A Texasban egy kamion rakterében hétfőn holtan talált, 50 illegális migráns mintegy fele latin-amerikai volt – közölte kedden Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter. A mexikói diplomácia vezetője a mikroblogján tudatta, hogy a halottak közül eddig huszonkét mexikói, hét guatemalai és két hondurasi migránst sikerült azonosítani. A másik tizenkilenc halálos áldozat állampolgársága nem ismert. A halottak között nem voltak gyermekek.
    
Az illegális bevándorlók holttesteit hétfőn találták meg San Antonio városában, ahol a hőmérséklet aznap a 39,4 Celsius fokot is elérte.
    
Az amerikai hatóságok beszámolója szerint a kamion rakterében nem volt ivóvíz, sem működő klímaberendezés. Az utánfutóban tizenhat túlélőt – köztük négy gyereket – találtak, akiket kórházba szállítottak, sokan közülük hőgutát kaptak.
    
“Szeretném részvétem nyilvánítani a katasztrófában érintettek hozzátartozóinak” – jelentette ki kedden Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök. A politikus bejelentette, hogy július 12-én Washingtonban találkozik Joe Biden amerikai elnökkel, s megbeszéléseik egyik központi témája az Egyesült Államok felé irányuló migráció lesz.
    
Az Egyesült Államok és Mexikó határán gyakran történnek embercsempészethez köthető halálos incidensek.


(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük