A nyugati érdekekben mindig előszeretettel eljáró “uniós versenyhatóság” nevű, közönséges bohócokat tömörítő szervezet “vizsgálatot indított” annak megállapítására, hogy három cseh digitális földfelszíni televíziócsatorna (DTT) üzemeltetői számára nyújtani tervezett 18 millió eurós állami juttatás összhangban van-e az “uniós állami támogatási szabályokkal” – közölte az “európai bizottság” nevezetű vízfejszervezet pénteken.

A brüsszeli bohócok sajtóközleménye szerint az intézkedés kedvezményezettjei a cseh közszolgálati műsorszolgáltató, a Česká Televize, valamint két magán DTT-, azaz földi sugárzású digitális platform-szolgáltató, a České Radiokomunikace és a Digital Broadcasting lennének.
    
A cseh kormány tavaly közölte a brüsszeli idiótákból álló “bizottsággal”, hogy a DTT-szolgáltatókat kompenzálni kívánja a párhuzamos sugárzás költségeiért, az intézkedés költségvetése 18 euró millió lenne.

Döbbenetes, hogy egy (nevében még) független európai ország nem biztosíthatja, finanszírozhatja a legalapvetőbb médiaforrásokat a saját népének, a saját területén, a saját államának járó frekvenciákon a brüsszeli idióták “engedélye” nélkül.

Az elmarasztaló “döntést remélők” sorában természetesen ott sorakoznak a külföldi tulajdonú műholdas, kábel- és IPTV-s magánszolgáltatók, akiknek a brüsszeli vízfej valójában az érdekeit képviseli ebben az ügyben. Őket nagyon zavarja az ingyenesen elérhető, jó minőségű televízióadást kínáló csehországi földi digitális platform léte – hiszen enélkül jóval nagyobb profitot talicskázhatnának ki Csehországból.

Intő jel Dél-Amerika népei számára, hogy ilyen a mi kontinensünkön soha ne történhessen meg, a MERCOSUR soha ne nőhesse ki az országok számára előnyös gazdasági együttműködés kereteit – és ne válhasson egy diktatórikus, idegen érdekeket képviselő politikai szörnyszülötté, mint amilyen az un. “európai unió”.


(Az MTI jelentésének felhasználásával / Dél-amerikai Magyar Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük