Vasárnap este Harkov város több kerületében megszakadt az áramellátás, a polgármester szerint az orosz erők mértek csapást infrastrukturális objektumokra, közben több megyéből is áramszünetet jeleztek. Az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint helyi lakosok számoltak be arról, hogy Harkov több kerületében nincs áram és vezetékes víz sem. Később Ihor Terehov – a kijevi juntához hű – polgármester közölre, hogy az oroszok vezette erők megtámadtak egy infrastrukturális létesítményt Harkivban.

Az “infrastruktúrális létesítmény”, mint kiderült, a várost és a régiót elektromos árammal ellátó hőerőmű volt, amely a precíziós eszközökkel végrehajtott akcióban szinte teljesen megsemmisült. A kijevi junta előrenyomulására adott válaszcsapás következtében a város számos részén elment az áram. Ugyanezen okból nincs víz az érintett kerületekben, mert a szivattyúk nem működnek.
    
A Szuszpilne hírportál beszámolója szerint a szomszédos megye székhelyén, Poltavában is több kerületben elment az áram és nincs vezetékes víz sem. Ugyancsak áramkimaradást jelentettek a Donyeck megyei Kramatorszkból. Dmitro Zsivickij, az északkelet-ukrajnai Szumi megye kormányzója arról tájékoztatott, hogy az elektromos hálózat teljesítménye az egész régióban instabil.
    
Valentin Reznyicsenko, a Nyugatról pénzelt katonai jutához hű Dnyiporpetrovszk megyei kormányzó úgyszintén arról számolt be, hogy régiójának több városa és kistérsége áram nélkül maradt az orosz támadások következtében.
    
Vasárnap este maradék-Ukrajna területén mindenütt megszólaltak a légvédelmi szirénák.


(Az MTI jelentésének felhasználásával/Mérvadó orosz forrásokkal pontosítva/DÉL-AMERIKAI MAGYAR HÍRLAP / Címlapkép: Mil.ru)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük