Bűnöző cigánycsaládot fogtak a rendőrök – de hogyan is foghattak volna másfélét? A nagykőrösi rendőrök befejeztek egy év elején indult lopási ügyet. A végére tíz helyszínhez tudták kötni – különböző felállásban – a cigány apát, két fiát és két további rokonukat.

A cigányhorda egyik tagja hónapok óta letartóztatásban van, fiatalkorú testvére bűnügyi felügyeletét rendelte el a bíróság, a többiek: a “személyi szabadságukban korlátozott” fiúk apja, az ő élettársa, valamint a fiatalkorú nagybátyja a magyar igazságszolgáltatás mélységes szégyenére szabadlábon “védekezhetnek”.


Loptak ahonnan csak tudtak a cigányok

Idén januárban jelezték a rendőrségen, hogy egy nagykőrösi ház ablakainak párkánylemezeit ismeretlenek megrongálták, egy darabot el is vittek. A lopási kár nem volt jelentős, de a lemezek lefeszegetésével okozott rongálási kár több tízezer forintra rúgott. Néhány nappal később egy lakatlan ingatlan kerítését taposták le ismeretlenek, majd a kifeszített ajtón bejutva háztartási gépek kábeleit lopták el. Jártak hívatlanul egy másik lakatlan házban, ahonnan mosógépet, mikrohullámú sütőt, gázpalackot és kályhacsövet vittek el. A helyi buszpályaudvar mosdójából leszerelték a csaptelepet, csövet, majd távoztak, egy Sarkantyú utcai házból pedig négy aranygyűrűt loptak el. Az “illegális beszerzőkörutak” zsákmányainak egy részét később hulladékátvevő helyeken, illetve zálogházban értékesítették.

A fiatalkorút egy sportcipő ellopásával is meggyanúsították, amit egy helyi iskola öltözőjéből lopott el. A nyomozók a 17 éves, bűnügyi felügyelet alatt álló gyanúsítottat tíz, 37 éves apját három, 24 éves unokabátyját négy, 18 éves, letartóztatott testvérét egy, az unokabáty 29 éves élettársát két helyszínhez tudták kötni a nyomozók.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a lopás bűntettének és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek. Ahogy lenni szokott, innentől már érdemi igazságszolgáltatás nem várható az ügyben.


Főszerkesztői jegyzet

Európa (remélhetőleg) eljövendő szebb napjaiban talán szóba kerülhet a dél-amerikai bérrabtartás kérdése. Azt hiszem, sokunk nevében mondom: mi örömmel vennénk kezelésbe ezeket a gazembereket.



(Police.hu jelentése nyomán / Dél-amerikai Magyar Hírlap / Címlapkép: Police.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük