Bálint Bernadett kikapott a női egyes selejtező csoportszakaszának második fordulójában a müncheni multisport Európa-bajnokság asztalitenisz-versenyében.

A kézdivásárhelyi születésű, 2015 óta Magyarországon élő, 26 éves Bálint Bernadett (a világranglista 171. helyezettje) azzal a román Irina Ciobanuval (178.) csapott össze hétfőn kora este, aki hozzá hasonlóan magabiztos győzelmet aratott a vasárnapi nyitófordulóban. Ennek alapján ez az összecsapás volt a négyes csoport döntője, de nagy csata nem alakult ki. Az elejétől a román játékos irányított, Bálintnak hiába volt a harmadik játszmában labdája a szépítéshez, Ciobanu végül három szettben nyert.
    
“Az ellenfelem nagyon agresszíven játszott, ez nekem nem fekszik, én inkább féltávról tudok jól játszani, a gyors játékosokkal nekem nehezebb dolgom van. Az történt, amit nem akartam: egyszerűen nem tudtam megtalálni azt a taktikát, amivel meg tudom most verni” – mondta az MTI-nek a magyar játékos hozzátéve, hogy a harmadik szettben, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány időkérése után még a szerváival meg tudta zavarni ellenfelét, de aztán a végén nem volt szerencséje.
    
Bálint Bernadett kedden még asztalhoz lép a selejtezőben, s ha a papírforma érvényesül, a második helyen zárhat a négyesében, azaz harcban lehet a főtábláért.
    
Az egyes selejtezőben 24 csoportban játszanak a versenyzők, a győztesek egyből a 64-es főtáblára kerülnek, a másodikokra azonban további egy vagy két mérkőzés vár az elitmezőnybe jutásért.
    
A nőknél Póta Georgina és Madarász Dóra alanyi jogon főtáblás, Hartbrich Leonie pedig a selejtezőből biztosította a helyét a legjobbak között, ahogy a férfiaknál Majoros Bence is.
    
Közben hétfőn lejátszották a vegyes páros elődöntőjét, a negyeddöntőben az Ecseki Nándor, Madarász Dóra duót búcsúztató francia Emmanuel Lebesson, Jianan Yuan és a román Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette kettős jutott a 19.20-kor kezdődő fináléba.

    Eredmények:
    női egyes, selejtező:
    21. csoport:
Irina Ciobanu (román)-Bálint Bernadett 3-0 (6, 8, 10)
    vegyes páros, elődöntő:
Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadett (román)-Gárdos Róbert, Sofia Polcanova (osztrák) 3-2 (-5, -7, 9, 7, 6)
Emmanuel Lebesson, Jianan Yuan (francia)-Lubomir Pistej, Barbora Balazova (szlovák) 3-0 (4, 6, 12)
    A vesztesek bronzérmesként zártak.

    korábban:
    női egyes, selejtező:
    7. csoport:
Hartbrich Leonie-Ariel Barbosa (luxemburgi) 3-1 (8, -9, 3, 6)
    Hartbrich csoportgyőztesként főtáblára jutott.
    férfi egyes, selejtező:
    19. csoport:
Szudi Ádám-Alex Naumi (finn) 3-2 (6, -8, -10, 9, 8)
    24. csoport:
Dimitrije Levajac (szerb)-Lakatos Tamás 3-1 (-7, 6, 3, 8)
    17. csoport:
András Csaba-Samuel Kulczycki (lengyel) 3-0 (9, 4, 7)
    12. csoport:
Majoros Bence-Jakub Zelinka (szlovák) 3-1 (6, 8, -9, 7)  
    Majoros csoportgyőztesként főtáblára jutott.


(MTI / Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük