Mindössze két év tíz hónap letöltendő börtönre ítélt egy “férfit” a Pesti Központi Kerületi Bíróság kerítés, nők prostitúciós tevékenységre kiközvetítése miatt – fogalmazott jogi nyelven a közleményben a Fővárosi Törvényszék csütörtökön. A szerdán kihirdetett elsőfokú ítélet szerint az ügy elsőrendű vádlottja anyagi haszonszerzés céljából lányokat közvetített ki szexuális szolgáltatásra, amelynek részleteiről ő állapodott meg az ügyfelekkel. A lányoknak keresetük egy részét közvetítői díjként át kellett adniuk a férfinak, aki azt is tudta, hogy a kurvák egy része 18 éven aluli.
    
Egy ízben az ügy másodrendű vádlottja bemutatott az elsőrendűnek egy mindössze 14 éves lányt, akit “rábírt” arra, hogy az elsőrendű irányítása alatt prostitúciós tevékenységet végezzen. A harmadrendű vádlott pedig annak ellenére folytatott szexuális tevékenységet a kiskorú sértettel, hogy tudomása volt a lány életkoráról.
    
A bíróság a büntetések kiszabásakor mindhárom vádlottnál enyhítő körülményként (sic!) értékelte az időmúlást és az eljárás elhúzódását, az elsőrendű vádlott idős korát és egészségi állapotát, a másik két vádlottnál pedig büntetlen előéletüket, valamint, hogy kiskorú gyermekek eltartásáról gondoskodnak. Az elsőrendűnél súlyosító körülmény volt büntetett előélete, a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatti elkövetés, a többszörös halmazat, a folytatólagosság, a szervezettség, valamint a hosszú időn keresztül történő elkövetés.
    
A kerületi bíróság az elsőrendű vádlottat 5 rendbeli – 3 esetben folytatólagosan – 18 év alatti személy sérelmére elkövetett, illetve 66 rendbeli – 50 esetben folytatólagosan – üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette miatt 2 év 10 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra, valamint több mint 9 millió forint vagyonelkobzásra ítélte. A másodrendű vádlottat a bíróság bűnsegédként, 18 év alatti személy sérelmére elkövetett kerítés miatt mondta ki bűnösnek és ezért őt 7 hónap – 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte, míg a harmadrendű vádlott megrontás miatt 1 millió 375 ezer forint pénzbüntetést kapott elsőfokon.
    
Sajnálatos módon a botrányosan enyhe ítélet sem jogerős egyenlőre.


(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük