HÁBORÚ EURÓPÁBAN


Beindulhat az orosz henger

Ismét taktikát válthatott az orosz hadigépezet: a felőrlés taktikáját rövidesen átveheti a totális letámadás módszere. Többféle találgatás is felmerült a különböző hírszerzői szolgálatoknál, elemzőknél és szakértőknél. Megpróbáltuk ezekből kihámozni, minek lehet realitása. Mi várható május 9-ig, a az orosz állami ünnepig, a “Győzelem Napjáig”? Lehet-e teljes mozgósítás Oroszországban?


Komoly kihívások előtt az ötödik Orbán-kormány

A pandémia generációk óta nem látott kihívások elé állította az egész világot, így Magyarországot is. A negyedik Orbán-kormány sikerrel vette az akadályt, a magyarok járványkezelése példaértékkel szolgált Európa és a világ többi része számára is. A járványhelyzetből még teljesen ki sem lábalva valószínűleg kevesen gondolták, hogy rövid időn belül ennél is nagyobb kihívással, egy szomszédban zajló háborúval kell szembenéznie Magyarországnak…


Folytatódtak az ukrán fenyegetőzések Magyarország irányába

Régi mondás, hogy a pofátlanságnak is van határa – de úgy látszik, ez az ukrán rezsimre nem érvényesíthető igazság. Miközben tízmilliárdokat költ Magyarország az Ukrajnából menekülőkre, és további tízmilliárdos tételt ukrán segélyprogramokra – az ukrán bábrezsimnek nem telik köszönetre, csupán követelőzik és fenyegeti Magyarországot, az ország belügyeibe is folyamatosan beavatkozva.


Mikor omolhat össze az ukrán rezsim?

Magyarország létbiztonságát évtizedek óta nem látott mértékben veszélyeztető biztonsági fenyegetés a soviniszta kijevi rezsim létezése. A Magyarországgal szemben egyre agresszívabban fellépő kijevi “ukrán” bábkormány pusztulása megváltás lesz Magyarország számára – no de mikor következhet be a kijevi terrorállam összeomlása? Exkluzív biztonságpolitikai szakértői elemzés.


Újabb nyugati szankciók Oroszországra és további fegyverszállítások Ukrajnába

A Nyugat elavult fegyverek garmadájával próbálja elnyújtani a ukrajnai polgárok szenvedéseit. Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy 40 éves, kis hatótávolságú légvédelmi rendszerekkel és vietnámi háborús veterán lövészszállító járművekkel háborút lehet nyerni Oroszország ellen. Az ukrajnai egy proxyháború, amelyet Washington vív közvetve Oroszországgal, a céljai közt pedig utolsók közt sincs az “ukránok megvédése”: legfontosabb célkitűzése az Egyesült Államok minden nagyobb globális konkurensének meggyengítése, beleértve a saját “szövetségeseiket”, a kontinentális Európa NATO-tagállamait is. Közben már épül az új, a “régi” fölé helyezkedő washingtoni szövetség is, amely angolszász államok szorosabb biztonságpolitikai együttműködésére épül majd – kiegészülve az ázsiai csatlósállamokkal, mindenek előtt Japánnal, Dél-Koreával és Tajvannal.


Fake News-figyelő

Rengeteg átlátszó hazugság került be a fősodratú médiákba a háborúval kapcsolatban. Az ukránok – ha valamiben tényleg erősebbek – nyilvánvalóan hathatós nyugati támogatással – akkor az a háborús propaganda és dezinformáció. Összeszedtük, ki mit hazudott az elmúlt héten. Előre annyit elárulhatjuk: volt bőven hamis hír ezen a héten is!


Fallout shelter, avagy nukleáris kihullástól védő óvóhely – házilag (II. rész)

Késő bánat most belekezdeni egy “rendes” óvóhely építésébe – de tehetünk pincéink, vagy más, izolálható helységeink biztonságosabbá tételéért. Egy nukleáris világháború másodlagos hatásai minden további nélkül túlélhetőek Dél-Amerikiában. Megmutatjuk azt is, hogy hogyan!


100 ÉVES A DÉL-AMERIKAI MAGYAR SAJTÓ


A dél-amerikai magyar sajtó története – VI. rész: Az 56-os eseményekig vezető időszak sajtója

Száz éve kezdődött a dél-amerikai magyar sajtó története. Nem kevesebbre vállalkoztunk, mint hogy felgöngyölítjük a kontinens magyar kolóniáinak teljes sajtótörténetét. Tartsanak velünk! Ígérjük, izgalmas utazás vár ránk téren és időn át…


100 éves a dél-amerikai magyar sajtó – a május 28-i televíziós műsor programfüzete érdekességekkel, háttérinfomrációkkal

Egész estés műsorblokkal rendelkezik a Dél-amerikai Magyar Televízió (DAMTV) május 28-án a százéves jubileumát ünneplő dél-amerikai magyar sajtó előtt tisztelegve.


EGYÉB TÉMÁINKBÓL


Brüsszeli vízfejek Magyarország ellen

Ha már a magyarországi választások eredményét az elköltött milliárdok ellenére sem tudták érdemben befolyásolni – és állítani egy nemzetellenes, brüsszelita csatlós rezsimet Magyarország élére – úgy Brüsszel zsarnokai megindítják bosszúhadjáratuk újabb fejezetét, az un. “jogállamisági eljárást” Magyarország ellen. Elérkezett az idő, hogy érdemben beszéljünk a HUXIT-ről, Magyarország XXI. századi rabláncainak lerázásáról?


Betiltott médiák

Villámgyorsasággal tiltották be a szólásszabadság és a média szabadságának “élharcosai” a releváns oroszországi médiumokat. Így került még a háború előtt tiltólistára a németek birodalmi terveire veszélyt jelentő RT DE, majd az ukrán konfliktus kirobbanását követően az RT egyéb európai csatornái is – mint ahogy az RT America angol nyelvű adását is ellehetetlenítették a más országok esetében a média szabadságát oly hevesen védelmező washingtoni döntéshozók. Így jártak az orosz nyelvű médiumok az egyébként hatalmas, 30-40%-ot kitevő orosz kisebbséggel rendelkező balti államokban is. Az RT és az orosz nyelvű csatornák nyugatra szánt változatai azonban továbbra is élnek és virulnak, mindössze orosz műholdakra költözött a terjesztésük. Az egyéni vételt esélytelen betiltani Európában épp úgy, mint Észak-Amerikában – tehát aki akarja, ezekben az országokban is követheti a “másik oldal” nézőpontjából az eseményeket. A probléma az egésszel, hogy itt bizony olyan alapelvek sérültek, mi több lettek semmibe véve, amire – a történtek nyomán kimondható, hogy csak a retorika szintjén – a nyugati társadalmak alapvető mechanizmusai épültek.


Bővebben sok más egyéb érdekes témával együtt a Dél-amerikai Magyar Hírlap 2022 május 5-i számában!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük