“Emberölési kísérlet” miatt letartóztattak két fiatal cigányt hétfőn, mert a gyanú szerint Molotov-koktélokat dobtak egy véméndi házba “az ott alvó emberek közé” szombaton éjjel.

Ahogy Magyarországon mondani szokták: ez sem idén barnult. A cigány elfogását rendőrségi testkamera rögzítette.



A nyomozás eddigi adatai alapján a két cigány az általuk elkészített Molotov-koktélokkal egy véméndi ingatlanhoz ment, amelyben a tulajdonosok aludtak. A gyanúsítottak az ingatlan középső szobájának zárt ablakán dobták be a palackokat, ami miatt a szobában található ingóságok meggyulladtak. A csörömpölésre a sértettek felébredtek és értesítették a tűzoltóságot.
    
Az egyik gyanúsított fiatal kora ellenére már büntetett előéletű – ez persze a legkevésbé sem ritka a cigányok közt – míg társa valamilyen csoda folytán eddig büntetlennek számított, bár vele szemben köznyugalom elleni bűncselekmény elkövetése miatt intézkedést már alkalmaztak. Nagyon jó kérdés, és sajnálatos módon beszédes a magyarországi “igazságszolgáltatás” hatékonyságát illetően, hogy miként úszta meg büntetlenül az egyébként felderített bűncselekményt.
    
A cigányok – akiket a hírügynökségi fogalmazásban szemérmesen csak “fiatal férfiakként” említenek – letartóztatását egy hónapra rendelték el “több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés” alapos gyanúja miatt.
    
A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és egyikük védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentett be fellebbezést, míg a másik védő nem fellebbezett. A bíróság határozata így nem végleges.


(MTI nyomán / Helyi informátor pontosításával)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük