Tarackokkal és rakéta-sorozatvetőkkel viszonozta az Azov náci csoport kitörési kísérleteit a Donyecki Népi Milícia a mariupoli Azovsztal acélműnél – közölte szerdán helyszíni jelentésében orosz védelmi minisztérium Zvezda tévécsatornája és a Rosszija 1 közszolgálati televízió. Az orosz katonai tárca szerda este kihirdette, hogy csütörtöktől szombatig, reggel nyolctól este hatig ismét humanitárius folyosókat nyit a távozni kívánó civilek számára az Azovsztalból.
    
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerdán egy moszkvai tanácskozáson bejelentette, hogy az ukrán neonáci fegyveres csoportosulás maradványait biztonságosan körülzárták az Azovsztal területén belül. Rámutatott, hogy a nacionalisták semmibe vették a civilek szabadon bocsátására és a fegyverletételre vonatkozó, többször megtett ajánlatot, amelynek elfogadása esetén a nemzetközi joggal összhangban garantálnák számukra az életet és a kíméletes bánásmódot.
    
Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerda esti hadijelentésben egyebek között arról számolt be, hogy precíziós rakétacsapással megsemmisítettek egy amerikai gyártmányú, tüzérség elleni radart Popaszna közelében. Délelőtt más információk mellett azt is közölte, hogy nagy hatótávolságú légi és tengeri indítású precíziós fegyverek hat vontatási alállomást semmisítettek meg Podborci, Lvov (Lemberg), a kárpátaljai Volóc, Timkove és Pjatihatka vasútállomása közelében – amelyeken keresztül amerikai és európai eredetű fegyvereket és lőszereket szállítottak a Donyec-medencébe a kijevi rezsimhez hű fegyveres csoportok számára.
    
Ukrán rakéták találták el szerdán a Donyec-medence Makejevka területén lévő olajtárolót, felgyújtva annak négy, egyenként ötezer tonnás tartályát. A támadás következtében a Pervij Kanal tévécsatorna jelentése szerint tíz civil megsérült.


(Az MTI jelentésének felhasználásával / MTI orosz források alapján javítva)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük