Kihasználva a mairupoli Azovsztalnál érvényben lévő csendrendeletet, az Azov neonáci zászlóalj és az ukrán fegyveres erők harcosai tüzelőállásokat foglaltak el – közölte Vagyim Asztafjev, az orosz védelmi minisztérium sajtóosztályának munkatársa. Az orosz fegyveres erők és a Donyecki Népi Milícia egységei tüzérség és a légierő segítségével elkezdték megsemmisíteni ezeket az állásokat. Az Izvesztyija című napilap az orosz katonai vezetésre hivatkozva jelentette, hogy az Azov fegyveresei a Nemzetközi Vöröskereszt gépkocsijait is lőtték. A harcok intenzitása az elmúlt hetekben alábbhagyott, mert az Azovsztalban körülzárt ukrán egységek már “sehová sem mennek”.
    
A Donyecki Népköztársaság belügyminisztériumának közlése szerint az ukrán csapatok hétfőn is megszegték a csendrendeletet, és lőni kezdtek, amit viszonozni kellett.
    
A donyecki területvédelem törzse közölte, hogy kedden helyi idő szerint 8 és 16 óra között 149 embert, köztük 22 gyereket evakuáltak Mariupolból a bezimennojei menekültbefogadó állomásra.


(MTI nyomán)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük