Három játszóhelyén összesen tizennégy bemutatót tervez a 2022/2023-as évadban a Miskolci Nemzeti Színház. A színház keddi évadnyitó ülése után kiadott közlemény szerint a teátrum 199. szezonjában a Nagyszínházban Mohácsi János A falu rossza című népszínművet, Szabó Máté pedig Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperáját rendezi. Ray Cooney A miniszter félrelép című vígjátékát Keszég László, Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operáját Rusznyák Gábor, Shakespeare Vízkereszt, vagy bánom is én című vígjátékát pedig Béres Attila színrevitelében láthatja a közönség.
    
A Kamaraszínházban Rusznyák Gábor rendezi az által írt, A “K” ügy című “zenés túlkapást”, a Micimackót Béres Attila, Bródy Sándor A dada című színművét pedig Szőcs Artur állítja színpadra. Darvas Benedek-Pintér Béla Gyévuska című zenés játékának rendezője Ascher Tamás lesz, a Miskolci Balett Jobb későn, mint soha / Vörös napló című táncelőadásának rendező-koreográfusa pedig Kozma Attila.
    
A Játékszínben lesz látható Thomas Bernhard A színházcsináló című színműve (rendező: Keszég László), Heinrich von Kleist Amphitryon című vígjátéka (rendező: Szabó Máté), Paul Foster I. Erzsébet című darabja (rendező: Szőcs Artur), valamint a Miskolci Balett Plasztik Bombasztik című táncelőadása (rendező-koreográfus: Kozma Attila).
    
A közlemény szerint Béres Attila igazgató az évadnyitón elmondta, hogy a 2021/2022-es évadban 110 ezer néző váltott jegyet a Miskolci Nemzeti Színház előadásaira.
    
Az igazgató megemlékezett a társulat nyári sikereiről is: a Tartuffe című előadás a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a Lear halála a Gyulai Várszínház színpadán vendégeskedett, a társulat több művésze volt látható idén a Szegedi Szabadtéri Játékokon csaknem 24 ezer néző előtt, Solti Csaba balettmester Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át, Harsányi Attila színművész pedig a Kaszás Attila-díj egyik jelöltje.
    
Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere az évadnyitón azt mondta: “mindent megteszünk azért, hogy a Miskolci Nemzeti Színház meg tudja tartani azt a színvonalat, azt a hihetetlen lehetőséget és kreativitást, amivel minket megörvendeztet estéről estére”.
    
A 2022-2023-as évadban a Miskolci Balett tíz új tagot – Massa Mattia, Elena Gil Fernandez, Lorenzo Gallo, Adéla Lisková, Martyna Warzocha, Nagy Richard, Alex Dobre, Sofia Sulpizi, Andrii Ivanov és Havasi Virág Nina – köszönt, új tagokkal gyarapodik a színház énekkara, a Jézus Krisztus Szupersztár musicalben pedig négy egyetemi hallgató is látható lesz.


(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük