Az olasz válogatott búcsúzott az “élvonaltól” a finnországi jégkorong-“világbajnokságon”, miután a hétfői játéknapon kikapott a kazah csapattól egy ki-ki mérkőzésen. A 2022-es “világbajnokság” idén csak a nevében világbajnokság, ugyanis az egyik, ha nem a legjobb válogatott, az orosz csapat (a szintén kiváló fehérorosszal egyetemben) sportszakmai ok nélküli kizárás miatt nem vehet részt a küzdelmekben.

A másik délutáni találkozón a csehek a 8. percben ütött góllal verték az amerikai együttest, és ezzel bejutottak a csütörtöki negyeddöntőbe. Az esti osztrák-brit összecsapáson dől el, ki lesz a másik kieső.
    
Az már korábban, a divízió I-es világbajnokságon eldőlt, hogy jövőre a magyar és a szlovén válogatott játszhat a legjobbak között a búcsúzók helyén – remélhetőleg hazai pályán, a magyar-szlovén rendezésű A-csoportos jégkorong-világbajnokságon. Az eseményre pályázó másik ország az idei rendező (sic!) Finnország, amely Észtországgal közösen adna helyt ismét a vb-nek – lényegesen “szegényesebb” körülmények közt, mint amit a hatalmas magyarországi sportcsarnok tudna biztosítani.

A 2023-as elitcsoportos világbajnokság rendezési jogát korábban Oroszország nyerte, azonban azt az ukrajnai speciális műveletek nyomán, politikai nyomásra elvették tőle a világbajnokságot, és kizárták a világbajnokságról a nemzeti jégkorong-válogatottját is.

    
    Eredmények:
    A csoport (Helsinki):
    7. forduló:
Kazahsztán-Olaszország 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)
    később:
    6. forduló:
Kanada-Dánia 19.20

    B csoport (Tampere):
    6. forduló:
Csehország-Egyesült Államok 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
    később:
    7. forduló:
Ausztria – Nagy-Britannia 19.20


(MTI nyomán)

One thought on “Jégkorong-“vb” – Az olasz válogatott búcsúzott az élvonaltól”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük