HÁBORÚ

Elkerülhetetlen a III. Világháború

Biztonságpolitikai elemzőnk vezércikke.


Európa mindenen is spórolna – de mindenek előtt a saját polgárainak életszínvonalán

Miközben a brüsszeli vízfej egyre több pénzt éget el a semmire és tízmilliárd-szám áramlanak az eurók Ukrajna feneketlen kútjaiba, egyre hajmeresztőbb ötletek születnek Európa (sajnálatos módon) top-vezetőitől. A spórolást nem magukon, vagy az értelmetlen, ideológiai alapú kiadásokon kezdenék – hanem az átlagembereken. A ruhamosás helyetti “szellőztetés” és a télen 17-18 fokos otthonokról folyó őrült vita után újabb vérlázító ötletek láttak napvilágot. Európa a saját sírját ássa – miközben az így csupán értelmetlen áldozatokat kívánó “erőfeszítései” ellenére az új világrend formálódásába semmiféle beleszólása nem maradt. Borzalmas idők várnak Európára – a készülődő harmadik világégéstől függetlenül is.


Pokoli fogyasztói árak Európában

Az átlagember számára az elviselhetetlenség közelébe szöktek a fogyasztói árak Európában. Leginkább az alapvető létszükségleti cikkek ára emelkedik, amely a legszegényebbekre már valóban kibírhatatlannak nevezhető terhet ró. Kihagyott étkezések, elrongyolódó ruhatár jellemzik az egykor volt jómódú európai munkásosztály tagjait, de már a középosztály életszínvonalának süllyedése is szemmel látható. Félévszázados csúcsokon az infláció, az emberek szinte semmiféle valós segítségre nem számíthatnak a “felelős politikai vezetőiktől”.


Egyre jobban fáj az észak-amerikaiaknak is Biden ámokfutása

San Francisco-i vendégtudósítónk írása.


Budapest alkalmatlan főpolgármestere az emlékművek díszkivilágításán spórolna és száműzné az autókat az utakról

Mindeközben szolgálati autóval – és jogosítvány híján sofőrrel, mert még jogosítványt sem volt képes szerezni, többszöri bukás után feladva – jár a munkába a csak a politikai reklámok kedvéért kerékpározó Karácsony, mert saját elmondása szerint “fáj a háta”. Persze leginkább a buszsávban, szabálytalanul – miközben százezrek állnak naponta órákat az ámokfutása nyomán állandósult budapesti dugókban. Méhlegelők, “klímavészhelyzet” – avagy hogyan tegyünk tönkre egy európai fővárost egyetlen főpolgármesteri ciklus alatt.

EURÓPA

Az Európán élősködő szörnyszülött – 4. rész

Az un. “európai unió” története. Hogyan lett a kölcsönös gazdasági előnyöket kínáló együttműködésből egy diktatórikus politikai szörnyeteg?


Európa sírásói – portrésorozat – 1. rész: Josep Borrell

Kivel is kezdődhetne eme sorozat, mint az akadékoskodó, idegen érdekekért, hamis “értékekért” Európát önszántából és a legnagyobb örömmel feláldozó politikusszörnyeteggel?

A hálózat csapdájában – 3. rész

Mélyebb hangévtelű cikksorozat Svédország és Finnország volt és ma regnáló politikusairól hazaárulóiról – emigráns magyar történeti szállal.



DÉL-AMERIKAI MAGYARSÁG KONFERENCIA 2022

A mindez idáig legsikeresebb Magyarságkonferencia utózöngéiből.

SPORT

Csonka vizes vb-t rendeznek Magyarországon

Az orosz és a fehérorosz csapat nélkül, az oroszországi Kazany helyett rendezte meg parádés gyorsasággal az ez évi vizes világbajnokságot Magyarország. Kevesebb, mint négy hónap alatt sikerült lebonyolítani azt, ami normál esetben évekig tartott volna. A csonka világbajnokság fináléjához kövezelegve megerősíthetjük: Magyarország ismét helyt állt a megoldhatatlannak látszó helyzetben.


100 ÉVES A DÉL-AMERIKAI MAGYAR SAJTÓ

A dél-amerikai magyar sajtó története – XIII. rész: A hetvenes évek vége

Száz éve kezdődött a dél-amerikai magyar sajtó története. Nem kevesebbre vállalkoztunk, mint hogy felgöngyölítjük a kontinens magyar kolóniáinak teljes sajtótörténetét. Tartsanak velünk! Ígérjük, izgalmas utazás vár ránk téren és időn át…

EGYÉB TÉMÁINKBÓL

Heti szubjektív – Lantos István főszerkesztői jegyzete

Férfinek nevezhető-e még a “modern férfi”? Elkorcsosuló világunkban az utolsó összetartó egység, a család – azon belül is a fehér ember családja került ellenségeink célpontjába. A férfiből egy hazájáért és családjáért élő és haló hősből egy elnyomott, csak megvetésre érdemes senkit kreált a hollywoodi propaganda – miközben a semmire sem jó ratyikból kotyvasztott “modern hősöket” magának.

Mikor ébredsz már fel végre, ember? Lassan semmid sem marad, ami valóban a tiéd.


OLVASÓI LEVELEK

Bármely előfizetőnk írhat közérdeklődésre számot tartó olvasói levelet a Dél-amerikai Magyar Hírlapba. A beküldött cikket a rendelkezésre álló hely függvényében közöljük, amennyiben megfelel a jó ízlés alapvető követelményeinek és a hatályos paraguayi jogszabályoknak. Kérjük, a hagyományos levélben történt megkereséskor is tüntesse fel a telefonszámát vagy online elérhetőségeit az esetlegesen szükségessé váló szerkesztői egyeztetésék miatt.


Családok, rendben – de mi lesz a nyugdíjasokkal?

Nyugdíjas olvasónk a már nem aktív korosztály lehetőségeiről érdeklődött. Megoldás van: egyrészt megoldható a kétgenerációs otthon, másrészt önálló nyugdíjas sorházak is épülnek – szintén medencével, dupla garázzsal 160-400 m2 bruttó lakterülettel. Szabó Tamás kommunikációs menedzser részletezi, hogy pontosan mik is a lehetőségek.

Válaszol: Szabó Tamás, a beruházás kommunikációs menedzsere

Saját cikkeket a hirlap@dam.hu email-címre, vagy a szerkesztőségbe postai úton beküldve adhat le.

Bővebben sok más egyéb érdekes témával együtt a Dél-amerikai Magyar Hírlap 2022 július elsejei számában!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük