Az ötödik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a világliga európai döntőjében, miután a szombati helyosztón magabiztosan, 14-9-re nyert a horvátok ellen.

Az már eldőlt, hogy Märcz Tamás olimpiai bronzérmes együttese nem juthat a sorozat júliusi, strasbourgi szuperdöntőjébe.

    Eredmény, az 5. helyért:
Magyarország-Horvátország 14-9 (3-1, 1-3, 5-2, 5-3)
—————————————————
a magyar csapat gólszerzői: Vámos 4, Burián 3, Konarik, Angyal 2-2, Vigvári Ve., Nagy Á., Mezei 1-1

A magyar válogatott a torna csütörtöki nyitónapján a spanyoloktól szenvedett 10-9-es vereséget, az 5-8. helyért zajló helyosztók pénteki első körében viszont gólgazdag mérkőzésen 14-13-ra legyőzte az olimpiai ezüstérmes görögöket.
    
A horvátok elleni összecsapáson – amelyre ezúttal Erdélyi Balázst, illetve a két csapat egymás elleni olimpiai negyeddöntőjében hét gólt szerző Manhercz Krisztiánt nem nevezte a szakvezetés – a nagyszünetig fej fej mellett haladtak az együttesek, utána viszont a négygólos Vámos Márton vezette magyar válogatott ellépett riválisától és magabiztos győzelmet aratott.
    
Märcz Tamás szövetségi kapitány koronavírusos megbetegedése miatt nem lehetett ott a csapattal, de mint azt a szövetség honlapjának elmondta, együttese ezen a mérkőzésen játszott a legjobban a tornán.
    
“Fontos, hogy napról napra látszott a fejlődés. Sokat beszéltünk az elmúlt napokban Németh Zsolttal és Mátéfalvy Csabával arról, hogy mit szeretnék látni, igyekeztem alájuk dolgozni, felvázoltam a taktikát, amelyet túlnyomó részben sikerült jól megoldania a csapatnak. Egyedül a második negyed volt kaotikus, ezt leszámítva az történt a medencében, amit mi szerettünk volna. Lendületes és gyors támadásvezetés, bátor vállalások, remek kapusteljesítmény Vogel Somától, akit a védekezés is jól segített” – nyilatkozta a szakember, aki szerint jól szolgálta a felkészülést az elmúlt három nap. Hozzátette, a hazai világbajnokságra május 25-én kezdi a felkészülést az Európa-bajnoki címvédő gárda.

    bronzmérkőzés:
Spanyolország-Montenegró 15-10 (6-3, 0-3, 4-2, 5-2)
    döntő:
Szerbia-Olaszország 12-9 (3-2, 3-2, 3-2, 3-3)

    korábban:
    a 7. helyért
Görögország-Franciaország 18-12 (5-2, 4-3, 6-3, 3-4)


(MTI / A címlapkép korábban készült, illusztráció: MTI/Kovács Tamás)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük