A triatlonosoknál a férfiaknál és a vegyes váltóban is várható jó magyar szereplés a müncheni multisport Európa-bajnokságon. Lipták Tamás, a magyar szövetség (MTSZ) szakmai igazgatója az MTI-nek elmondta: a férfiaknál a tokiói olimpián hetedik Bicsák Bencét, a 2021-ben U23-as világbajnok Lehmann Csongort, valamint Dévay Márkot idei formája alapján egyaránt a legjobb 15 közé várja, de a verseny alakulásától függően bármelyikük a legjobb hat között is végezhet.
    
“Márknak erre akkor van esélye, ha a verseny egy korábbi szakaszában el tud menni egy szökéssel, míg Bence és Csongor a záró számban, a futáson igazán jó tempóra képes, amennyiben tehát addig nagyjából együtt marad a mezőny, a hajrá nagyon izgalmasan alakulhat esetükben” – mondta.
    
A sportvezető jelezte: Bragmayer Zsanett, aki idén szintén nagyszerűen teljesített, korábbi betegsége miatt mégsem indul egyéniben. A tokiói olimpián 12. helyezett versenyzőnek begyulladt foga miatt kellett edzéseket kihagynia a felkészülési időszak hajrájában, így végül az a szakmai döntés született, hogy egyéniben kihagyja az Eb-t, és csak a váltóversenyben vesz részt. Bragmayer hiányában női egyéniben a másik két magyar induló, Kovács Zsófia és Sárszegi Noémi számára a középmezőny a reális célkitűzés.
    
A magyar váltóban Bragmayer mellett a július közepén a tiszaújvárosi Európa-kupa-versenyen junioroknál győztes Dobi Lili lesz a másik női induló, a férfiakat viszont csak a helyszínen jelölik ki.
   
“A párizsi olimpiát, illetve az odáig vezető kvalifikációs időszakot illetően folyamatosan keressük a legideálisabb összetételt, a legerősebb csapatot, ettől függetlenül erős váltót indítunk Münchenben, amely a legjobb hat között végezhet, de még az éremszerzés sem kizárt” – nyilatkozta Lipták Tamás.
    
A jövő vasárnapig tartó multisport Eb-n a triatlonsoknál a nők egyéni versenyét pénteken, a férfiakét pedig szombaton rendezik, míg a vegyes váltók vasárnap küzdenek majd meg egymással az Olimpiai Parkban.


(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük