Az elődöntőben szereplő magyarok közül hárman is bejutottak a vasárnapi fináléba, Milák Kristóf ráadásul 100 méter pillangón a legjobb idővel. Női 200 méter gyorson Késely Ajna végül visszalépett az elődöntős szerepléstől – a vasárnapi 1500 méter gyorsra pihen rá -, így a magyar színeket csak a szám junior Európa-bajnoka, Pádár Nikolett képviselte. A 16 esztendős úszó, aki délelőtt 1:59.62 perccel ötödikként jutott tovább, az elődöntőben egyéni csúcsát (1:57.91) megjavítva, 1:57.80-nal újra az ötödik helyet szerezte meg összesítésben.
    
“Végre igazán nagy kétszázas úszónak éreztem magam, végig húztak magukkal a többiek, és amikor láttam, hogy százötvennél gyakorlatilag együtt vagyok Isabel Goséval, az valami elképesztő lendületet adott. Nagyon boldog vagyok” – nyilatkozott a futam után Pádár.
    
Ezt követően jött a férfi 100 méter pillangó. Miláknak, a szám címvédőjének, olimpiai ezüstérmesének és újdonsült világbajnokának mindössze 14 perce volt azt követően, hogy 100 méter gyorson országos csúccsal ezüstérmet nyert a világrekorddal győztes román David Popovici mögött. A Honvéd klasszisát csak megszorongatni tudták, 51.01-gyel az első helyen került a fináléba, míg a szám másik magyarja, Kós Hubert – aki 200 méter háton nyolcadik lett – 51.69-cel nyolcadikként “csúszott” be.
    
Férfi 200 méter mellen nem volt esélyük továbbjutni a magyaroknak, ugyanakkor a vegyes specialista Verrasztó Dávid (2:12.64) és Zombori Gábor (2:13.47) is javítani tudott délelőtti idején, előbbi a 12., utóbbi a 15. helyen végzett.


(MTI / Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük