Az Egyesült Államokban hétfőn mintegy 1300 légijáratot töröltek, 7400 késve indult és érkezett főként az ország délnyugati részeit sújtó heves viharok miatt, amelynek halálos áldozata is van. A legtöbb járattörlés Dallas-Fort Worth nemzetközi repülőterén volt, de az állam más repterein is voltak járatkimaradások.
    
A FlightAware repülésügyi portál szerint New York város három jelentős repülőterét – JFK, Newark és La Guardia – is érintették a törlések, késések. Vasárnap országszerte 900 járatot kellett törölni a rendkívüli körülmények miatt.
    
A legsúlyosabb viharok Texas északi részén, illetve Dallas környékén pusztítottak hétfőn, ahol helyenként 30 centiméternyi eső hullott, villámáradásokat okozva, amelyekben legkevesebb egy ember életét vesztette. A rendőrségi beszámoló szerint egy 60 éves asszonyt autójával ragadott el az áradás. A víz számos autóutat öntött el, sokakat a tűzoltók, és önkéntes segítők mentettek ki járműveikből. Eközben Texas állam történelmi szárazsággal is küzd.  
    
Viharok sújtották Ohio északkeleti részét is, ahonnan villámáradásokról, áramkimaradásokról adott hírt a helyi sajtó. Két megyére rövid időre tornádó-figyelmeztetést is kiadtak.


(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük