A zsidók szemét nagyon szúrja a magyarok megbecsült kormányzójának szobra a Parlamentben. Ismeretes, hogy a Mi Hazánk mozgalom Dúró Dóra képviselőasszony parlamenti irodájában állított méltó emléket Magyarország szépemlékű kormányzónak, Vitéz nagybányai Horthy Miklósnak. Alább az MTI jelentéseiből szemezgettünk:


A “mazsike” követeli a Parlamentben felállított Horthy-szobor eltávolítását

A “magyar zsidó kulturális egyesület” (“mazsike”) felháborodását fejezte ki a kedden, az Országgyűlés alelnökének irodájában felállított Horthy-szobor miatt, és követelte annak eltávolítását. Az gyesület MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra reagált, hogy kedden a Mi Hazánk szobrot állított Horthy Miklós egykori kormányzónak a Parlamentben. A szobrot az Országgyűlés alelnökének irodájában helyezték el.
    
Az irományban többek közt az áll: “közösségüket mélységesen megdöbbentették és felháborították a történtek”. Azt írták: “a Mi Hazánk párt képviselői vagy nincsenek tisztában történelmi tényekkel (sic!), vagy ismerik ezeket, és ennek ellenére emléket kívántak állítani annak a Horthynak, akinek kormányzósága idején elpusztult a II. magyar hadsereg csaknem kétszázezer katonája, munkaszolgálatosa”. Továbbá “több mint négyszázötvenezer zsidó, cigány és más kisebbséghez tartozó magyar állampolgárt deportáltak” – azt állítva ezzel, hogy “a magyar adminisztráció hathatós közreműködésével”.
    
Úgy fojtatták a nem éppen kulturális kérdésben eljáró zsidók: “ez a szoborállítás olyan jelkép, amelyet minden tisztességes és jóérzésű magyar állampolgár elutasít” – amely persze a legkevésbé sem igaz. A magyarok többsége – különös tekintettel a valóban tisztességes magyarokra – a legmélyebb tisztelettel gondol a volt kormányzóra. Horthy Miklós pozitív emlékezete élénken él a 45 éves kommunista-, majd évtizednyi liberális terror ellenére is a magyar emberekben.

A zsidó szervezet még azt is hozzáfűzte, hogy ez “ütközik a kormány által hirdetett zéró toleranciával és az Alaptörvényben rögzített elvekkel is”. “Sérti minden áldozat emlékét” – szajkózták a jól ismert, már unalomig ismételt sorokat.
    
Az egyesület azt követeli, hogy “ezt a nemzetközi szégyenfoltot”, az Országgyűlés alelnökének irodájában felállított Horthy-szobrot Kövér László, az Országgyűlés elnöke azonnal távolíttassa el.


(az MTI jelentésnek felhasználásával / DÉL-AMERIKAI MAGYAR HÍRLAP)

Az úgynevezett “nácizmus üldözötteinek országos egyesülete” az “állami vezetéstől” fellépést vár a Parlamentben felállított Horthy-szobor miatt

A úgynevezett “nácizmus üldözötteinek országos egyesülete (továbbiakban: nüb)” a “holokauszt-túlélők nevében” tiltakozik Horthy Miklós szobrának parlamenti elhelyezése miatt, és azt követeli (sic!) “a magyar állam vezetőitől”, hogy lépjenek fel a szobor eltávolítása érdekében.

Az egyesület szerdán juttatta el az MTI-hez a “nüb” elnöke, Schiffer János által jegyzett közleményét, reagálva arra, hogy kedden a Mi Hazánk szobrot állított Horthy Miklós egykori kormányzónak a Parlament “egyik hivatalos irodájában”.
    
“Egyesületünk meggyőződése szerint nevezettnek nem lehet szobra az (sic! – a magyar) Országházban, még akkor sem, ha azt egy alelnöki irodában helyezték el, a Parlament ugyanis nem a szélsőjobboldali képviselők magánterülete, hanem a nemzet szimbolikus épülete” – mondta az egyesületük nevében Schiffer.
    
A “nüb” felszólította a “magyar állami vezetőket”, köztük a köztársasági elnököt, a miniszterelnököt és az Országgyűlés elnökét, hogy “tegyenek meg mindent” a Horthy-szobor eltávolítása érdekében. A felszólítást természetesen “következményekkel” való fenyegetés is követte:

“Ha ezt nem teszik meg, ez nyílt beismerése lesz annak, hogy valójában egyetértenek a szobor parlamenti jelenlétével annak ellenére, hogy az megbecsteleníti azt az épületet, ahol a magyar Szent Koronát elhelyezték” – olvasható a Schiffer János által jegyzett közleményben.

(MTI nyomán)


Az ajvékolás kapcsán a szerkesztőségben felmerült gondolataink

Igen, mi magyarok az Óhazában és Dél-Amerikiában is egyet értünk Vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzóúr szobrának parlamenti elhelyezésével. Már rég ott lenne a helye az egészalakos szobrának is – és nem egy képviselői irodában, hanem a Szent Korona mellett, a Parlament kupolacsarnokában. Szerintünk, tisztességes magyarok szerint. A magyarság burkolt sértegetését pedig a leghatározottabban visszautasítjuk! A magyarság legkiválóbbjait – mint amilyen ember Vitéz nagybányai Horthy Miklós volt – pedig minden tisztességes magyarnak kutya kötelessége megvédenie az idegenlelkületű, nemtelen és teljes mértékig oktalan támadásokkal szemben.


(DÉL-AMERIKAI MAGYAR HÍRLAP)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük