermés várható, de a szankciók miatt mégis egekben az élelmiszerárak a világban

Az egész világon megállíthatatlanul nőttek az élelmiszerek árai. A közeljövőben ez a tendencia nem is fog változni: egyre drágább lesz a kenyértől kezdve a tejtermékeken ár a húsokig mindenféle élelmiszer. Afrikát már az éhezés fenyegeti, de Washington és Brüsszel hiénái minden eszközzel akadályozzák az orosz exportot.


Biden: “Senki sem baszakodhat egy Bidennel”

Ismét nem tűnt fel az időskori mentális problémákkal küzdő elnöknek, hogy a háta mögött kamerák tucatjai forognak. A vulgaritás újra és újra, egyre gyakrabban kerül elő Biden “szótárában”. Ilyen mocskos szájú elnöke soha korábban nem volt az Egyesült Államoknak, de nem csak emiatt egyre vállalhatatlanabb a komoly kérdéseket felvető körülmények közt hatalomra jutott elnök.


Visszafizethetetlen adóssághegyen ücsörög maradék-Ukrajna

Hajszál híján már 100 milliárd dolláros a kijevi rezsim kintlevősége. Kizárt, hogy valaha is vissza tudja fizetni ezt az összeget a kamataival együtt a hitelezőinek a koldusszegény kelet-európai ország.


Fallout shelter – Provizórikus óvóhely házilag

A témában született korábbi cikksorozatunk után számos olvasói visszajelzést kaptunk. Az azóta megfogalmazódott válaszokkal, tippekkel, tanácsokkal kétoldalas cikkünkben foglalkozunk – amelynek sajnos napról-napra nagyobb aktualitást ad a folyamatosan növekedő nukleáris fenyegetettség.

DÉL-AMERIKA

Szorgos munka az új paraguayi magyar kolónián

A magyar pionírok kétezer-hatszáz hektár földet törnek fel még az idén, továbbá legalább harmincnégy családi ház és egy huszonnégy-lakásos átmeneti otthon is felépül az év végéig.


Brazília – Bolsonaro a vártnál több szavazattal a második helyen

Brazília jövője eldől októberben. Nagy kérdés, miként szavaznak majd a második fordulóban a választók.


Venezuela – Washingtoni zsarolás

Az Egyesült Államok az ellene bármiféle valós ok nélkül bevezetett szankciók meglebegtetett enyhítésével zsarolja Venezuelát: ha a világ legnagyobb olajkészlete felett diszponáló dél-amerikai ország hajlandó olaját kiszolgáltatni az amerikai Chevronnak, akkor “megengedik” neki, hogy a külföldi bankokban befagyasztott venezuelai pénzből bizonyos termékeket, így gyógyszert és élelmiszereket vásárolhasson Caracas.

Az egyre nagyobb gazdasági problémákkal küzdő Nyugat újabb kétségbeesett kísérlete ez, hogy enyhítsen a nyugati világra terpeszkedő energiaválságon. Közben Brüsszel újabb szankciókat jelentett be az orosz olajra, tovább mélyítve a válságot. Az OPEC+ erre válaszul bejelentette, hogy napi 2 millió hordóval csökkentik a termelést, amely további nyomást és rettenetes áremelkedést jelent majd az olaj világpiacán.

Venezuela több, mint 1,5 évtizede washingtoni szankciók alatt áll.


Hungaristák nyomában – Szálasi-szobor Dél-Amerikában

A sokat látott újságíró is szembesül néha olyan dolgokkal, amelyekről nem hogy tudomása, de fogalma sem volt korábban. Egy dél-amerikai magántelken áll az egykori Nemzetvezető (talán egyetlen létező?) szobra. Az egész alakos alkotást a Hungarista Mozgalom dél-amerikai szárnyának megrendelésére készítette egy ismeretlen szobrászművész a kilencvenes évek elején. Több hónap után kihagyás újra dél-amerikai hungarista titkok nyomába eredtünk, tartsanak velünk ezúttal is!


Vándormagyar – IV. rész

Argentin magyarok legszívesebben Magyarországra, az európai magyarok újabban Dél-Amerikába vándorolnak. Új riportsorozatunkban emberi sorsokon át mutatjuk be a “nagy döntés” mögött rejlő okokat.


Szakadék

Szakadék tátong a “régi” és az “új” magyarok közt Dél-Amerikában. Egy történet, amit valamikor, hosszú évtizedekkel korábban mint ha már hallottunk volna…


ÓHAZA

Nemzeti konzultáció indul az elhibázott brüsszeli szankciókról

Magarország az egyetlen Európában, amely kikéri polgárai véleményét Brüsszel öngyilkos szankcióival kapcsolatban. A polgárok döntése alapján Budapest már decemberben feloldhatja a szankciók egy részét, vagy egészét.


A dollárbaloldal lelepleződése

Milliárdok áramlottak – a megalapozott gyanú szerint illegálisan – a baloldali hazaárulókhoz azzal a céllal, hogy megdöntsék Orbán Viktor nemzeti érdekeket szolgáló kormányát. Ahogy 2014-ben, 2018-ban, úgy ez 2022-ben sem sikerült a “moslék” gúnynéven összeállt pártoknak. Magyarország szigorú kampányfinanszírozási szabályait szinte teljes bizonyossággal áthágták a lelketlen hazaárulók támogatói. Az ügyben vizsgálatot indítottak a hatóságok. Remélhetőleg ezúttal nem ússzák meg a felelősök.


Orbán Viktor: A szankciós politikán változtatni kell

Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell – mondta a magyar miniszterelnök csütörtökön a közösségi médiában közzétett videójában. Orbán szerint a szankciók az égbe emelték az energia árát és ez Magyarországot is komolyan érinti. Az árak szinte megfizethetetlenek – húzta alá a kormányfő.

“Oroszország egyáltalán nem esett térdre, közben az európai gazdaságok elvéreznek. Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell.”


Orbán Viktor: “Ez a kannibalizmus kezdete az unióban”

Egy bombával ért fel a bejelentés, hogy Németország sok száz milliárd eurós mentőcsomagot fogadott el – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a magyar–szerb–osztrák csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón.

“Nem lesz könnyű a tél, és attól tartok a tavasz sem” – húzta alá a magyar miniszterelnök.


Az aradi vértanúkra emlékeztek Dél-Amerika-szerte

A DAMTV egésznapos műsorblokkot szentelt az 1849 október 6-án kivégzett aradi tizenhármaknak. Dél-Amerika egyetlen magyar nyelvű televíziója élőben közvetített több megemlékezésről is, így Argentínából, Brazíliából és Paraguayból is.


Veszélyben lehet a Magyarországot ellátó “Török Áramlat” gázvezeték is

Washington burkoltan már az Óhaza utolsó gázellátási folyosóját, a “Török Áramlatot” is diverzánsakcióval fenyegette meg.


Néhány száz “patkány” bénította meg Budapest forgalmát

“Patkányoknak” nevezte az egyik magyarországi hírportál a néhány hazarontó antimagyar tanár elbocsájtása miatt illegálisan “tüntető” csürhét. A néhány száz fő körüli, a balliberális médiumok szerint ismét “több ezresnek” hazudott, szedett-vedett elemekből álló társaság egy budapesti híd forgalmát is megbénította. A hatóságok most sem léptek fel elég keményen ellenük.

A tüntetésen résztvevő arcokat elnézve galériánkat csak erős idegzetű, ocsmányságokat jól viselő olvasóinknak ajánljuk.


Fortyog a hazaáruló moslék

Lehetőséget látnak Gyurcsányék a nemzetrontó tanárok kirúgásában. Nem hiába, a hazaárulók és a nemzetrontók egy alomból való kártevők. Csurcsányné (Dobrev Klára) egyenesen tombolt örömében, hogy végre néhány száz embert meg tudtak mozgatni valamivel…


“Rohadjál meg, Pintér Sándor” – énekelték az úgynevezett “magyar tanárok”

“Rohadjál meg, Pintér Sándor” – üzenték a budapesti Budenz József Általános Iskola tanárai a magyar belügyminiszternek. A vulgáris csürhe hamiskás “dalba foglalta” a mondanivalóját, amelyet közzé is tettek egy videómegosztón.

Erősen kérdéses, hogy ki akarná ilyen “tanárokra” bízni a gyermekei fejlődését? Épeszű ember aligha.


Kezd bedőlni Karácsony Budapestje

Már a szemétszállítást sem tudja megoldani a nagy lózungokban kommunikáló főpolgármester. A nagyon nagy jóindulattal is esetlen, szemmel láthatóan komoly korlátokkal küzdő ember benyomását keltő főpolgármester a problémák láttán a Katasztrófavédelemhez sietett segítségért…


“Újhülye” nélkül folyatják

Befellegzett a hazaárulónak: még a válogatott hazaárulókból álló párban sem tűrik meg többé a nyíltan magyargyűlölő politikust.


Elhalasztják a szegedi Horthy-emléktábla átadását

A Vitézi Rend október 15-én avatta volna fel a köztéri emléktáblát Szegeden. Egy, a legbrutálisabb rákosista kommunizmus tombolása alatt alapított zsidó szervezetből kinőtt, ma is erősen baloldali kötődésű zsidószervezet fellépése húzhatja keresztül a szépemlékű kormányzó emléktáblájának avatását?


Három hónap alatt több, mint százezer új rendszám

Több, mint százezer újrendszámos autót helyeztek forgalomba három hónap alatt Magyarországon. A baloldal által emlegetett “mélyszegénységről” még egyenlőre szó sincs az Óhazában, de az igazán rémisztő viharfelhők már ott tornyosulnak az egész kontinens felett.


Mi lesz Magyarország sorsa, ha eszkalálódik az ukrán fegyveres konfliktus?

Még a legoptimistább reális forgatókönyv sem nevezhető túl rózsásnak. Tényleg százezres, vagy akár milliós menekülthullám indulhat el Magyarországról?

CIGÁNYBŰNÖZÉS

Mi történt a héten?

A hét legelképesztőbb bűnesetei az Óhazából. Ezen a héten is volt bőven cigánybűnözés. Vegyük sorra, mi történt az Kárpát-medence tehetetlen hatóságainak orra előtt!


“A magyarok jóhíre” – Hatéves kislányt gázolt halálra egy részeg cigány Németországban

A németországi sajtó fennhangon “magyarozza” a gyalázatos cigánybűnözőt.


Egy férfit és a kutyáját is megkéselték a cigányok Csepelen

A kutyán már nem lehetett segíteni. A férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba a túlerőben lévő cigányok brutális támadása után.

EURÓPA

Európa fellélegezhet, biztonságban a zaporozsjei atomerőmű

Putyin elnök elrendelte Európa legnagyobb atomerőműve, a zaporozsjei atomerőmű orosz tulajdonba vételét. Ezzel lezárult a több hónapos, kontinentális nukleáris katasztrófával fenyegető helyzet Európában.

Soros ügynökei az “európai parlamentben” – V. rész

A lista több, mint egyszerűen csak hosszú – egyetlen rész nem is lesz elég arra, hogy bemutassuk, kik is dolgoznak az európai nemzetek végérvényes felszámolásán. Sorra vesszük Európa moslékait, tartsanak velünk!


Az Európán élősködő szörnyszülött – XVIII. rész

Az ún. “európai unió” igaz, édes-hazug brüsszeli máztól mentes története. Hogyan lett a kölcsönös gazdasági előnyöket kínáló együttműködésből egy diktatórikus politikai szörnyeteg?

Európa sírásói – portrésorozat – XV. rész

Hosszú a sor, meg kell hagyni.


Csurka István, a korát évtizedekkel megelőző politikai zseni

Az egykori MIÉP pártelnöke már két évtizeddel ezelőtt is mértani tökéletességgel leírta, hogy hova vezet majd az “eu-csatlakozás”. Egy politikai zseni, aki a vágyott nyugati élet lázálma után rohanó magyarokkal nem tudta időben megértetni, hogy mi vár rájuk.



SPORT

Lesújtott a Magyarok Istene a buzibarát Gulácsira

A lipcsei – mert magyarnak jó szájízzel aligha neveznénk – kapus a Leipzig-Celtic Bajnokok Ligája mérkőzés 10. percében rogyott a földre egy “gulácsisra” sikeredett passz után. A klub által kiadott közlemény szerint a keletnémetek kapusának a jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag.

Hosszú kihagyás következik az abnormalitások érdekében nyíltan kiálló lipcsei kapus számára – már ha valaha még vissza tud térni egyáltalán az élvonalba a harmincon már túljutott kapus. Minden esetre azt őszintén reméljük, hogy a magyar válogatottban már soha többé nem láthatjuk. A hosszú ideje Németországban élő kapus az elmúlt időszakban egyre gyengébb formát mutatott. Különösen – és megalapozott gyanúra okot adóan – a válogatottban ment rosszul a lipcsei kapusnak. Sok magyarországi szurkoló véleménye szerint a magyar válogatott mérkőzésein nem egy esetben szándékosan szerepelt rosszul Gulácsi.

A lipcsei kapus – akkor még a magyar válogatott első számú kapusaként – nyíltan a szexuális aberrációk és az abnormális “családi modellek” pártján emelt szót a magyar gyermekvédelmi törvény megszavazása idején – belső ellenségként támadva hátba a magyar emberek demokratikus akaratát, a meghatározó többségében normalitáspárti magyar nemzetet magát.

A szerencsétlen (?) sérüléssel végre több lehetőség jut majd a bombaformában védő, a nemzeti tizenegyért szívvel-lélekkel elkötelezett zseniális hálóőrnek, Dibusz Dénesnek.


Újra szerepelhetnek a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség rendezvényein az orosz és a fehérorosz sportolók

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) törölte az orosz és fehérorosz sportolók felfüggesztését – közölte a szervezet a hivatalos honlapján. A döntések azonnal hatályba léptek.


Ronaldinho Budapesten

Ezúttal rendben volt az útlevele. A brazil legenda a Teqball Tour budapesti állomásának apropóján járt a magyar fővárosban.


IT – Magyar Informatika magazin
2022 október


A tartalomból:

Fő téma:
A kínaiak már a spájzban vannak
– Piacon az első RISC-V laptop
– 5 nanométeres eljárást fejleszt a kínai SMIC
– A legsötétebb ló – Az SMEE termékpalettája
– Az Alibaba, mint chiptervező?
– Kínai operációs rendszerek

Egyéb témáinkból:
– A Samsung beelőzné a TSMC-t a nanométer-versenyben
– Beleállt a földbe a Stadia, a Google kivezeti a végfelhasználói piacról
– Apple M1-verő MIPS? Rendkívül erősnek tűnik a közelgő eVocore P8700
– Magyar fejlesztők Dél-Amerikában
– Teszt: ARM-szerverek egymás ellen
– Teszt: Intel vs. AMD – Megateszt az AMD 7-es sorozatának részvételével
– Teszt: Méregdrága OLED az asztalon
– Illegális tévés streaming-szolgáltatások Dél-Amerikiában
– Egy apró csoda, az SDR Rádió
– Építsünk MSX2+ retro számítógépet! (I.rész)
– Magyar számítógépek a múltból (I. rész): Aircomp 16
– Teszt: Játék 8k-ban
– Második esély, avagy a régi gépek új élete
– Műholdvevők és a számítógép (I. rész)
– Vezércsel
– Olvasói rovat


TUDOMÁNY

65 éve kezdődött a műholdak kora


1957. október 4-én indult a világűrbe az első műhold, amellyel a Szovjetunió megkérdőjelezhetetlen elsőséget szerzett a világűr hasznosítása terén. Ma már mindennapjaink részei a műholdak, még ha nem is feltételnül vezsünk róluk tudomást. Mobiltelefonjaink navigációs szogáltatásai, a szabadon fogható és előfizetős műholdas televíziócsatornáink jelei mind műholdakon keresztül jutnak el hozzánk.

MÉDIA

Egyre nagyobb gondokat okoz a sajtónak a papírárak emelkedése

Magyarországon már több nagymúltú lap is kénytelen volt felfüggeszteni a nyomtatott kiadását. A nyolcadik “uniós” szankciós csomag beverheti az utolsó koporsószeget is a még létező nyomtatott lapok többségének. A brüsszeli vízfej az Oroszországból származó papírra és papíralapanyagokra is szankciókat vetett ki, tovább drágítva a már amúgy is több, mint kétszeresére drágult papírtermékeket.


Tovább nőttek a Dél-amerikai Magyar Hírlap veszteségei

Az eszközölt racionalizálások minden eredményét elviszi a nyomdai költségek növekedése. A főszerkesztő szerint nincs gond, a lap anyagi helyzete stabil, kalkuláltak a veszteségek növekedésével – de a hatalmas inflációt és az alapanyagok drágulását kénytelen lesz beépíteni az jövő évi előfizetés árba a kiadó.

EGYÉB TÉMÁINKBÓL

Heti szubjektív – Lantos István főszerkesztői jegyzete:
Ugyanazok a rossz arcok már megint!

Meglep minket vagy sem, de ismét ugyanazok a markáns orrok és elálló fülek tűntek fel a budapesti “tanártüntetéseken”, mint az elmúlt évek bármely más ellenzéki ellenséges erők által szervezett magyarországi tüntetésen. Mit akarnak ezek még mindig Magyarországon? Ki pénzeli ezeket a közönséges hazaárulókat?


HUMOR

Bidé (I. rész)
18+

Új képregénysorozat debütál lapunk hasábjain. A főhős nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok (talán nem is annyira csak) képzeletbeli elnöke, Herr President Bidé. Csetlő-botló főhősünk a vaskos elnöki teendők mellett napról-napra kénytelen megbirkózni saját maga, és narkomán fia ügyes-bajos dolgaival is.

A sorozatot kizárólag felnőtt olvasóinknak ajánljuk!

OLVASÓI LEVELEK

Bármely előfizetőnk írhat közérdeklődésre számot tartó olvasói levelet a Dél-amerikai Magyar Hírlapba. A beküldött cikket a rendelkezésre álló hely függvényében közöljük, amennyiben megfelel a jó ízlés alapvető követelményeinek és a hatályos paraguayi jogszabályoknak. Kérjük, a hagyományos levélben történt megkereséskor is tüntesse fel a telefonszámát vagy online elérhetőségeit az esetlegesen szükségessé váló szerkesztői egyeztetésék miatt.


Nehéz az élet

Nehéz az élet. Különösen nehéz most Európa szívében. Nagykanizsai olvasónk írása.


Elég volt!

Argentínai előfizetőnk döntött a Paraguayba történő kivándorlás mellett. Hogy miért? Megtudhatja magától a kivándorlótól!


Pusztulj már el végre Ukrajna!

Kezd már nagyon sokba kerülni nekünk az értelmetlen háborútok. Olvasónk korábbi írásának folytatása.

Saját cikkeket a hirlap@dam.hu email-címre, vagy a szerkesztőségbe postai úton beküldve adhat le.

Bővebben sok más egyéb érdekes témával együtt a Dél-amerikai Magyar Hírlap 2022 október 7-i lapszámában!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük