Tisztelt Előfizetőink! A kialakult európai háborús helyzet miatt a március 18-án megjelenő és a rá következő Hírlap közel dupla terjedelemben, 32 oldalon jelenik meg. Hiába az emelt oldalszám, most sem maradt hely minden folytatásos cikksorozatunknak, azonban most már nem kell sokat várni a folytatásra! Közkedvelt sorozataink a tervek szerint a jövő héttől folytatásra kerülnek:a “Híres magyarok Dél-Amerikában”, a “Hasznos tanácsok kivándorlóknak” és az “Értékmentők” a március 25-i lapszámtól újra olvasható lesz a Dél-amerikai Magyar Hírlap hasábjain.


NATO-csapatok vonulnak be Magyarországra

Rég nem látott sötét nap Magyarország történelmében: döntés született arról, hogy az ukrán konfliktus miatt NATO-csapatok lépnek az ország területére. Magyarországon 1945-1991 közt szovjet csapatok állomásoztak “ideiglenesen” – ahogy az akkori szóhasználat szólt.


A háború első hónapja

Az ukrán-orosz fegyveres konfliktus negyedik hetének történéseit vettük górcső alá, visszatekintve a konfliktus korábbi eseményeire is. A haderők, valamint a frontvonal mozgásait napról-napra térképekkel illusztráltuk.


NATO-csúcstalálkozó

Zelenszkij a NATO fegyverzetének 1%-át követeli. Nem lesz repüléstilalmi övezet, amely a III. Világháború kirobbanását jelentené. Magyarországra NATO-csapatok vonulnak be.


Brüsszel belebegtetett szankciói legjobban Európának fájhatnak – nem Oroszországnak

Újabb öngólt lőtt az “európai unós” vízfej. Magyarország hűséges pincsiként követi az újabb és újabb brüsszeli utászokat.


Újabb aljas ukrán politikai támadás Magyarország ellen

Ukrajna budapesti nagykövete után most a miniszterelnök-helyettes intézett vállalhatatlan hangnemű támadást Magyarország ellen. Az ellen a Magyarország ellen, aki éveken át segítette az országot gázexporttal. Az ellen a Magyarország ellen, aki – az ukrán kormány helyett – orvosi rendelőket, iskolákat és óvodákat épített, ill. újított fel Kárpátalján.


Fake News-figyelő

Rengeteg átlátszó hazugság került be a fősodratú médiákba a háborúval kapcsolatban. Az ukránok – ha valamiben tényleg erősebbek – nyilvánvalóan hathatós nyugati támogatással – akkor az a háborús propaganda és dezinformáció. Összeszedtük, ki mit hazudott az elmúlt héten. Előre annyit elárulhatjuk: volt bőven hamis hír ezen a héten is! – talán mindeddig a legtöbb.


Választás 2022 – Hogyan szavazzunk? IV. rész

Bemutatjuk, milyen pártra miért-, vagy épp miért nem érdemes szavaznia egy dél-amerikai magyarnak. Magyarországon a pártok, pártszövetségek alaptevően térhetnek el a Dél-Amerikában megszokott politikai blokkoktól. Sorozatunk a választás hetéig igyekszik bemutatni, ki mit tett korábban, és mit tenne a megválasztása esetén – különös figyelmet fordítva a minket is közvetlenül érintő nemzetpolitikai kérdésekre.


A választások tétje az óhazában – II. rész

A magyar demokrácia 1990-es visszaállítása óta nem volt még ilyen nagy tétje a parlamenti választásoknak Magyarországon. A kialakult háborús helyzet a végletekig emelte a tétet: bemutatjuk azt is, hogy miért.


(folyt. a Dél-amerikai Magyar Hírlap március 25-i számában)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük