Az amerikai kormány ideológiai nyomás alá helyezte Európát és különösen Brüsszelt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a texasi Dallasban.

A kormányfő az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en tartott beszédében hangsúlyozta: “az Obama-adminisztráció megpróbált arra kényszeríteni bennünket, hogy változtassuk meg Magyarország alaptörvényét, és töröljük ki abból a keresztény és nemzeti értékeket”. A szabad világ vezető hatalma “arra akart bennünket kényszeríteni, hogy változtassuk meg az alkotmányunkat egy globális liberális elképzelés szerint” – fogalmazott. Hozzáfűzte: sikeresen ellenálltak ennek a kísérletnek.
    
Kifejtette: Texast az Egyesült Államok magányos csillag államának is nevezik, ami azt jelenti, hogy “a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték itt, Amerikának ezen táján”. “Hazám, Magyarország, Európa magányos csillag állama”, a magyarok a függetlenségért, a szabadságért és a szuverenitásért harcoltak az elmúlt 500 évben – fogalmazott. Hozzátette: “harcoltunk a kereszténységért a közép- és újkorban, harcoltunk a kereszténydemokráciáért a huszadik században, és ezt a harcot a mai napig folytatjuk”.
    
Megjegyezte: ő egy olyan ország vezetője, amely “a mai napig a progresszív liberálisok támadása alatt áll”.


(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük