Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. csütörtökön Budapesten. Az aláírást követően Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára kiemelte, a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. a 92. olyan vállalat, amellyel stratégiai partneri együttműködést kötött a kormány.

Németh Zsolt, a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelõ Zrt. vezérigazgatója (b) és Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára stratégiai együttműködési megállapodást ír alá a minisztériumban 2022. március 31-én.
(MTI/Koszticsák Szilárd)


    
Az államtitkár elmondta, tavaly a magyar gazdaság növekedési rekordot ért el, többek között az olyan, világszínvonalat képviselő vállalatoknak köszönhetően is, mint a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt.
 Magyar Levente szólt arról is, hogy a stratégiai ágazatban működő Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. több mint ezer munkavállalót foglalkoztat, közülük mintegy 120-an kutatás-fejlesztés területén dolgoznak, magas hozzáadott értéket képviselő tevékenységet végeznek.
    
Az államtitkár rámutatott arra, az utóbbi időben a vállalat dinamikusan fejlődött, az 1990-es évek közepén elért 10 millió eurós árbevétel mostanra 305 millió euró körül alakul.
    
Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy azok a gazdasági tevékenységek, amelyek Magyarország önellátási képességét, biztonságát szolgálják, erősítik nagyobb figyelmet élveznek.
    
Magyar Levente utalva a nemzetközi körülményekre elmondta, a kormány feltett szándéka, hogy Magyarországon fenntartsa a stabilitást, a kiszámíthatóságot, a biztonságot, megvédje az embereket, a gazdaságot.
    
Németh Zsolt, a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy cégük jelentősen hozzájárul az élelmiszerbiztonsághoz, az állatgyógyászat terén jelentős nemzetközi tudományos, kutatás-fejlesztési eredményekkel, szakterületükön nélkülözhetetlen termékekkel rendelkeznek.
    
A kutatás-fejlesztés területen dolgozó munkatársaik jelentős hazai és nemzetközi állatgyógyászati kutatásokban vesznek részt, a több mint 50 termékük jelentős része saját fejlesztésű, nemzetközileg elismert. A tudományos eredmények mellett büszkék gazdasági teljesítményükre is, amely évről évre megközelíti, vagy meghaladja a 10 százalékos növekedést. Az elmúlt években elkezdődött a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. monori telephelyének építése is, amelyet a magyar kormány támogat, a beruházás révén a településen számos munkahely létesül.
    
A vállalat társadalmi felelősségvállalási programján keresztül hozzájárulnak a magyar állatvédelem ügyéhez, az állatok etikus tartásához – tette hozzá Németh Zsolt.


(MTI / Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük