A kormány mindent megtesz azért, hogy a gyermekek számára biztosítsa az egészséges életmód feltételeit – jelentette ki a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője, amikor Climberry gyermek falmászóközpontot avatott a főváros XI. kerületében, Újbudán szombaton.

Ezt szolgálta a mindennapos testnevelés bevezetése, de a kerületben számos sportlétesítmény, a Tüskecsarnok, tanuszoda, futókörök és szabadtéri fitnesz pálya megvalósítása is – mondta Simicskó István.
    
A politikus úgy vélekedett, hogy a veszélyekkel teli XXI. században a fizikai aktivitások fejlesztése olyan képességekkel vértezi fel a gyermekeket, amelyek révén sikeresen le tudják győzni az élet nehézségeit.
    
Különösen ilyen a minden izomcsoportot megmozgató falmászás, amelynek gyakorlását lehetővé teszi az új Climberry központ – mondta Simicskó István.
    
Sántha Albert, a falmászó központot működtető Omnivagus Túra és Szabadidő Egyesület vezetője elmondta, hogy a két teremből álló, közel 4 méter magas mászófalakkal felszerelt központ közel 60 millió forintba került.
    
A fejlesztést magánadományokból és állami forrásokból finanszírozta a közel 20 éve működő egyesület.
    
A létesítményt úgy alakították ki, hogy már a legkisebbek is biztonsággal kipróbálhatják a mozgáskoordináció, így az idegrendszer fejlesztésére is alkalmas falmászást – tette hozzá.


(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük