Mihályvári-Farkas Viktória nem jutott be a döntőbe 1500 méter gyorson vasárnap a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A 18 éves magyar versenyző 16:26.21 perces eredménnyel előfutamában a hatodik, összesítésben pedig a 12. lett, akárcsak a tokiói olimpián, ahol ennél majdnem 24 másodperccel gyorsabban (16:02.26) úszott.

Mihályvári-Farkas Viktória rajtja.
(MTI/Illyés Tibor)


    
A fiatal úszó a futam után sírva nyilatkozott, mint elmondta, nem sokkal a verseny előtt elképesztően elkezdett izgulni, ez pedig még a rajtkövön, majd a vízben sem múlt el. Hozzátette, az elmúlt év eredményei – olimpiai hatodik hely és Európa-bajnoki ezüst 400 méter vegyesen – olyan terhet raktak rá, hogy neki itt már szinte kötelező lenne döntőbe jutnia, ezt viszont most úgy tűnik, nem bírta.
    
Hozzátette, ez egy teljesen új helyzetet jelent a számára, de bízik benne, hogy felül tud kerekedni és a jövő szombati 400 méter vegyesre rendbejön.
    
A leghosszabb medencés távot a szombat óta már 16-szoros világbajnok Katie Ledecky teljesítette a leggyorsabban, az amerikai klasszis több mint kilenc másodpercet vert az összesítésben második olasz Simona Quadarellára.


(MTI / Címlapkép: MTI/Illyés Tibor)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük