A tavaly bronzérmes Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó ezúttal már az első fordulóban búcsúzott a férfi páros főtáblán a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló asztalitenisz kontinensviadalon, a Majoros Bence, András Csaba kettős ugyanakkor bejutott a legjobb 16 közé.

A negyedik helyen kiemelt Ecseki, Szudi egység egy lengyel párossal csapott össze a keddi első körben, és összességében simán kapott ki. Az elvesztett első szett után még sikerült ugyan egyenlíteni, de aztán az ellenfél akarata érvényesült. Hiába kért időt a negyedik játszmában, 5-2-es lengyel vezetésnél Muskó Péter szövetségi kapitány, ez sem használt.
    
“Ismerjük az ellenfelet, tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Ők együtt versenyeztek utánpótlásban, Ochsenhausenben folyamatosan játszanak párost csapattársakként, úgyhogy tudtuk, hogy nagyon veszélyesek. Ezt igazolták is, végig nagyon jó teljesítményt nyújtottak mindketten” – nyilatkozott az MTI-nek Szudi.
    
“Talán a szettenkénti két-három extra megoldás nálunk hiányzott, náluk pedig megvolt, ez eredményezte a különbséget. De egyelőre nem tudom, mi történt, át kell gondolnunk, meg kell néznünk még egyszer” – mondta Ecseki.
    
Majoros és András mindössze másodszor szerepel együtt párosban – ők a 14. kiemeltek -, de egyáltalán nem látszott rajtuk, hogy ne lennének összeszokva, viszonylag simán verték török ellenfelüket. A két magyar játékosnak nyilván lendületet ad az a tény is, hogy egyesben mindketten csoportgyőztesként jutottak a selejtezőből a főtáblára.
    
“Ez természetesen önbizalmat ad, egy plusz löketet, ezen kívül pedig hasonló a játékstílusunk, ezért is lehet, hogy viszonylag gyorsan tudunk alkalmazkodni a másikhoz, és jól működünk együtt” – nyilatkozott Majoros.
    
“Én végig úgy éreztem, hogy ez a csata inkább fejben zajlik, mert játékban az első két szettben bizonyítottuk, hogy felülmúljuk az ellenfelet” – mondta András, arra utalva, hogy a bíró ugyan figyelmeztette a törököket, hogy szabályosan szerváljanak, ők tovább feszítették a húrt és változatlanul megpróbálták kizökkenteni a magyarokat.
    
“A játékunkkal azonban meg vagyunk elégedve, szerintem tökéletes volt az első fordulóhoz képest” – tette hozzá András Csaba.
    
Majorosék a nyolcadikként rangsorolt belga Florent Lambiet, Martin Allegro párossal játszanak majd szerdán délelőtt a nyolc közé kerülésért.
    
Eredmények:
    férfi páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Majoros Bence, András Csaba-Abdullah Talha Yigenler, Ibrahim Gündüz (török) 3-0 (6, 5, 11)  
Maciej Kubik, Samuel Kulczycki (lengyel)-Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3-1  (7, -6, 5, 5)
    
    korábban:
    női páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Maria Xiao, Adina Mihaela Diaconu (spanyol, román)-Póta Georgina, Madarász Dóra 3-0 (4, 8, 6)
Ni Xia Lian, Sarah de Nutte (luxemburgi)-Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie 3-1 (6, 5, -11, 5)

    később:
    női és férfi egyes, selejtező, bejátszó a főtáblára, 2. kör:
Bálint Bernadett-Surján Szabina (szerbiai) 20.30
Szudi Ádám-Mihai Bobocica (olasz) 21.05
Lakatos Tamás-Pető Zsolt (szerbiai) 21.05

    korábban:
    női    egyes, selejtező:
    21. csoport:
Bálint Bernadett – Amelija Uce-Nikolov (macedón) 3-0 (4, 8, 1)
    férfi egyes, selejtező:
    17. csoport:
András Csaba-Toomas Libene (észt) 3-0 (10, 9, 6)
    András csoportgyőztesként feljutott a főtáblára.
    19. csoport:
Szudi Ádám-Federico Giardi (San Marinó-i) 3-0 (4, 4, 6)
    24. csoport:
Lakatos Tamás-Filip Radulovic (montenegrói) 3-1 (-9, 5, 3, 9)


(MTI / A címlapkép illusztráció: MTI/Koszticsák Szilárd)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük