A Póta Georgina, Madarász Dóra és a Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie duó is búcsúzott a női páros főtábla első fordulójában a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló asztalitenisz kontinensviadalon. A hatodik helyen kiemelt Póta, Madarász kettősnek ez volt az első meccse a tornán, ellenfele a selejtezőből feljutott, rendkívül kellemetlen stílusú Maria Xiao, Adina Mihaela Diaconu spanyol, román páros volt, amely ugyan nem régóta szerepel együtt, de egyesben mindkét tagja remek játékos.
    
Ezt rögtön az elejétől bizonyították is, nagy összhangban dolgoztak az asztalnál, míg a magyarok nem találták az ellenszert a játékukra, s többször könnyűnek tűnő labdákat rontottak. A vége magyar szempontból kellemetlen csalódás lett: a rivális mindössze 18 perc alatt, három szettben nyert, s lépett tovább a 16 közé.
    
“Két párost nem akartunk kapni a selejtezőből, a lengyeleket és ezt a spanyol, román kettőst” – kezdte az MTI-nek Póta. – “Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz és el kell ismerni, hogy most jobbak voltak. Nem rontottak sokat, mi pedig bele-belehibáztunk. Nekem ez volt az első meccsem ebben a teremben, ez mindig nehéz.”
    
Madarász hozzátette: nagyon kellemetlen stílusban játszott a rivális, és szerinte a szervafogadáson ment el a mérkőzés.
    
“Ha ez rossz és nem tudunk minőséget indítani, akkor ők vannak olyan jók, hogy szétszedik a játékunkat. Külön-külön is jók, de együtt borzasztó kellemetlenek” – fogalmazott.
    
Ahogy Pótáék nem örültek a spanyol, román párosnak, úgy a selejtezőből feljutott Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie kettős sem repesett az örömtől, amikor megtudta, hogy az első helyen kiemelt luxemburgi Ni Xia Lian, Sarah de Nutte páros lesz az ellenfele. Ezzel együtt mindent megpróbáltak a magyarok, a harmadik szettet nagy csatában meg is nyerték, de végül érvényesült a papírforma, az 59 éves (!), kínai származású Ni Xia Lian által irányított duó jutott a nyolcaddöntőbe.
    
“Úgy álltunk hozzá, hogy nincs veszíteni valónk, ráadásul ők egy összeszokott páros, nekünk pedig ez az első versenyünk együtt. Megpróbáltunk egy olyan taktikát felállítani, hogy valamennyire jó legyen, ez néha működött, néha nem, de szerintem nem vallottunk szégyent, nyertünk egy szettet, ennyi volt benne” – mondta Bálint.
    
Eredmények:
    női páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Maria Xiao, Adina Mihaela Diaconu (spanyol, román)-Póta Georgina, Madarász Dóra 3-0 (4, 8, 6)
Ni Xia Lian, Sarah de Nutte (luxemburgi)-Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie 3-1 (6, 5, -11, 5)

    később:
    férfi páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Ecseki Nándor, Szudi Ádám-Maciej Kubik, Samuel Kulczycki (lengyel) 18.40
Majoros Bence, András Csaba-Abdullah Talha Yigenler, Ibrahim Gündüz (török) 18.40
    női és férfi egyes, selejtező, bejátszó a főtáblára, 2. kör:
Bálint Bernadett-Surján Szabina (szerbiai) 20.30
Szudi Ádám-Mihai Bobocica (olasz) 21.05
Lakatos Tamás-Pető Zsolt (szerbiai) 21.05

    korábban:
    női    egyes, selejtező:
    21. csoport:
Bálint Bernadett – Amelija Uce-Nikolov (macedón) 3-0 (4, 8, 1)
    férfi egyes, selejtező:
    17. csoport:
András Csaba-Toomas Libene (észt) 3-0 (10, 9, 6)
    András csoportgyőztesként feljutott a főtáblára.
    19. csoport:
Szudi Ádám-Federico Giardi (San Marinó-i) 3-0 (4, 4, 6)
    24. csoport:
Lakatos Tamás-Filip Radulovic (montenegrói) 3-1 (-9, 5, 3, 9)


(MTI / Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük