Tisztelt Olvasóink! Eheti lapszámunk a Dél-amerikai Férfimagazin című lappal együtt jelenik meg.

Eheti lapszámunk nagyméretű, Oroszország új határait már tartalmazó Európa-térképpel jelenik meg.



HÁBORÚ

Népszavazások – A demokratikus akarat győzelme

Herszon, Zaporozsje, a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság hatalmas többséggel döntött az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról. A népszavazásokat szeptember 23-27 között tartották, amelyek ellen számos fegyveres támadást intézett a kijevi junta. Az egyik, Washington által szállított HIMARS-rendszerrel elkövetett terrortámadásban egy volt ukrajnai parlamenti képviselő is életét vesztette.


Kreml: a népszavazás után megváltoznak a biztonsági realitások

Moszkva az Oroszországhoz csatlakozásról szóló népszavazások után a Donbassz, valamint a Herszon és Zaporizzsja területeket érő esetleges támadásokat saját területe elleni támadásként fogja kezelni – erősítette meg Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.


Pekingi diplomácia: Tajvan és Kína egyesülése elkerülhetetlen

A kínai elnök megparancsolta a hadseregnek, hogy a háborúra való felkészülésre összpontosítson.


Szabotázs az Északi Áramlat gázvezetékek ellen

Egészen megdöbbentő. Berlin szerint Ukrajna lehet a elkövető, vagy az oroszok maguk, akik a kijevi juntára akarják terelni a gyanút. A legvalószínűbb opciót azonban nem merték kimondani a “szövetségesek”: szinte teljesen biztos, hogy angolszász országok állnak a támadás mögött: az Egyesült Államok ellen több súlyos bizonyíték is szól.

Németország mindeközben “zöld hullámos”, “szövetségesi szeretettel” kikövezett úton halad a teljesen biztosra vehető megfagyás felé. A német gazdaság januárra teljesen összeomolhat – magával rántva a teljes euróövezetet.


Legalább harminc menekülőt öltek le az ukránok

A háborús bűncselekmény csütörtökön történt Harkov régióban. Az embertelen támadásban több gyermek is meghalt, míg két másikat súlyos, illetve életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.


NATO-ágyúlövedékkel gyilkoltak meg az ukránok egy nőt Donyeckben

A 46 éves nő a helyszínen, a saját irodai székében halt meg. Egy szemtanú leírása alapján az áldozat a nyakán mindkét oldalon erősen vérzett, nem lehetett megmenteni az életét.


Medvegyev: a hiperszonikus fegyvereink gyorsabban elérik az európai és amerikai célpontokat

A Biztonsági Tanács elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev felszólította a “tábornoki csíkokkal rendelkező nyugdíjas idiótákat”, hogy ne ijesztgessék Oroszországot a Krím elleni csapásokról szóló beszéddel, mert hiperszonikus rakétáik hamarabb célba érnek.


Lavrov: a világrend jövője ma dől el

“Ma dől el a jövőbeli világrend kérdése – ez minden elfogulatlan megfigyelő számára világos. A kérdés az, hogy ez egy olyan rend lesz-e, amelyben egy hegemón mindenkit arra kényszerít, hogy az ő hírhedt “szabályai” szerint éljen, amelyek csak neki kedveznek. Vagy lesz ez egy demokratikus, igazságos világ – egy olyan világ, ahol nincs zsarolás és megfélemlítés a nemkívánatosakkal szemben, nincs neonácizmus és neokolonializmus”


Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel

Az együgyű brüsszeli magyargyűlölő ismét kinyitotta a száját – és ahogy szokta, azonnal fel is böfögött valami gusztustalant.


Lavrov: nem volt más választásunk

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ közgyűlésén kijelentette, hogy Moszkvának nem volt más választása, mint katonai akciót indítani Ukrajnában.


Szijjártó: egyes országok nem fogják tudni túlélni a telet orosz gáz nélkül

“Más országok nevében nem tudok nyilatkozni, de Magyarországon, ha leáll az orosz gázszállítás, nem fogjuk kibírni a telet. Most már igen, mert van elég gázunk, de számos európai ország nem tudja túlélni a telet orosz gáz nélkül. Azt azonban nem tudom, maguk a nyugat-európai országok mit gondolnak erről”

VILÁG

Letépték a kék rongyot az olaszok

Koránt sem váratlan, kemény olasz reakciók a már egyre inkább csak egy együgyű futóbolondnak tűnő Ursula von Leyen agresszív kijelentése után. Az úgynevezett “európai bizottság” római székházáról letépték az “eu”-s rongyot, és az olasz trikolórt tűzték ki az épületre. A történtek magyar vonatkozásokkal is bírnak.


Olasz pap: Ne szavazzatok a buzi- és migránsbarát pártokra!

A Verona melletti Sona városának papja kiáltványban kérte a híveit, hogy ne támogassák a bevándorlást és különböző aberrációkat ösztönző pártokat.


Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az egyik észak-amerikai fakenws-gyárnak adott interjújában.


Törökország nagyteljesítményű orosz Szu-35-ös harci repülőgépeket vásárol, ha nem bővítheti amerikai eredetű F-16-os flottáját.

Washington már korábban kizárta a törököket az F-35-ös programból.


Külügyminiszteri találkozó – Szijjártó Lavroval találkozott New Yorkban

Az ENSZ-közgyűlésre érkezett két külügyminiszterek folytatott megbeszéléseket.


Biden: “ő 12 volt, én 30”

“Ez egyszerűen hátborzongató” – írta Kyle Becker konzervatív kommentátor. A Biden-család tagjainak a pedofília gyanúját is időről időre felvető szexuális aberrációi egyre inkább szemet szúróak.

DÉL-AMERIKA

Brazília válaszút előtt

Brazília elnökválasztásának hatalmas tétje van az ország népe számára, de a nemzetközi vonatkozásai is nagyon fontosak. A börtönviselt baloldali Dima az előzetes felmérések szerint legyőzi majd Bolsonaro elnököt – bár ahogy más országokban történt, a közvéleménykutatók Brazíliában is megpróbálhatták befolyásolni a választás eredményét hamis előrejelzéseikkel.


Vándormagyar – IV. rész

Argentin magyarok legszívesebben Magyarországra, az európai magyarok Dél-Amerikába vándorolnak. Új riportsorozatunkban emberi sorsokon át mutatjuk be a “nagy döntés” mögött rejlő okokat.



ÓHAZA

Hazaárulók árnyékkormánya

Tovább bohóckodik a Gyurcsány házaspár. Az ezerszer megbukott politikai hullákat, az úgynevezetett “árnyékkormány-tagokat” elnézve az embernek akaratlanul is eszébe jut, hogy ezek tényleg csak ennyit tudnak felmutatni?


Lázálmok a Mi Hazánknál: “a Mi Hazánk kormányozni fog”

A jobb sorsra érdemes párt a pandémia alatt teljesen kisiklott a nemzeti mederből és korlátolt vakcina-, és vírustagadók gyülekezetévé vált.


Annácska, hogy-hogy nem csúszott fel a botmixer?

Annácska hamarosan ellik, de utána visszatér! Tisztelt Olvasóink, történetünk első “haladár”, liberális szellemiséggel – és liberális nyelvezettel – megírt cikkét olvashatják az eheti lapszámban. Nézzék el nekünk, de meg kell tudunk szólítani a kivétel nélkül gyengeelméjűnek tekinthető liberális polgártársainkat is. Kultúrharcra fel, elő a botmixerekkel!

CIGÁNYBŰNÖZÉS

Mi történt a héten?

A hét legelképesztőbb bűnesetei az Óhazából. Ezen a héten is volt bőven cigánybűnözés. Vegyük sorra, mi történt az Kárpát-medence tehetetlen hatóságainak orra előtt!

EURÓPA

Orbán Viktor: Európában egyre több a dühös ember

„A bevezetett szankciók Európának is óriási károkat okoznak. Sőt, a háború óta, tehát fél év alatt Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert a megemelt energiaexportból. Ez fél év alatt több mint Oroszország 2021-es teljes éves exportbevétele. Ráadásul ennek a pénznek a felét, 85 milliárd eurót az Európai Unió országai fizették ki. Nyugodtan kimondhatjuk: a szankciók következtében az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig nem esett térdre. Ez a fegyver visszafelé sült el, a szankciókkal Európa lábon lőtte önmagát.

Brüsszelben, júniusban a bürokraták azt is ígérték, hogy a szankciók elhozzák a háború végét. A háború végét ma sem látjuk, az energiaszámlák pedig az egekbe szöktek. A szankciós energiaárakat az európai vállalkozások nem, vagy csak nagy nehezen tudják kigazdálkodni. Választ várunk, egész Európa választ vár Brüsszeltől arra a kérdésre, hogy meddig fogjuk ezt csinálni. Ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed. Ideje erről őszintén beszélni amerikai barátainkkal is. Addig, amíg nem késő.

Európában egyre több a dühös ember. Mi tagadás, mi is azok vagyunk. A brüsszeli bürokratáknak meg kell érteniük, hogy nem lehet egész nemzetgazdaságok és emberek millióinak sorsával hazardírozni. Ez felelőtlenség! A magas energiaszámlákra pedig azt válaszolni, hogy küldjük őket Moszkvába, bántó és sértő nyegleség. Nem csoda, ha a feldühödött és magukat becsapva érző emberek egymás után váltják le a szankciókat támogató országok kormányait.”


Hatalmas jobboldali győzelem Olaszországban

Politikai földindulás talján földön: lesöpörte az olasz politika térképéről a nemzet ellenségeit a jobboldali koalíció. Brüsszel emberiségellenes varjúi azonnal károgásba kezdtek Itália népének demokratikus döntése után.


Német szennylap: Magyarország, Lengyelország, Olaszország, Svédország – “egyre több ellensége van Európának”

Egy magából kifordult világ idegen lelkű firkászainak rettegése:

“Hány jobboldali kormányt bír el még az ‘európai unió’? Hosszabb távon ez nem lesz jó” – írta az egyik németországi szennylap, a Süddeutsche Zeitung. Miközben Európa nemzetei sorra öntudatra ébrednek, a kommunista lelkületű sajtószemét “Európát” félti – holott épp az európai emberek ellenségeinek pozíciói gyengülnek a nemzetiek előretörésével. Persze nekik épp a nemzetiek, az európaiakért tenni akaró politikusok a legfőbb ellenség, és egyúttal a legnagyobb akadály aljas terveik megvalósításához…


Gyermekeik megerőszakolásával fenyegetik a rendőröket a migránsok Svédországban

“Megerőszakolom az összes gyerekedet, ha otthon vannak” – mondta a 26 éves, Irakból “menekült” muszlim állat a rendőrnőnek. Az eset mindennapos az egykor oly’ biztonságos skandináv országban: már rég nem “csak” a polgárok, de a rendőrök is rettegésben élnek. Az állam méf a rendőre számára sem adja meg a kellő védelmet, az állampolgárokat pedig egyenesen szándékosan kiszolgáltatja az erőszakos muzulmán hordáknak.


Soros ügynökei az “európai parlamentben” – IV. rész

A lista több, mint egyszerűen csak hosszú – egyetlen rész nem is lesz elég arra, hogy bemutassuk, kik is dolgoznak az európai nemzetek végérvényes felszámolásán. Sorra vesszük Európa moslékait, tartsanak velünk!


Az Európán élősködő szörnyszülött – XVII. rész

Az ún. “európai unió” igaz, édes-hazug brüsszeli máztól mentes története. Hogyan lett a kölcsönös gazdasági előnyöket kínáló együttműködésből egy diktatórikus politikai szörnyeteg?



Európa sírásói – portrésorozat – XIV. rész:

SPORT

Magyarország elverte a németeket is a Nemzetek Ligájában

Újabb emberöltők óta nem látott, szenzációs győzelmet aratott a válogatott – méghozzá annak otthonában, Németországban. A magyar játékosokat megdobálták, a himnuszunkat kifütyülték a német szurkolók – de a győzelmünket ez sem tudta megakadályozni.


Magyarország az Eb-sorsolás első kalapjában

Az angolok oda-vissza verése után a németeket is legyőző és ezzel történelmi tettet végrehajtó válogatott első kalapból – a legjobbak közt – várja az Eb-csoportok sorolását. A 2024-es Eb-t Németország rendezi. Hab a történ, hogy a válogatott a kiváló szereplésének köszönhetően az NL legjobb, A-csoportjában maradt, miközben a nagyképű, térdelgetésben inkább, mint labdarúgásban jeleskedő angolok kiestek a legjobbak közül.


Szijjártó: “Kicsi lett a stadion”

A Magyarország – Olaszország Nemzetek Ligája mérkőzésre közel kétszázezer ember szeretett volna jegyet venni. A stadion befogadóképessége valamivel 67 ezer fő felett van. A sport-, és különösképp stadionellenes ellenzék belső ellenség korábban folyamatosan hergelt Európa egyik legnagyobb és legmodernebb stadionjának megépítése ellen (is).

IT

Kamu 4 nanométeres node-dal “támad” az nVidia

Átverés az nVidia 4 nm-e: valójában 5 nm-es technológiát használnak a legújabb GeForce-ok, idézzük; “egyedi paraméterezés” mellett.

MÉDIA

EGYÉB TÉMÁINKBÓL

Heti szubjektív – Lantos István főszerkesztői jegyzete

OLVASÓI LEVELEK

Bármely előfizetőnk írhat közérdeklődésre számot tartó olvasói levelet a Dél-amerikai Magyar Hírlapba. A beküldött cikket a rendelkezésre álló hely függvényében közöljük, amennyiben megfelel a jó ízlés alapvető követelményeinek és a hatályos paraguayi jogszabályoknak. Kérjük, a hagyományos levélben történt megkereséskor is tüntesse fel a telefonszámát vagy online elérhetőségeit az esetlegesen szükségessé váló szerkesztői egyeztetésék miatt.

A demokrácia csodálatos győzelme

Demokráciaünnep

Saját cikkeket a hirlap@dam.hu email-címre, vagy a szerkesztőségbe postai úton beküldve adhat le.

Bővebben sok más egyéb érdekes témával együtt a Dél-amerikai Magyar Hírlap 2022 szeptember 30-i lapszámában!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük