Karneválozó tömegbe hajtott egy autó vasárnap reggel a dél-belgiumi Louviere városában, hatan meghaltak, több mint harmincan megsebesültek – közölte a város polgármestere, Jacques Gobert.

A Deutsche Welle német kormánypropaganda-televízió arról számolt be, hogy a halottak között gyerek is van, 12 sebesült állapota pedig súlyos, válságos. A Le Soir című belga napilap azt írja, hogy az autó, amelyben két “fiatal férfi” ült, nagy sebességgel hajtott a tömegbe. A sofőr megpróbált elmenekülni, de a rendőrség rövid időn belül elfogta. A város polgármestere úgy nyilatkozott, hogy vészhelyzeti tervet hoztak létre, az érintett családok rendelkezésére bocsátották a városi sportcsarnokot, és az áldozatsegítő szolgálatot is aktiválták. A tett helyszínére a közeli Mons település nyomozati hatóságai már megérkeztek, az ügyészség a nap folyamán nyilatkozik a történtekről.
    
A tragédia körülményeit illetően a belga sajtó azt a hír kezdte terjeszteni, hogy a gépkocsit a rendőrség üldözte. A szemtanúkra hivatkozó szóbeszéd szerint mindkét “fiatal férfi” közel-keleti, arab kinézetű volt. A muzulmán elkövetőket szintén valószínűvé teszi, hogy a rendőrség nem mert még kiállni semmiféle információval a valószínűsíthető terrortámadással kapcsolatban. Ez tipikus “helyzetkezelési mód” Európában az iszlamista, muzulmánok által elkövetett terrortámadások után, mint ahogy a spekulatív sajtóértesülések terjesztése is.

Jaques Gobert polgármester ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ezt egyelőre nem lehet pontosan tudni, a nyomozás folyamán derülnek csak ki részletek. A karnevál a történtek ellenére folytatódik – írta a Le Soir.


(Az MTI jelentésének felhasználásával)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük