A Hydro Fehérvár AV19 5-1-re kikapott a svájci Zürich Lions otthonában a jégkorong Bajnokok Ligája szombati 4. fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll, és már nem juthat tovább a nyolcaddöntőbe.

    
    Eredmények:
    D-csoport, 4. forduló:
Zürich Lions (svájci)-Hydro Fehérvár AV19 5-1 (1-0, 0-1, 4-0)
————————————————————-
gól: Wallmark (3., 45.), Bachofner (51.), Andrighetto (55.), Texier (60.), illetve Kuralt (40.)

A Fehérvár – amely az első magyar BL-résztvevő, és 25 év után az első magyar szereplője a legrangosabb, akkor még BEK néven futó sorozatnak – a múlt héten hazai jégen előbb a Zürichtől 7-1-re, majd a címvédő svéd Röglétől 2-1-re kapott ki, két napja pedig 7-1-re maradt alul Svédországban.
    
Két és fél perc után emberelőnyben Lucas Wallmark takarásból lőtt gólt Horváth Dominiknak. Azonos létszámban a hazaiak komoly fölényben voltak, a Volán emberelőnyben tudott veszélyeztetni. A magyar kapus a folytatásban is remekül védett, több alkalommal bravúrral. A 35. percben videózás után derült ki, hogy a hazaiak szabálytalanul, szándékosan kézzel juttatták a korongot a kapuba, ezért maradt az 1-0. Azonban a szünetre már 1-1-el mentek el a felek, mert egy kontrát Anze Kuralt góllal zárt le.
    
A záró harmad elején – kivédekezett fehérvári emberhátrányok után – megint vezetést szerzett a Lions. Wallmark lett a hivatalos gólszerző, miután egy kapu előtti kavarodásnál a hazaiaktól ő ért hozzá utoljára a koronghoz, amely a kapusról csorgott be. Fokozatosan fáradt a Fehérvár, és az 51. percben Jérome Bachofner közelről nem hibázott. Az utolsó percekben két volt NHL-es, Sven Andrighetto és Alexandre Texier az üres kapuba lőtt.
    
A Fehérvár a lengyel Katowice elleni két októberi összecsapással zárja a sorozatot.

    A csoport másik összecsapásán:
Rögle Ängelholm (svéd)-GKS Katowice (lengyel) 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)
    Az állás: 1. (és már továbbjutott) Rögle 12 pont, 2. (és már továbbjutott) Zürich 10, 3. Katowice 2, 4. Fehérvár 0
    Az első két helyezett jutott a nyolcaddöntőbe.


(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük