Megfertőződött” buzimajomhimlővel egy négyéves kislány Németországban – jelentették kedden német hírportálok az országos közegészségügyi intézet (RKI) adatai alapján. Németországban első alkalommal mutatták ki a kórokozót gyermek szervezetében.
    
A kislány “két fertőzött felnőttel” – feltételezhetően két buzival – “él együtt” a Baden-Württemberg tartományi Pforzheimben. A tartományi egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint elővigyázatosságból vizsgálták meg, miután kimutatták az első fertőzést a háztartásban. Eddig nem jelentkeztek nála a betegség tünetei.

Arról nincs információ, hogy a kislánnyal a “két felnőtt” fajtalankodott volna – bár a betegség bizonyítottan csak “erős testi kontaktussal” terjed. Arról sem szólt a németországi hatóságok nyilatkozata, hogy a joggal feltételezhető pedofil nemi erőszak ügyben indult-e eljárás?
    
Az RKI-nál május elején regisztrálták az első németországi buzimajomhimlős eseteket. Keddig 2982 igazolt fertőződést jegyeztek fel. A betegség mind a 16 tartományban megjelent – és jelenleg szinte kizárólag csak LMBTQNZP+ “személyeket”, azaz abnormális szexualitás vonzalmakkal rendelkező deviánsokat érint.
    
Az intézet ismeretei szerint a “vírus elsősorban szexuális úton terjed Németországban, főleg férfiak körében”. A fertőzöttek szinte mind felnőtt férfiak – nyilván mind buzik, akik fajtalankodás közben “tették magukévá” a kórokozót – csupán hét nő és két kiskorú – egy – nyilván szintén deviáns – 15 és egy 17 éves kamasz van közöttük.
    
Az esetek többségében a fertőzés enyhe lefolyású betegséggel jár. Halálos áldozatot Németországban még nem regisztráltak.
    
Az Afrika egyes részein évtizedek óta ismert és ritkán előforduló buzimajomhimlő május óta Európában, Észak-Afrikában és más térségekben is terjed – mindenek előtt a fajtalankodó buzeránsok körében.

Egyes tudósok szerint nem zárható ki – sőt, a legvalószínűbb forgatókönyv – hogy az afrikai néger törzsek körében nem ritka, állatokkal történő közösülés (zoofília) közben került át most is a vírus egy majomról egy afrikaira, majd egy buzeráns néger hurcolta azt be az európai és észak-amerikai buzik “köreibe”.

Ezt megerősítendő, a vírusterjedés korai szakaszában a spanyol hatóságok bezártak egy madridi köcsögklubbot, ahol fekete “csemegéket” is felkínáltak egymásnak a deviáns ratyik.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) júliusban globális egészségügyi vészhelyzetnek nyilvánította a járványt. Azóta a WHO külön felhívta a figyelmet arra, hogy a betegség elsősorban az egymással fajtalankodó buzeránsok betegsége.


(Az MTI jelentésének felhasználásával / DÉL-AMERIKAI MAGYAR HÍRLAP / A címlapkép illusztráció: MTI/Balogh Zoltán)

One thought on “Buzimajomhimlő – Megfertőztek egy gyermeket Németországban”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük