Berlini látogatása során Alberto Ángel Fernández argentin államfő Scholz németországi kancellárral találkozott. Alberto Ángel Fernández az ukrajnai események kapcsán megemlítette, hogy az élelmiszerek és a energia drágulása révén egész Latin-Amerika megszenvedi a háború következményeit, vagyis az ukrajnai háború “globális kérdéssé, a világ problémájává vált”.
    
Elmondta, hogy hazája, az erőforrásokban gazdag Argentína sok mindent képes nyújtani mindabból, amire a világnak ebben a helyzetben szüksége van. Argentína nagy élelmiszer-, és energiaexportőr, így például a világ második legnagyobb palagáz-készletével rendelkezik, és a cseppfolyósított földgáz (LNG) és a hidrogén piacára is be akar lépni szállítóként. Mindez azt jelzi, hogy “nagyszerű lehetőségek” kínálkoznak az argentin-német együttműködésre – fejtette ki Alberto Ángel Fernández.
    
Kérdésre válaszolva határozottan kijelentette, hogy “Latin-Amerika a béke földje, ahol elutasítják a háborút”, így Argentína nem kíván fegyvereket szállítani az orosz támadás ellen védekező ukrán hadseregnek, de természetesen készen áll arra, hogy hozzájáruljon a konfliktus tárgyalásos rendezéséhez.


(Az MTI jelentésének és argentin médiaforrások felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük