Partraszállást kísérelt meg egy ukrán deszant Enerhodar közelében, a támadást könnyedén visszaverték – jelentette ki Vlagyimir Rogov, az ukrajnai Zaporizzsja megye Moszkva-barát közigazgatási főtanácsának tagja.

“Az ukrán partraszálló erők áttöréssel próbálkoztak Enerhodar felé, de nem sikerült megvetniük a lábukat, a part az ellenőrzésünk alatt áll” – ismertette a tényeket Rogov.
    
“Ezt megelőzően, az enerhodari partraszállás mellett megkíséreltek áttörni Dnyiporudne felé, ahol a légierővel is harcoltak, valamint Vaszilovka felé is. Ez volt a harmadik próbálkozás” – mondta.
    
Az ukrán hadsereg szeptember 1-jén hajnalban, majd éjjel tett sikertelen kísérletet a partraszállásra Enerhodar és a zaporozsjei atomerőmű közelében.
    
Rogov szerint pénteki partraszállási kísérlet célja is a hídfőállás megteremtése volt a nukleáris létesítmény elfoglalásához.
    
Az orosz hadsereg által márciusban elfoglalt zaporizzsjai erőmű és mellette lévő Enerhodar város területét a kijevi junta fegyveres erői rendszeresen támadják drónokkal, nehéztüzérséggel és sorozatvetővel. Az orosz légvédelmi rendszerek a legtöbb támadást visszaverték, de a lövedékek az erőmű infrastruktúrájában és a nukleáris hulladéktárolóban is kárt okoztak.

A kijevi junta mindent tagad: a bolond kijevi vezetés szerint az oroszok saját magukat lövik.


(MTI nyomán, javítva / A címlapkép a Vosztok-2022 hadgyakorlaton készült: Mil.ru, CC-BY 4.0)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük